Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
okurhatti@yeniasya.com.tr
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hatemi’den tartışılacak sözler

Eski ski İran Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, başka ülkelerde karışıklık çıkarmanın İslam’a ve İran İslâm devrimine ihanet olduğunu söyledi.

Muhammed Hatemi, İran’ın kuzeyindeki Gilan şehrinde Üniversite Öğrencileri Derneği’nde öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, İran’ın, imajını kötü gösteren hareketlerden kaçınması gerektiğini bildirdi.

Hatemi, başka ülkelerde şiddet olayları çıkmasını örgütlemenin, Humeyni’nin önderliğindeki İslâm devriminin hedeflerine aykırı olacağını belirterek, ‘’İmam (Humeyni) (devrim ihracı) deyiminden ne anlıyordu ve (bunu derken) ne istiyordu? Silâha sarılıp başka ülkelerde patlamalara yolaçmak ve başka ülkelerde sabotajlar yapmak için gruplar kurmayı mı? İmam, bu tür davranışlara şiddetle karşıydı’’ dedi.

Hatemi, bu tür davranışların ‘’İslâm ve devrime en büyük ihanet olduğunu’’ da bildirdi. Eski İran Cumhurbaşkanı, Kargozaran gazetesinde ve başkanlığını yaptığı Baran Vakfı’nın internet sitesinde yayımlanan konuşmasında, Irak ve ABD yetkililerinin, İran yönetiminin Irak’ta Şiî grupları desteklediği, eğittiği ve silâhlandırdığı iddialarına değinmedi. Bu arada Iraklı üst düzey Şiî yetkililerin, İranlı yetkililerle Tahran’da görüşmeler yaptığı bildirildi. Iraklı Şiîler’in heyeti, Devrim Muhafızları’na bağlı elit güç Kudüs Güçleri’nin komutanı General Kasım Süleymani ile görüştü. Iraklı Şiîler’i, Kudüs Güçleri’nin eğittiği ve silâhlandırdığı ileri sürülüyor. ABD desteğindeki Irak güçlerinin son haftalarda mücadelelerini arttırdığı Şiî Mehdi Ordusu’nun lideri din adamı Mukteda Sadr’ın da halen İran’da yaşadığı sanılıyor.

/ TAHRAN

05.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Rice, Türkiye’yi övdü Suriye’yi yerdi

  Hatemi’den tartışılacak sözler

  Olmert: Görevimin başındayım

  4 Amerikan askeri öldürüldü

  İran’dan, Irak’a destek!

  Sadr mahallesinde çatışmalar sürüyor

  Kilise ile iç içe, camisiz minarede ezanın tarihe şehadeti

  Ömer Süleyman İsrail’e gidiyor