"Gerçekten" haber verir 04 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Erdoğan: İşsizliğin artmaması başarımız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “yaşanan olumlu gelişmelere” rağmen, işsizliğin arzulanan oranda gerilemediğini bildirdi. Erdoğan, “Ancak istihdamdaki artışın karşılanmış olması, düşen enflasyon ortamında işsizliğin daha yüksek seviyelere çıkmamış olması da önemli başarıdır. Bu alandaki çalışmalarımız çok boyutlu olarak devam ediyor” diye konuştu.


Ergenekon’da dünkü duruşma sakin geçti

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsünde devam eden Ergenekon duruşmasının dünkü oturumunda iddianameye hiçbir itirazın gelmemesi dikkat çekti. Daha

Havanın kıymetini bilelim

TBMM Çevre Komisyonu Başkanvekili Mustafa Öztürk, dünyada her yıl hava kirliliğinden 3 milyon insanın öldüğünü belirterek, “Hava kirliliğinden kaynakl


  Liseli gençler kıyafet serbestliği istedi

İzmİr’de okullardaki uygulamaları protesto eden liseli gençler çıplak ayaklarla yürüdü.


  Süper hafızalar yarıştı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Mega Hafıza sponsorluğunda düzenlenen ‘’2008 Dünya Hafıza Olimpiyatı-MEMORİAD 2008’’de dereceye girenlere ödülleri verildi.


  Sıradaki dersimiz: Sigarayı bırakmak

Danİmarka’da ilköğretim okullarında sigara içenlerin sayısının sürekli artması yetkilileri harekete geçirdi.


  Günün stresini, ata binerek atıyorlar

Edİrne’de açılan at ve atlı eğitim merkezi büyük ilgi görüyor.


  Tabiatın altın sırrı: Ruşeym

BuğdayIn işlenerek una dönüştürülmesi sürecinde özel ayrıştırma işlemleri sonucunda 1 tonundan sadece 1 kilogram elde edilen ve E vitamini bakımından zengin olduğu belirtilen ‘’ruşeym’’, gramlık paketlerle marketlerde satışa sunuluyor.


  Halk eğitimi Avrupa standardında

BİR zamanlar sadece biçki dikiş kursları açan halk eğitim merkezlerinin, Avrupa standartlarına ulaşarak okuma yazmadan meslek edindirmeye, aile içi iletişimden danışmanlığa kadar çok sayıda alanda hizmet veren eğitim kurumları haline geldiği bildirildi.


  Adalet Bakanlığı’ndan Üzmez olayına takip

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, yazar Hüseyin Üzmez’in tahliyesine sebep olan Adlî Tıp raporunu hazırlayan görevliler hakkında inceleme başlatıldığını bildirdi.


  Marmaris’te iki mevsim bir arada yaşanıyor

Muğla’nin Marmaris ilçesinde havaların sıcak gitmesi sebebiyle kırların çiçeklerle kaplandığı Turgutlu Şelâlesi yöresinde, sonbahar ve ilkbahar bir arada yaşanıyor.


  DTP’nin 48 saatlik oturma eylemi bitti

DTP tarafından 2 gün önce başlatılan oturma eylemi sona erdi. Batıkent Meydanı’nda kurulan çadırlarda geçen Cuma günü milletvekili ve belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu DTP’li grubun başlattığı oturma eylemi dün bitirildi. Oturma eyleminin sona ermesi sebebiyle yazılı basın açıklamasını okuyan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, eylemlerinin 48 saat sürdüğünü belirtti. En büyük amaçlarının kardeşliği sağlamak ve pekiştirmek olduğunu savunan Ahmet Türk, ‘’Biz DTP olarak Türkiye’de birlikte yaşamanın mücadelesini veriyoruz. Bu birliği demokratik temelde geliştirmek ve Türkiye’yi getirildiği felâketin eşiğinden uzaklaştırmak istiyoruz’’ dedi. Siyasetin çözüm üretme san'atı olduğunu söyleyen Ahmet Türk, ‘’Diyalog ve somut adımlara ihtiyaç vardır’’ şeklinde konuştu. Basın açıklamasından sonra grup dağıldı.


  Uzak Doğu’da eğitim imkânı

ÇİN, yabancı öğrencilerin eğitim için tercih ettiği ülkeler arasında yerini almaya başladı. Çin’e 2007 yılında, 193’ü Türk olmak üzere 41 bin yabancı öğrenci giriş yaptı. Çin’in, ülke genelindeki 200’ü aşkın üniversiteye yabancı öğrenci çekebilmek için büyük gayret sarf ettiğini bildiren Eğitim Danışmanı Sedat Satıcı, şöyle dedi: ‘’Çin’de eğitim sektörüne sunulan teşvikler sayesinde bugün Çin’deki üniversite sayısı 200’ü aşmıştır. Bunun yanı sıra üniversitelerin akademik başarıları ise dikkat çekicidir. Uluslararası derecelendirme istatistiklerine göre dünya başarı sıralamasında ilk 500’e giren tam 27 tane Çin Üniversitesi bulunmaktadır, bu sayı Türkiye’de ise sadece 4 üniversite ile sınırlı kalmıştır. Çin kısa zamanda katettiği mesafe sayesinde yabancı öğrencilerin ilgi odağı olmuştur.’’


  “Aile boyu polis dayağına” inceleme

Emnİyet Genel Müdürlüğü, İstanbul’da bir ailenin polisler tarafından dövüldüğü iddialarını araştırmak üzere müfettiş görevlendirdi. Emniyet Genel Müdürlüğünün, İstanbul Beyoğlu’nda restoran işleten Mehmet A. ile ailesinin, trafik akışına engel olduğu öne sürülen çöp kamyonunun kaldırılmasını istediği polisler tarafından dövüldüğü iddialarını araştırmak üzere polis müfettişi görevlendirdiği bildirildi.


  Yeni yurtlar dört yıldızlı

YENİ üniversitelerin kurulması sebebiyle artan ihtiyacı karşılamak için son yıllarda yaptırılan yeni yurtların, tenis kortundan sinema-tiyatro salonuna, suit odadan engelli odasına kadar birçok özelliği bulunuyor. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, yaptığı açıklamada, yeni yaptırılan yurtlar ve hedeflerine ilişkin bilgi verdi. Yeni yurt binalarında eski yurtlardaki 6, 8 ve 10’ar kişilik oda uygulamasının ve ranzalı sistemin kaldırıldığını ifade eden Albayrak, artık odaların 1, 2 ve 3’er kişilik ve 20-36 metrekare ebadında olduğunu kaydetti. Odalarda soyunma bölümleri, gardırop, karyola, komodin, ders çalışma masası, internet bağlantısı, televizyon ve buzdolabı bulunduğunu anlatan Albayrak, artık yurtların ‘’süit odalardan’’ oluştuğunu belirtti. Yeni yapılan tüm yurtlarda bir odanın özürlüler için ayrıldığını bildiren Albayrak, bu odalardaki tuvaletlerden dolaplara kadar tüm eşyaların özürlülerin ihtiyaçlarına göre dizayn edildiğini anlattı.


  Drama yöntemi işe yaradı

GAZİANTEP Üniversitesi (GAZÜ) Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türkay Dereli, uyguladıkları ‘’drama’’ yöntemi sayesinde derslere katılım ve ilginin arttığını, öğrencilerin iletişim becerilerinin geliştiğini söyledi. Prof. Dr. Dereli, yaptığı açıklamada, ‘’drama’’ yöntemini ‘’duyarsam unuturum, görürsem hatırlarım, yaparsam öğrenim’’ sözünden yola çıkarak uygulamaya karar verdiklerini belirtti. Bütün eğitimcilerin en etkili ve kalıcı öğrenme sürecinin ‘’yaparak, yaşayarak öğrenme’’ olduğu konusunda hemfikir olduğunu ifade eden Dereli, şöyle konuştu: ‘’Drama, bilinen en etkili yaparak, yaşayarak öğrenme ve dolayısıyla ders işleme yöntemlerinden biridir. Eğitimde kullanılabilecek birçok drama türü bulunuyor. Örneğin bir sözcük, bir kavram, bir fikir ya da bir olayın, doğaçlama, rol oynama gibi drama tekniklerinden yararlanılarak bir grup veya takım çalışması içinde oynanması, etkili yöntemlerden birkaçı. Biz de hizmet yönetimi ve mühendisler için yönetim gibi derslerimizin işlenmesinde bu yöntemi uygulamaya başladık. Uyguladığımız ‘drama’ yöntemi sayesinde derslere katılım ve ilgi arttı, öğrenciler iletişim becerilerini geliştirdi.’’ Dereli, yöntem sayesinde, artık iş ilânlarında sürekli vurgulanan ‘’takım oyuncusu’’ olma konusunda öğrencilerin önünün açıldığını, öğrencilerin kendilerine daha çok güven duymaya ve daha çok eleştirel düşünmeye başladıklarını vurguladı.


  Sokak çocukları kurtarılıyor

MERSİN'DE, ‘’Sokak Çocuklarının Rehabilitasyonu Projesi’’ kapsamında ‘’sokakta çalışan veya çalıştırılan’’ çocuklara yönelik yürütülen çalışmaların başarıyla sürdürüldüğü bildirildi.


  Özel sektör AB’ye hazır değil

AB Komisyonu’nun desteğiyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Avrupa Odalar Birliği (Eurochambers) tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen ‘’Türkiye’de şirketlerin AB üyeliği hazırlıkları’’ araştırması Türk şirketlerinin yüzde 72 gibi bir çoğunluğunun AB müktesebatı için hazırlığa hiç başlamadığını ve yüzde 12’sinin konudan haberdar olmadığını ortaya koydu.


  Gül: Türkiye’nin, üyelik için gayretleri sürecek

Cumhurbaşkani Abdullah Gül, Türkiye’nin hedefinin Avrupa Birliği’ne (AB) diğer üyelerle eşit şartlarda tam üyelik olduğunu ve bu hedefe yönelik gayretlerin aralıksız sürdürüleceğini bildirdi.


  40 bin polise, kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi

SAĞLIK Bakanlığı ve BM Nüfus Fonu tarafından ortaklaşa sürdürülen ‘’Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi’’ kapsamında, ulusal eylem planını oluşturmak amacıyla ilk aşamada 40 bin polis ve 70 bin sağlık çalışanının ‘’Kadına Yönelik Şiddet’’ konusunda eğitimden geçirileceği bildirildi. Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi Koordinatörü Dr. Serap Şener yapılacak çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: ‘’Konuyla ilgili ilk etapta, 250 polis ile 390 sağlık yöneticisi eğitim aldı. Bir süre önce eğiticilerin başlattığı seminerler ile 70 bin sağlık, 40 bin polis görevlisi aile içi şiddet ile ilgili eğitilecek. Yakın zamanda proje kapsamında yargı ve medya mensupları da eğitime tabi tutulacak. Bu eğitimlerle aile içi şiddet konusunda ulusal eylem planımızı belirleyeceğiz. Bu meslek gruplarına eğitim çok önemli. Çünkü, mağdurların şiddet deneyimleri hakkında konuşabilmelerinin yolu kendilerine bu hizmeti verenlere karşı güven duymalarından geçiyor.’’


  Talat ile Hristofyas, 6. kez bir araya geldi

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, kapsamlı Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde dün altıncı kez bir araya geldi. İki lider Talat ile Hristofyas, Kıbrıs sorununa kapsamlı çözümü hedefleyen müzakereler çerçevesinde dün yaptıkları görüşmede önce başbaşa bir araya geldi. Lefkoşa ara bölgedeki kapsamlı müzakereler için tahsis edilen binada, önce 50 dakika başbaşa görüşen liderler, daha sonra heyetleriyle birlikte müzakerelere geçti. Bu arada Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, müzakerelerin, “kendisi tarafından yarıda kesilmeyeceğini” söyledi. Rum basınına göre, Hristofyas, önceki gün yaptığı açıklamada, “Benim müzakereleri yarıda kesmemin söz konusu olmadığını net bir şekilde söylemek isterim. Bu sürece yarıda kesmek için girmedik. Türk tarafı da bunu biliyor’’ dedi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır