"Gerçekten" haber verir 04 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Bakan Unakıtan: Zammı biz yapmadık, indirim 9 ay sonra

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan, doğal gaz zammında hükümetin bir dahli olmadığını, devletlerle yapılan anlaşmalar gereği zammın 6-9 ay sonra yansıdığını söyledi. TBMM’de gazetecilerin doğal gaza yapılan zamlarla ilgili sorularını cevaplayan Unakıtan, bir gazetecinin ‘’Doğal gaz zamları, vatandaşın elini yaktı. Kamuoyunda bu konuda tepki var. Bu konuda bir açıklamanız olacak mı?’’ sorusuna karşılık şunları söyledi:



Elektrik de Ocak’ta zamlanacak

DOĞALGAZDAN sonra zam sırası elektrikte. Doğal gaz santrallerinin üretimdeki payı kış aylarında artacağı için son iki aydaki doğal gaz zamlarının elektriğe yansıması da yüksek olacak. Ancak arada Ocak ayında otomatik olarak belirlenecek bir elektrik zammı daha var. Ekim ve Kasım aylarında üst üste yapılan yüzde 27’lik doğal gaz zammı, elektriğe de yansıyacak. Son üç aylık periyotta dolar kuru da arttığı için buradan da ek bir maliyet gelecek. Oranın yükselmesini engelleyen tek unsur ise özel sektörden alınan elektriğin tarifesinin düşmesi. Ancak yetkililer, Ocak ayında çift haneli elektrik zammının şimdiden kesinleştiğini belirtiyor. Elektrik, en son Eylül ayında yüzde 9 zamlanmıştı.



Doğal gaz zammı Meclis gündeminde

CHP ve MHP milletvekilleri, doğal gaz zammını Meclis gündemine getirdi.



ZAM DALGASI

Tüketici Derneği (TÜKEDER) Başkanı Necati Yentürk, doğal gaz fiyatlarındaki artışa ilişkin olarak, ‘’bu zamla birlikte başta ulaşım olmak üzere bütün mal ve hizmetler zamlanacaktır’’ dedi.



ÜLKER’DEN SUDA ERİYEN ÇAY

ÜLKER şirketlerinden Baycan’ın geliştirdiği suda eriyen çay T-max piyasaya çıktı



Komşularla ticaret, Doğu’yu zenginleştirir

DEVLET Bakanı Kürşad Tüzmen, 2002-2007 yılları arasında Doğu ve Güneydoğu illerinin ihracatının 5 kat arttığını söyledi.



Caddeleri, Hazine aydınlatacak

CADDE ve sokak aydınlatması ile trafik sinyalizasyonu artık Hazine yapacak. 2009’dan itibaren yüklenen bu görev için Hazine’den 500 milyon Yeni Türk Lirası çıkacak.



Antalya’dan ihracat, yüzde 13 arttı

ANTALYA’DAN bu yılın 10 aylık döneminde, 427 milyon 844 bin 152 dolar ihracat gerçekleştirildiği ve ihracatın, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 oranında arttığı bildirildi. Antalya İhracatçı Birlikleri’nden aldığı bilgiye göre, Ocak-Ekim döneminde Antalya’dan yapılan tekstil ve ham madde, yaş meyve ve sebze ile kesme çiçek, kombine ihracatın geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 13 artarak, 427 milyon 844 bin 152 dolara ulaştı. Yaş meyve sebze ihracatı ise yüzde 18 artışla 302 milyon 382 bin 211 dolar oldu.



2009 SAĞLIK GİDERLERİ 2 MİLYAR YTL ARTACAK

SOSYAL güvenlik açığında büyük paya sahip sağlık giderleri 2009 yılında da artacak.



TMMOB: Zam hayatı karartacak

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi, doğal gaz zammıyla ilgili olarak, emeğiyle geçinenlerin artan faturaları ödemekte zorlanacağını, sanayi ve iş yerlerindeki kullanımın da sorunlu hale geleceğini belirtti. MMO Adana Şubesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, enerjide halk için yeni bir döneme girildiği, doğal gaza yapılan zammın ısınma ve aydınlatmada halkın hayatını karartacağı savunuldu. Açıklamada şu görüşlere yer verildi: ‘’2008’de yapılan ilk 4 zam ile yüzde 47,07 oranında gerçekleşen doğal gaz fiyat artışı, son zamla 11 ayda yüzde 82,15 oranına ulaşmıştır. Aylık otomatik zamlar kullanımı güçleştirecek, emeğiyle geçinenler artan doğal gaz faturalarını ödemekte zorlanacak, sanayi ve iş yerlerindeki doğal gaz kullanımını da sorunlu hale getirecektir.’’



Boydak: Mücadele ediyoruz

BOYDAK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, küresel krizin, şirketlerinin büyüme hızını düşürdüğünü söyledi.



ESİAD: Konuştukça kriz artıyor

ESKİŞEHİR Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Onur Sürmeli, konuştukça krizin arttığını söyledi. Sürmeli, ABD’de başlayan küresel finansal krizinin bütün dünyayı etkisi altına aldığını belirterek, küreselleşen krizin Türkiye’yi de olumsuz yönde etkilediğini kaydetti.



Ekren: Petroldeki yansıma gecikmeli olacak

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, fiyatların doğal gaza yansımasının, kontratlara bağlı olarak değiştiğini, bu sebeble de yansımanın gecikmeli olduğunu söyledi. Ekren, Bankacılık Okulunda verdiği ilk dersin ardından öğrencilerin sorularını cevapladı. Ekren bir öğrencinin, ‘’Dünyada petrol ve doğal gaz fiyatları düşerken Türkiye’deki zammı nasıl yorumluyorsunuz?’’ şeklindeki sorusu üzerine, petrol ve doğal gaz ile ilgili kontratların ya da anlaşmaların yapıldığı tarihteki fiyatlar dikkate alındığından, bu fiyatların, anlaşmanın ya da kontratların vadesine bağlı olarak yansıdığını ve gecikmenin buradan kaynaklandığını söyledi. Ekren, ‘’Fiyatlardaki düşüş trendi şu anda, bugünlerde veya bir hafta içinde yapılan anlaşmaların, kontratların süresine bağlı olarak yansıması da, o tarihten sonra olacak ve fiyatlar düşmeye başlayacak’’ dedi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır