"Gerçekten" haber verir 26 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Barajlardaki sular azalıyor

İstanbul’a içme suyu sağlayan barajların doluluk oranı ortalama yüzde 28,8, Ankara barajlarındaki doluluk oranı ortalama yüzde 1, İzmir barajlarındaki doluluk oranı ortalama yüzde 13,5, Bursa barajlarındaki doluluk oranı da ortalama yüzde 49,6 seviyelerine geriledi.


Serbest bölgelerden ihracat arttı

TÜRKİYE'DEKİ serbest bölgelerde bu yılın ilk 6 ayında ticaret hacmi, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artarak, 13 milyar 318 milyon 347 bi

Kömüre zam sinyali

ÇİN Halk Cumhuriyeti’nin elektrik tüketimindeki artış ve önde gelen ihracatçı ülkelerin arz sorunları sebebiyle fiyatı yükselmeye devam edeceği tahmin


  Kiturami’den 20 milyon dolarlık yatırım

ISITMA ve soğutma sistemleri üreten Güney Koreli Kiturami firması, Türkiye distribütörlüğünü yapan İlhanlı Grubu ile yüzde 5050 ortaklık kurarak 20 milyon dolarlık fabrika yatırımı yapacak.


  Güneydoğu çiftçisi, damla sulama sistemini benimsedi

GÜNEYDOĞU Anadolu Bölgesi’ndeki çiftçilerin damla sulama yöntemini benimsediği bildirildi. Bu yıl kuraklığın büyük ölçüde hissedildiği bölgede çiftçiler babadan kalma yöntemlerle yaptığı sulama sistemi yerine damla sulama yöntemiyle tarlalarını sulamayı öğrendi.


  Karadeniz’de 17 kuyunun 14’ünde doğal gaz çıktı

KARADENİZ'DE açılan 17 kuyudan yalnızca 3 tanesi kuru çıktı, Akçakoca Çayağazı doğal gaz tesislerinde 180 milyon metreküp üretim yapıldı.


  Memura ek ödeme geliyor

KAMU personeli arasındaki ücret dengesizliğinin giderilmesini amaçlayan önerge kabul edildi.


  Prim affı için son günler

SSK ve BağKur prim borcu olan işveren ve sigortalıların yeniden yapılandırmadan faydalanmak için en geç 28 Temmuz’a kadar başvurmaları gerekiyor.


  Kimya sektörü rekora koşuyor

EN çok ihracat yapan sektörler sıralamasında geçen ay üçüncülüğe yükselen kimya sektörünün, 2008’in ilk 6 ayında yıl sonu hedefinin yarısından fazlasını gerçekleştirdiği bildirildi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır