"Gerçekten" haber verir 27 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Nimetullah AKAY

Rabbimden niyazım...



Rabbimin adıyla başlıyorum, tâ ki var olayım... O’na yöneliyorum tâ ki insan olayım. O’nu düşünüyorum tâ ki hayat bulayım. O’nun rızasına koşuyorum tâ ki ebed olayım. En büyük emelim, Resulullah (asm) olan o yüce “insan-ı kâmil”e benzemektir. Sevgileri, güzellikleri, huzurları, ancak Kur’ân-ı Azîmüşşan’da bulabileceğimi biliyorum çok şükür...

Güzelliklerle buluşmanın, insan gibi insan olmanın, varlığımla hayat bulmanın yolu O Rabb-i Rahîme imandan geçer. İman itaatle, ibadetle, rızayla, muhabbetle yükselir, parlar, lâyık olduğu makamlara çıkar.

İmansız bir hayat, itaatsız bir yaşantı baştan başa kayıptır, adeta yok olmaktır. Rabbimin iman nimetinin tadını aldım. Eğer kaybedersem bu tadı, yaşayamam, dünya hayatı bana zehir olur. Onun için her an yalvarmak istiyorum Rabbime “Ya Rabbim, beni bu nimetten mahrum etme” diye.

“Ya Rabbim, rızan dairesinde yaşamak, her an Seni hatırlamak için bana güç ver” diye her an yalvarmak en büyük emelimdir. Günahların kirinden kalbimi uzak tutmak için, aklımı karanlıklarla meşgul etmemek için hep çabalayabilsem keşke.

Acizim düşmanlarım çok, fakirim ihtiyaçlarım pek ziyade. Kendi kendime yetemiyorum. Kudretine nihayet olmayan, zenginliğine sınır olmayan büyük bir Sultana ihtiyacım vardır. Şeytanlar gibi âsî, nefisler gibi devekuşu olmak istemiyorum. Problemlerimin sınırı yok, görmezlikten gelemiyorum.

Gerçeklerle yaşamak beni geçici bir süre rahatsız etse bile onlardan uzak yaşamak istemiyorum. Acı da olsa doğrularla iç içe hayat sürmek, onlarla hep yüzleşmek istiyorum. Beyazların körlüğü yerine bana karaların aydınlıklara götüren gözü lâzımdır. Geçici güzelliklerin yerine, arkasında kalıcı güzellikler bulunan acılara muhtacım.

Yalancı hayatlılara bakınca aklım karışıyor, kalbim kararıyor. Azap veriyor bana, hikmeti düşünülmeyen olaylar. Gafletten muzdaribim. Gafletli hâletler bana cehennem azabını yaşatıyor. Onun için hep “rızâ dairesi”ni bulmaya çalışmak istiyorum. Başka dairelerdeki hayatlardan ürküyorum. Başkaları beni korkutuyor. Korkusunun bana kurtarıcı olduğunu bildiğim Kudrete sığınmak istiyorum. Orada rahmet bol, orada ihsanlar sınırsızdır. Korkmamak için korkmak, acizlikten kurtulmak için aczini bilmek, fakirlikten kurtulmak için fakirliğini anlamak hâletlerini hayatımın her saniyesinde yaşamak istiyorum. Sadece kudreti ve rahmeti nihayetsiz olan Rabbime yönelmek, sadece O’nun için eğilmek, sadece O’nun için yerlere kapanmak istiyorum.

Beni Rabbimden uzaklaştırmak isteyen her şeyi lânetliyorum. Habibullah’ın (asm) yolu dışındaki bütün yollardan tiksiniyorum. Beni Kitabullah’taki hakikatlerden uzaklaştıran her şeyi karanlık ve çirkin görüyorum. Ben gerçek bir iman nurunu arıyorum. Ben gerçek ve sonu olmayan sevgiler ve sevgililer diliyorum.

Rabbime şükür ki bana imanla bezenmiş duyguları vermiş, aklıma gerçekleri, kalbime aydınlıkları göstermiş... Beni bu çöllerde mahvedecek karanlıklardan kurtarmış. Niyazım, duâlarım, iman ve Kur’ân yolunu kaybetmemek için... Bu duygularım yok olmasın. Hep imanın aydınlattığı hayatları yaşayayım. Mahvolmayayım, Kur’ân ve iman yolunda hep gideyim...

Rabbimin, Habibinin sevgisini kalbimde yerleştirip arttırması için ne kadar yalvarsam, ne kadar yakarsam azdır. Kendi gücümle, kendi niyazlarım ve duâlarımla bunu başaramayacağımı biliyorum. Rabbim lütuf ve ihsanını esirgemesin ben acizden. Yoksa zulmetlere dalar, karanlıklarda kaybolurum.

Ey Hâlık-ı Kerimim!.. Sabahları gözlerimi imanlı olarak açayım. Günüm kullukla başlasın. Gönlüm iman nuruyla aydınlanmış olarak yollara düşeyim. Gözlerim hep güzellikleri görsün, kavvatlıktan uzak kalsın, mütefennin bir nâzır olsun. Adımlarımla rızanı kazanayım Ya Rabbim. Şeytanlara beni mağlûp ettirme Rabbim. Çarşıda, pazarda kurulan tuzaklara düşmeyeyim, yine imanla evime döneyim... Meleklerin toplanmaktan zevk aldığı mekânlardan beni ayırma Allah’ım. Çünkü sadece rızan için yaşamak istiyorum ey Rabb-i Rahîmim!

27.10.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (20.10.2008) - Gerçeğin peşinde olmak

  (13.10.2008) - Zamanımız çok değil

  (06.10.2008) - Dünyada sürekli tok olmak

  (29.09.2008) - Bir Ramazan ayına daha veda ederken

  (22.09.2008) - Şükürsüzlük çok büyük bir kayıptır

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır