"Gerçekten" haber verir 10 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

Bahriye mektebinde Ramazan

Bahriye Mektebindeki ikinci Ramazanımız çok güzel geçmişti. Fakat yine de önceki yıl yaşadığımız Ramazan’ı unutamıyorduk. Geçen yıl belki soframız zengin değildi ama arkadaşlarımızla zorluklara ve haksızlığa karşı gösterdiğimiz direnç çok daha lezzet katıyordu. Zaten yıllar geçtikten sonra bile o iftar yemeklerindeki tadı hiçbir yerde bulamadım.

Üçüncü ve dördüncü sınıflarda da serbestçe orucumuzu tuttuk. Nihayet bizim sınıf mezun olmuştu. Son yıl ilginç bir Ramazan Ayı yaşamıştık. Zira Alay Komutanımız Kadir Gecesinde harika bir iftar yemeği vermişti. Soframızda adeta “kuş sütü eksikti”.

Bizi çok güldüren ve asla unutamayacağımız hadise ise, bölük ve tabur komutanlarının zorunlu olarak oruç tutmaları idi. Dinle diyanetle alâkası olmayan birçok komutan iftar yemeğimizi şenlendirmişti.

Çok değil sadece 3 yıl önce iftar yemeği için girmeye çalıştığımız yemekhaneden kovulmuş, ceza almaktan son anda kurtulmuştuk. Şimdi ise aynı okulda dillere destan harika bir iftar yemeği yiyorduk. Alay Komutanımızı bütün öğrenciler çok severdi. Bu iftar yemeğinden sonra sevgimiz daha da çok arttı. Öyle ki ertesi sene Amiral olanların arasında bu komutanımızı görünce sevincimiz bir kat daha artmıştı. Zira dinî değerlere önem veren, onlara saygılı davranan bir komutanın Amiral olması beklenmiyordu. Ama olmuştu işte. Sakın biz öğrencilerin, gıyabında yapmış olduğumuz duâların bir sonucu olmasın…

VEHBİ HORASANLI

10.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  RAMAZAN TAKVİMİ

  GÜNÜN DUÂSI

  RIZIKLA HİSSEDİLEN SEVGİ

  FIKIH

  Ashabın en hayırlıları

  Sarayda iftar

  Yeniden diriliş

  Bahriye mektebinde Ramazan

  Sahur festivali

  İmâm-ı A’zam’dan güzel sözler

  Hacı Sayid’in pasta ve baklava ustası Hamit ustadan pasta tarifi:

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır