"Gerçekten" haber verir 18 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Süleyman KÖSMENE

Zübeyir Güzdüzalp'e borcumuz var



Orta Anadolu’nun tabiî ve sarp güzelliklerinin eteğinde kurulmuş bir ilk ve orta öğretim kurumumuz var: Zübeyir Gündüzalp Koleji. Altı yaş gurubu çocuklarımızı alıyorlar; on sekiz yaş gurubuna gelinceye kadar bebek gibi, çiçek gibi, altın bilgilerle donatıyorlar; istikbale hazırlıyorlar, geleceğe hazırlıyorlar, hizmete hazırlıyorlar, dünyaya hazırlıyorlar, ahirete hazırlıyorlar.

Eğitim kolay iş değil. Ama değerli iştir. Yatırıma değen, ilgilenmeye değen, uykuların kaçmasına değen, rahatsız olmaya değen, geceyi gündüze katmaya değen iştir. Hem eğitimci açısından, hem anne baba açısından eğitim önemlidir. Dünyada kazanmanın yolu eğitimden geçer. Ahirette kazanmanın yolu eğitimden geçer. Eğitim Peygamber mesleğidir. Allah’ın Rab ismine mazhardır. Rububiyetin tecellisine medardır. Yarın mahşerde yüz akımızdır.

Zübeyir Gündüzalp Kolejinin, Orta Anadolu’nun sarp yamaçlarında kurulmuş olması bir kusur değildir. Bulunduğumuz yere uzak olması bir kusur değildir. Yanı başımızda, mahallemizde, ikamet alanımızda rahatlıkla tercih edebileceğimiz birçok eğitim kurumunun olması bir kusur değildir. Bir ayrıcalık da değildir. Bizler ortaokula giderken ana ocağımızdan ayrıldık. Okul yoktu o zamanlar evimizin yanı başında. Ne ortaokul, ne lise. Ana ve babamızın duâsı bizimle beraberdi, o kadar! Ve bu bize yetiyordu.

Şimdi çocuklarımız gurbete mi dayanamıyor, biz mi onlarsız edemiyoruz, onları yanı başımızda görmeyi eğitimle eşdeğer mi kabul ediyoruz, onlara sürekli hükmedince ve sürekli onları yönlendirince onların daha iyi eğitileceğini mi varsayıyoruz? Nerede kusur ediyoruz ve nerede yanlış düşünüyoruz bilmiyorum; ama çocuklarımızı okutmak için öyle deniz aşırı yerlere göndermeyi tercihlerimizden çıkarır olduk.

Oysa uzak da olsa, uzağı yakın kılarak çocuklarımızı ellerinden tutup, Zübeyir Gündüzalp Kolejine teslim etsek; hem ortaöğrenimlerini kaliteli bir okulda, başarılı bir yönetim ve özverili öğretmenlerin ellerinde bitirecekler, hem yüksek öğrenime en güzel biçimde hazırlanacaklar, hem de ahiretlerini kaybetmeyecekler. Anneye babaya duâ edecekler. Unutmayalım: Bir ebeveynin bırakabileceği en değerli miras, dünyevî, uhrevî eğitimini güzel almış salih bir evlâttır. Hatta Peygamber Efendimiz (asm) salih evlâdın anne baba için, kendileri ölse de arkalarından yağmur gibi sadaka-i cariye hükmünde sevaplar yağdıracağını müjdeliyor.

Şimdi böyle bir müjdeye mazhar evlâtlar yetiştirmek üzere kolları sıvamış bir eğitim kurumumuz var. Zaten çocuklarımız, mutlaka ilköğretim ve orta öğretim tezgâhından geçiyorlar. Biz de bunu istiyoruz zaten. Bunun için bir dediklerini iki etmiyoruz. Gözlerinin içine bakıp duruyoruz iyi yetişsinler diye. Vatana, millete, dine, imana yararlı insan olsunlar ve insanlığa hizmet etsinler diye. Onlarla ilgili hedefimiz büyük. Haklıyız da. Çünkü onlar geleceğin büyükleri.

Diğer yandan, dünyayı kazanırken, ahiretlerini de kaybetmesinler istiyoruz. Hem okusunlar, hem de imanlarını kurtarsınlar istiyoruz. Bunda da haklıyız!

Öyleyse yarın bir gün, evlâdımız bize yabancılaşmadan… Mahşerde, “annem babam bana imanımı öğretmedi!” diye bizden şikâyetçi olmadan. Gelin bu gün, tedbir almakta geç kalmayalım. Yeni şeyler yapmamıza, Amerika’yı yeniden keşfetmemize gerek yok! Alınmış tedbirin bir ucundan tutalım, yeter! İlköğretim ve orta öğretim çağı çocuklarımızı Zübeyir Gündüzalp Kolejinde okutalım. Uzak yakın demeden.

Hem ulaşım sorunu yaşamıyoruz artık günümüzde. Uçak gibi otobüsler her tarafa gidiyor. Üstelik uzaktan gelenler için ulaşım farkını da düşüyorlar. Öyleyse, daha ne duruyoruz? Çocuklarımızın kaliteli bir eğitimi güvendiğimiz bir kurumun elinden almalarını istemiyor muyuz?

Tekirdağ’dan Van’a; ilk ve orta öğretim çağında çocuğu bulunan bütün ebeveynlere sesleniyorum. Haydi, ilk beş sınıfta, küçüktürler ayrılamazlar diyelim. Ya üst sınıflarda… Artık ayakları yere basıyor. Ayrılırlar. Hiç merak etmeyin. İyi de yetişirler. Yerleri yurtları var çünkü kolejin. Özverili ve gayretli bir vakıfları var, emeği geçenlerden Allah razı olsun; çocukların her şeylerini düşünmüşler, çocuklar için çok ferah bir yurt binası yapmışlar.

Öyleyse; yakınımızda, Zübeyir Gündüzalp Kolejinin benzeri bir orta öğretim kurumumuz varsa, sözüm yok. Çocuklarınızı oraya gönderin.

Yoksa… Bu günden tezi yok, Zübeyir Gündüzalp Koleji için yer ayırtalım. Otobüs biletimizi alalım. Sınırlı kontenjanları dolmadan; acele edelim.

Unutmayalım: Bizim Zübeyir Gündüzalp’e borcumuz var. Borcumuzu bir nebzecik olsun, ödemenin yollarından birisi bu.

18.08.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (17.08.2008) - Kısa kısa

  (16.08.2008) - Bir müjde habercisi: Leyle-i Berat

  (15.08.2008) - Tesbih namazı üzerine

  (14.08.2008) - Kötülüğe karşı tavrımız

  (13.08.2008) - Güneşin batıdan doğması

  (12.08.2008) - Muhtelif cevaplar

  (10.08.2008) - Kısa kısa hükümler

  (09.08.2008) - Kaza namazı üzerine

  (08.08.2008) - Cuma günü oruç

  (07.08.2008) - Kabirde suâl ve hayat

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır