"Gerçekten" haber verir 18 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Berat Kandilinde duâlarla anıldılar

17 Ağustos 1999’daki Marmara depreminde vefat edenler, Berat Kandili gecesi dualarla anıldı. Yalova Müftülüğü tarafından Deprem Anıtında düzenlenen programda okunan Kur’ânı Kerimi dinleyen vatandaşlar okunan duaları sevdiklerinin ruhlarına gönderdiler. Gölcük ve Adapazarı'nda da deprem şehitleri hatimler ve dualarla yad edildi.


EMEKLEME DÖNEMİNDEYİZ

17 Ağustos depreminin 9. yıldönümü vesilesiyle Gölcük'te düzenlenen panele katılan İTÜ Afet Yönetimi Merkezi Müdürü Alper Ünlü Japon deprem uzmanlarıy

Acılar hâlâ tazeliğini koruyor

Depremde vefat edenler, Adapazarı’nda, felâketin yaşandığı saat 03.02’de anıldı. Atatürk Bulvarı’ndaki saatin önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup


  İstanbul’da 176 okul yıkılıp yeniden yapıldı

Depreme karşı okullarda yapılan çalışmaları anlatan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İstanbul’da deprem riski taşıyan 874 okuldan 176’sını yıkıp yeniden inşa ettiklerini söyledi.


  Trafik kazaları yine çok can yaktı

Türkiye genelinde yılın ilk altı ayında 289 bin 913 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda, bin 694 kişi öldü, 78 bin 688 kişi yaralandı. 2007 yılında meydana gelen 749 bin 456 trafik kazasında 3 bin 459 kişi ölmüş, 149 bin 140 kişi yaralanmıştı.


  “Mazlûmun inancına bakılmaz”

Gazeteci Arzu Erdoğral “Müslamanca yaşamak için bir ideolojiye sahip olmak gerekmiyor. Şunu bilmek lâzım ki, mazlûma dini sorulmaz. Ben başörtüsünü savunurken başkasının haklarını savunmuyorsam, samimîdeğilim demektir. Önemli olan kişinin hangi düşüncede olduğu değil, mazlum olmasıdır.”


  ASKON, “Ergenekon”da kararlı tutum bekliyor

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Samsun Şubesi Kurucu Başkanı Adnan Öz, Türkiye’de önemli gelişmeler yaşandığını belirterek, “Ergenekon davasında ipin ucu salınmamalı ve iddiaların üzerine kararlılıkla gidilmeli” dedi.


  Yazıcıoğlu: Afrika ülkelerine çok önem veriyoruz

Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, ‘’Afrika ülkelerine çok önem veriyoruz. Afrika’yla ilgili pek çok stratejik ilişkilerimiz yoğun şekilde gelişiyor. 3 ofisimiz var Afrika’da ama devletimiz 10 yeni ofis açacak. Afrika bütün dünyanın önem verdiği bir bölge. Bugüne kadar ihmal edilmiş ama Türkiye bütün çevresindeki ülkelerle olduğu gibi Afrika’yla da sıcak ilişkilerini sürdürmektedir" dedi.


  Bacca’nın katil zanlısına müebbet istendi

Kocaelİ’nİn Gebze ilçesinde aracına aldığı “Pippa Bacca” ismiyle tanınan İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualina Di Marineo’yu tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Murat Karataş hakkında “ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası” istendi.


  Tuzla Tersanesi’nde yangın

Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde bir tersanede yangın çıktı. Sabah saatlerinde Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde bulunan Selah Tersanesi’nde bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı.


  Temsilcilerimiz Kızılcahamam’da buluştu

Gazetemİzde kuponlarına 1 Eylül’de başlanacak olan “Cüz Cüz Kur’ân” kampanyasıyla ilgili Kızılcahamam Asya Termal Otel’de düzenlenen toplantıda Türkiye genelinden temsilcilerimiz buluştu. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular da katıldığı toplantıda, “Cüz Cüz Kur’ân” kampanyası bütün yönleriyle ele alındı.


  Ekmek israfı fırında başlıyor

TÜRKİYE Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, Türkiye genelinde günlük üretilen ekmeğin 2 milyon 700 bin adedinin, satılmadan üretilen mekanlarda israf edildiğini söyledi.


  58 yıllık G. Kore dostluğu

Türkİye-Güney Kore kültür etkileşimi programı çerçevesinde Konya’ya gelen Güney Koreli gençler, Kore gazilerine teşekkür ziyaretinde bulundu. Türkçe olarak ‘dede’ dedikleri gazilerin ellerini öpen Koreli gençler, dinledikleri savaş anıları karşısında duygusal anlar yaşadı.


  Irak’ın kuzeyindeki terörister vuruldu

Genelkurmay Başkanlığı, Irak’ın kuzeyinde Avaşin-Basyan bölgesinde tesbit edilen kalabalık bir grup PKK/KONRGA-GEL terör örgütü mensubunun barındığı mağaranın, önceki gün gece uçaklar tarafından tam isabetle vurulduğunu bildirdi.


  Kara yolunda patlayıcı madde ele geçirildi

Tuncelİ-Erzincan kara yolunda, uzaktan kumanda düzenekli patlayıcı madde ele geçirildi.


  Yağ fabrikasında patlama: 4 yaralı

KIRKLARELİ'NDE bir yağ fabrikasında meydana gelen patlamada 4 işçi yaralandı.


  İşte ucuz seyahatin püf noktaları

Onİkİ yaş altı çocuklar ve engellilerin otobüs firmalarında yüzde 50 indirimli seyahat edebileceği, alınan biletin 24 saat öncesine kadar gerekçe gösterilmeksizin iptal edilip paranın geri alınabileceği gibi hakların yaygın olarak kullanılmadığı belirtildi.


  Amasya’da saray yemekleri yarıştı

Amasya’da Osmanlı saray yemeklerinin tanıtım amacıyla düzenlenen ‘’Osmanlı Saray Yemekleri Yarışması’’ yapıldı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır