Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Laiklik zorla dayatılamaz

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Türkiye’nin bir gün AB’nin tam üyesi olması için, Türkiye’de tam demokrasi ve “demokratik laikliğin” olması gerektiğini belirterek, “Laiklik zorla dayatılamaz. Avrupa’daki demokrasilerde normal olduğu şekilde tüm garantileriyle uygulanan demokratik bir süreç olmalıdır” diye konuştu.


BİZ BU REFORMLARI KENDİMİZ İÇİN YAPMIYOR MUYDUK?

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB'ye üyelik tarihinin belli olmadığı bir süreçte reformların ne zaman ve nasıl yapılacağının önemli öl

Askerî mahkemelere demokrasi ayarı

Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan “Yargı Reformu Stratejisi Taslağı”nda, askerî mahkemelerde subay üyelerin mahkemelerde görev yapmalarının önüne


  Dikkat, KENE mevsimi başladı

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Haluk Eraksoy, kenelerin ilkbahar ve yaz aylarında aktif duruma geldiğini ve şimdiden tedbir alınması gerektiğini bildirdi.


  Doğu’da buğday ve arpa tarlaları kurudu

Küresel ısınma sebebiyle yeterince sulanamayan Güney Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki tarım alanlarında çabuk sararan arpadan beslenemeyen süne zararlısının buğdaya yöneldiği, gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda önümüzdeki dönemde sıkıntı yaşanacağı belirtildi.


  Türkiye-AB bütünleşme süreci teşvik edilmeli

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye-AB bütünleşme sürecinin yapıcı bir yaklaşımla teşvik edilmesi gerektiğini belirterek, “Bu, Türkiye’ye verilmiş olan taahhüdün gereği olduğu gibi, AB’nin kendi gelecek tasavvuru ve güvenilirliği bakımından da bir gerekliliktir” dedi.


  Egemen Bağış: Türkiye bölgesinde denge unsuru

AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, Türkiye’nin, Orta Doğu’daki bütün yangınları söndürmek için çaba içerisinde olduğunu anlattı.


  TÜRKSAT 3A 24 Mayıs’ta uzaya gönderilecek

TÜRKSAT, 3A uydusunun Kouru Yerel Saatiyle 23 Mayıs 2008 Cuma günü saat 18.30’da (Türkiye saati ile 24 Mayıs 2008 Cumartesi günü 00.50-01.35 saatleri arasında) Güney Amerika’daki Fransız Guyanası Uzay Merkezi’nden uzaya fırlatılacağı bildirdi.


  Bürokrasiyi azaltma’ eğitimi

KAMUDAKİ müsteşar ve müsteşar yardımcılarının da aralarında bulunduğu üst düzey yöneticilere, Başbakanlıkta ‘’bürokrasinin azaltılması ve idarî karmaşıklığın ortadan kaldırılmasına’’ dönük eğitim veriliyor.


  Kraliçe II. Elizabeth, 13 Mayıs’ta Türkiye'ye geliyor

İNGİLTERE Kraliçesi II. Elizabeth, eşi Edinburg Dükü Prens Philip ile resmi ziyaret için 13 Mayıs Salı günü Türkiye’ye geliyor.


  Yağmurlar çiftçinin yüzünü güldürdü

ADANA ve Mersin’de dün etkili olan sağanak yağışın, başta kıraç arazilerdeki buğdaylar olmak üzere, ayçiçeği, pamuk, mısır, turunçgil ve karpuz ekili alanlarda doping etkisi meydana getirdiği, kısmen yağan dolunun ise zarara yol açmadığı bildirildi.


  Askerî araç devrildi: 8 asker yaralandı

SİİRT’TE yemin töreninden dönen kısa dönem erleri taşıyan askerî aracın devrilmesi sonucu 8 er yaralandı.


  Terör şehitleri için internet sitesi açıldı

SAKARYALI bir grup genç, terörle mücadelede şehit düşenler ve gaziler hakkında bilgi veren internet sitesi hazırladı.


  ‘Enflasyon bu yıl inmez’

Enflasyonun altındaki temel sebebin petrol fiyatındaki artış olduğunu belirten Bakan Unakıtan, “Gıda fiyatları artıyor. Bunun önüne geçemezsin. Dünyadaki bu olgulardan Türkiye de etkilenecek” dedi.


  AKP’yi kapatmak absürttür

Avrupa Parlamentosu Başkanı Hans-Gert Pöttering, “AKP’nin, demokratik yollarla iktidara gelen bir parti olduğunu” belirterek, “Onu kapatmak absürttür” dedi.


  Sason’da mayın patladı: 3 ölü

Batman’ın Sason ilçesinde köylüleri taşıyan minibüsün geçişi sırasında, terör örgütü PKK tarafından yola yerleştirilen mayının patlaması sonucu ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.


  Polis Akademisi sınavla öğrenci alacak

Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi, 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı için sınavla genel lise, teknik öğretim, kız teknik öğretim, ticaret ve turizm öğretimine bağlı okul mezunlarından 190’ı erkek, 10’u bayan olmak üzere toplam 200 öğrenci alacak.


  Elini yıka, sağlıklı kal

El yıkamak sanıldığı kadar basit bir işlem değil. Kurallarına uymazsanız, sadece sabunu köpürtmek hiçbir işe yaramıyor. Üstelik, iyi yıkanmayan eller hastalıklara zemin hazırlıyor.


  Deniz Feneri’nden Kütahya’da yeni mağaza

Deniz Feneri Derneği, Türkiye’deki 30’uncu Gezici Giyim Mağazası’nı, Kütahya’da düzenlenen törenle açtı.


  Almanya’da 2300 cami var

Türkiye Araştırmalar Merkezi’nden (TAM) yayınlanan bir raporda şu anda Almanya genelinde faaliyet gösteren 2300 cami olduğu belirtildi.


  Sigaranın içinde 4 bin kimyevî madde var

BİR sigaranın içerisinde 4 bin çeşit kimyevî maddenin bulunduğu bildirildi. Sigaranın içindeki arsenik ve siyanür gibi zehirli maddelerin de insan vücudunda kanser çeşitleri başta olmak üzere birçok hastalığın sebebi ve tetikleyicisi olduğu ifade edildi.



 

Bütün haberler