Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Cunta: Yardım almaya hazır değiliz

Myanmar’daki askerî cuntanın Dışişleri Bakanlığı, ülkenin “yabancı yardım ekiplerini ve gazetecileri kabul etmeye hazır olmadığını” bildirdi. BM ise yardım taleplerinin geri çevrilmesini “insanî yardım çabaları tarihinde eşi görülmedik bir şey” olarak değerlendirdi.


Beyrut’un batısı Hizbullah’ın

Lübnan’da Şiî Hizbullah lideri Şeyh Hasan Nasrallah’ın uydudan yayımlanan basın toplantısından sonra başşehir Beyrut’un batısında çıkan kanlı çatışmal

İspanyollardan, Türkiye'nin AB’ye katılımına destek

İspanya’da tek başına iktidarda olan Sosyalist İşçi Partisi (PSOE), 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, AB’nin genişlemesinin devam e


  Hollandalı Müslümanlar ‘Fitneye’ yüz vermedi

Hollanda’da İslâm karşıtı filmin yapımcısı aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders ile film üzerine ilk kez yapılacak tartışmaya, Müslümanlar ilgi göstermedi.


  Rusya ile Gürcistan arasında gerginlik

ABD’nin Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu Dışişleri Bakanı Yardımcısı Daniel Fried, Rusya ile Gürcistan arasındaki gerginliğin silâhlı çatışmaya dönüşmesinden korktuklarını söyledi.


  Irak, El Kaide lideri yakalanmadı

Irak güçlerinin önceki gün Musul’da ele geçirdiği kişinin Irak’taki El Kaide örgütünün lideri Ebu Eyyub el Mısri olmadığı bildirildi. ABD Ordusu’ndan üst düzey bir yetkili, Ebu Hamza el Muhacir adıyla da bilinen Mısırlı teröristin yakalanmadığını açıkladı.


  Belkıs’ın sarayı bulundu!

Alman arkeologlar, Etiyopya’da (Eski Habeşistan) Aksum’da efsanevi Sebe Melikesi Belkıs’ın sarayının kalıntılarını ortaya çıkarmayı başardı.


  ABD gazeteleri boyut küçültüyor

ABD’nin New York şehrinde en çok okunan gazetelerden New York Post, boyutlarını küçülttü. Medya devi Rupert Murdoch’a ait olan ve Amerikan basınının içinde bulunduğu zorluklar karşısında ekonomik tedbir almaya karar verdiği düşünülen gazete, Nisan sonundan bu yana 4 santimetre daha küçüldü ve yeni boyutlarıyla kare biçimine yaklaştı.


  Evde otomobil yakıtı üretin!

ABD’de bir firma, dünyanın evde otomobil yakıtı olarak kullanılan etanolü üreten ilk makinesini tanıttı.



 

Bütün haberler