"Gerçekten" haber verir 17 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çelik: Bir dahaki sezon değişecek

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ilköğetimde okutulan İnkılâp Tarihi kitabında askerî darbelerin haklı gösterilmesi skandalıyla ilgili olarak gerekli kanunî işlemleri derhal başlattığını söyledi. Çelik, “Önümüzdeki eğitim sezonunda böyle bir kitap olmayacak” dedi.

MİLLÎ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ilköğetimde okutulan İnkılâp Tarihi kitabında askerî darbelerin haklı gösterilmesi skandalıyla ilgili olarak gerekli hukukî işlemleri derhal başlattığını ve böyle bir kitabın bir daha öğrencilere verilmeyeceğini söyledi. Bakan Çelik, yaptığı açıklama, kitabı incelediğini ve gerçekten de, darbeleri, antidemokratik müdahaleleri meşrulaştırmaya yönelik çağdışı bir zihniyetin, kitapta ifadeleriyle yer aldığını tespit ettiğini belirtti. Çelik şunları söyledi: “Benim gibi Demokrat Parti geleneğinden gelen bir siyasetçinin, 27 Mayısları, 12 Eylül’leri, 28 Şubatları meşru müdahalelermiş gibi gösteren bir mantığı kabullenmesi sözkonusu olabilir mi? Darbeler birer insanlık utancıdır. Benim bütün okul kitaplarını satır satır incelemem mümkün değil. Bunları yazanlar da öğretmen. Ve maalesef içlerinden bu tür antidemokratik yaklaşımlara destek verebilecek zihniyete sahip olanlar çıkabiliyor. Dikkat çektiğiniz kitapta, gerçekten de bu kabul edilemez zihniyeti ortaya koyan son derece yanlış ifadeler yer alıyor. Ben bununla ilgili olarak gerekli kanuni işlemleri derhal başlattım. Önümüzdeki eğitim sezonunda böyle bir kitap olmayacak!” Demokrasinin sağlam temellere oturması için bütün kesimlerle işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirten Çelik; kendilerinin gözünden kaçmış birtakım hususlar olması halinde, yapılan ve yapılacak bütün uyarıları dikkate aldıklarını, alacaklarını ifade eden Çelik; okullarda “demokrasi karşıtı birtakım çalışmaların tespit edilmesi halinde” de gerekli hukuki işlemleri derhal yerine getireceklerini sözlerine ekledi.

17.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Çelik: Bir dahaki sezon değişecek

  NE DEMEK TOPLAYAMAYIZ? DERHAL TOPLATIN

  ‘Kitap dağıtıldı, toplatamayız’

  Ders kitabı mı, kırmızı kitap mı?

  Dinî özgürlüklere baskılar artt

  Anayasada yine fırsat kaçmasın

  Balkanlar’da 500 yıllık gelenek

  Erdoğan: İslamofobia insanlık suçu ilan edilsin

  Tersanelerdeki işçi ölümleri ILO’ya bildirildi

  Genelkurmay'da ''iletişim toplantısı''

  Nüfus işlemleri durdu

  ÜAK yarın toplanacak

  TOKİ’den memura kurasız konut

  Mumcu, 18 Ekim’de siyaseti bırakıyor

  Süleyman Hilmi Tunahan duâlarla anılıyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır