"Gerçekten" haber verir 04 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Güngören’de TNT kullanılmış

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, Güngören’deki bombalı saldırıya ilişkin, İstanbul Emniyet Müdürlüğünde açıklamalarda bulundu. Atalay, yaptığı açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.


FİYATLAR SUN’Î OLARAK ARTABİLİR

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, başta mercimek olmak üzere baklagiller ve pirinci stoklayarak Ramazan ayında piyasaya sürmek isteyen spekülatörler

Yangın 5. gününde

Antalya’nın Serik ve Manavgat ilçelerini etkileyen orman yangını bugün itibariyle 5’inci gününe girdi. Yangının Musa Dağı’nın zirvesine doğru büyümeye


  Kemalist söylemden kurtulmalıyız

Yazar Leyla İpekçi: “Ortak ve yeni bir dil kullanma konusunda çok mesafe kat edemedik. Bizi hâlâ yönlendiren bilinçaltımızdaki Kemalizm’in dilidir ve sesidir. ‘Yine de doğrusunu ben bilirim’ dilidir. Bundan kurtulmamız lâzım.”


  Başörtüsü dayatmalarla engelenemez

BAŞÖRTÜSÜNE özgürlük eylemleri bu hafta sonuda çeşitli illerde devam etti. Hak ve Özgürlükler Platformuları öncülüğünde Van, Ankara ve Kocaeli’nde gerçekleştirilen eylemlerde özgürlük talepleri dile getirildi.


  DP Gençlik Kollarından ziyaret

DEMOKRAT Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Çavuşoğlu ve beraberindeki arkadaşları Yeni Asya’yı ziyaret etti. Gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular’la görüşen DP Gençlik Kolları heyeti, gençlik kolları olarak demokrasinin gelişmesi ve yerleşmesi için mücadele verdiklerini anlattılar.


  Genelkurmay: 8 terörist etkisiz hale getirildi

GENELKURMAY Başkanlığı, Şırnak’ta 5 korucunun şehit olduğu çatışmada 8 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.


  Amerikalılar da işsiz kaldı

ABD'DE bir araştırma kuruluşunun raporu, Amerikan halkının büyük çoğunluğunun, ekonominin durumu konusunda kötümser olduğunu ve fiyat artışları ile işsizliğin en önemli ekonomik sorun olarak görüldüğünü ortaya koydu.


  YAŞ bugün tamamlanıyor

YÜKSEK Askerî Şûra’nın üçüncü gün çalışmalarına dün başlandı.


  GAP otoyolunda sona doğru

Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Çelikcan, GAP Otoyolu için 2008 yılında 65 milyon YTL ek ödenekle birlikte toplam 101 milyon YTL harcama yapacaklarını söyledi.


  İstanbul’dan Kars’a duble yol yapılacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ulaşım konusunda önemli mesafeler katettiklerini belirterek, ‘’2010’a kadar İstanbul’dan yola çıkan, Kars’a kadar hiç araba sollamadan gidecek. Ankara’dan çıkacak, Yozgat, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı, Doğubeyazıt’a kadar hiç araba sollama ihtiyacı duymadan şeridine girecek, 2 gidiş, 2 geliş bütün yolu bitirmiş olacağız’’ dedi.


  “Eymir Gölü’ne sahip çıkılmasını istiyoruz”

Ankara Toplumsal Dayanışma ve Güç Birliği Derneği (Ankara Platformu) Genel Başkanı Ali İlkbahar, Eymir Gölü’nün terk edilmiş bir görüntüye sahip olduğunu öne sürerek, ‘’Göle, Çevre ve Orman Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ODTÜ gibi yetkili kuruluşların sahip çıkmasını istiyoruz’’ dedi.


  Hızlı tren garının inşaatına onay

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, hızlı tren garı inşaatının önünü açan imar planı düzenlemesini uygun buldu. Kurulun uygun bulduğu imar düzenlemesinde, tarihi binalar, demir yolu hatları ile inşaatın yapılacağı alanlar ayrı parsellere bölündü.


  8 yaşındaki çocuk tabancayla yaralandı

Erzİncan’ın Üzümlü ilçesinde 8 yaşındaki çocuk, bir düğünde yere düşerek ateş aldığı iddia edilen tabancayla yaralandı.


  Van’da mevlid heyecanı

Van Yukarı Nurşin Camii’inden okunan mevlit için yurdun dört bir yanından Van’a gelen misafirler coşku ile karşılandılar. Gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular ile Yeni Asya AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ali Vapurlu, Van havaalanında karşılanarak Van’daki Yeni Asya Temsilciliğine geldiler.


  Sakarya nehri kuruyor

SAKARYA Nehri’nin Ankara’nın Beypazarı ilçesine bağlı Kırbaşı beldesi Mahmutlar Köyündeki kesiminin tamamen kuruduğu bildirildi. Kırbaşı Belediye Başkanı Cengiz Yılmaz, Sakarya Nehri’nin bölgede tarım açısından önemli olduğunu, nehirdeki kurumanın çiftçiyi zor durumda bıraktığını bildirdi.


  Derelerden enerji akacak

SON 28 yılda 15 hidroelektrik santrali yapan TEMSAN (Türkiye Elektromekanik Sanayi A.Ş), dere ve akarsulardan enerji üretimini gerçekleştirmek amacıyla mikro ve mini türbin imalatı yapıyor.


  Konya'da çöken yurt binasına 3 tutuklama

KONYA'NIN Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde yurt binasının çökmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan 4 kişiden 3’ü ‘’İhmal nedeniyle ölüme sebebiyet vermek’’ suçundan tutuklandı.


  Mağdurlara psikolojik destek

KONYA Millî Eğitim Müdürü Halil Şahin, Ankara’dan gelen özel eğitimcilerle birlikte, evlâtları vefat eden aileler ve enkazdan kurtulan çocuklara psikososyal destek programına başlayacaklarını söyledi.


  Gökyüzü sizi tefekküre çağırıyor

Galileo Galilei’nin teleskopla yaptığı ilk gökyüzü gözleminin 400. yılı dolayısıyla ilan ettiği ‘’2009 Dünya Astronomi Yılı’’ kapsamında Türk Astronomi Derneğince etkinlikler düzenlenecek.


  Deniz suyu ve güneş saç döktürüyor

KIRILMALARA bağlı saç dökülmelerinde yaz aylarının en tehlikeli aylar olduğu belirtilerek, deniz suyu ve güneşin saçlara zarar verdiği bildirildi.


  Ziga’ya ilgi artıyor

Aksaray’In Güzelyurt ilçesine bağlı Yaprakhisar köyünde 47 derece sıcaklıktaki şifalı suyuyla meşhur Ziga Kaplıcaları, Türkiye’nin dört bir yanından insanlardan ilgi görüyor.


  Zilli kilim dünyaya açılmak istiyor

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Kaymakamı Ayhan Işık, Kelkit’le özdeşleşen zilli kilimlerin dünyaya tanıtılmasını amaçladıklarını belirtti.


  Terlemekten değil, kozmetikten korkun

SICAK havalarda insanların çok şikayet ettiği terlemenin, normal oranlarda gerçekleşmesinin insan sağlığı açısından gerekli ve çok faydalı olduğu bildirildi.


  Cep telefonuna uzak, sağlığa yakın

Akdenİz Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şükrü Özen, cep telefonlarının beyin tümörleri ve alzheimer gibi rahatsızlıklara neden olabildiğini belirterek, ‘’Cep telefonunu çalıştığınız ve uyuduğunuz yerde kendinizden en az 60-70 santimetre uzakta tutun’’ uyarısında bulundu.


  Her meyve mevsiminde yenmeli

FATİH Üniversitesi Hastanesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Kaftan, hormonlu gıdaların sürekli alınması halinde ergenlik sorunları, kanser gibi hastalıklara neden olabileceğini belirterek, “Meyve ve sebzelerin mevsiminde tüketilmesine önem gösterilmeli” dedi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır