"Gerçekten" haber verir 18 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Okyanus operasyonunda şok dalga

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Okyanus Grubuna yönelik üçüncü dalga operasyonu kapsamında Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, Konya Numune Hastanesi Başhekimi Rıza Sarıbabıçcı’nın da aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Operasyonun, Malatya, Konya, Kütahya ve Afyonkarahisar gibi illerde eşzamanlı düzenlendiği öğrenildi.

Konya polisinin 8 ilde düzenlediği Okyanus operasyonu kapsamında, aralarında Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan’ın da bulunduğu yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün sabah Konya ile birlikte Adana, Malatya, Adıyaman, Afyonkarahisar, Kahramanmaraş, Kütahya ve Karaman’da, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, ihaleye fesat karıştırmakla suçlandığı belirtilen yaklaşık 30 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ile Konya Vakıflar Bölge Müdürü İ.G, Konya Numune Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. R.S. ve çeşitli hastanelerin yöneticilerinin de bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınanlardan bazılarının ‘’adlî yargılamayı etkilemeye teşebbüs’’le de suçlandığı bildirildi. Operasyonun, Okyanus Şirketler Grubu ihaleleri ile ilgili düzenlenen yolsuzluk ve çete operasyonunun 3. dalgası olarak gerçekleştirildiği öğrenildi. Prof. Dr. Okudan Konya Numune Hastanesi’nde sağlık muayenesinden geçirilirken, SÜ Rektörlüğü’nde ve Okudan’ın makam odasında polisin arama yaptığı öğrenildi. Operasyonun 23 Eylülde düzenlenen ikinci dalgasında Okyanus Şirketler Grubu’nun çeşitli hastanelerden aldığı temizlik, güvenlik, yemek ve görüntüleme ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı ve çıkar amaçlı suç örgütü kurulduğu gerekçesiyle şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun ve SÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü Mustafa Mete ile birlikte 21 kişi Konya’dan sevk edildikleri Adana’da çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Okyanus Şirketler Grubu, SÜ Meram Tıp Fakültesi ve Konya Numune Hastaneleri ile birlikte Konya’da ve farklı illerde çok sayıda sağlık kurumunun yemek, görüntüleme, güvenlik ve temizlik ihalelerini almıştı. Çıkar amaçlı suç örgütü kurularak, bu ihalelere fesat karıştırıldığı öne sürülüyor.

Konya / aa

18.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  HUKUK VE DEMOKRASİ İÇİN BEDEL ÖDEMEK GEREKİYOR

  Hastasını bilgilendirmeyen doktora rekor tazminat

  İSTANBUL’DA SUYA ZAM YAPILMAYACAK

  Okyanus operasyonunda şok dalga

  DENİZLİ’DE MEVLİD COŞKUSU

  Erkek hemşire adayları, eğitimde

  Okullar, evlerinden daha güzel olacak

  Çorum'da bin fidan toprakla buluştu

  Malkara'da yağmur duâsı

  Hamzabeyli kapısında uyuşturucu operasyonu

  Krize karşı acil tedbir talebi

  Darbelerden en çok CHP zarar görmüş!

  Açık öğretimde kayıt yenileme 24 Kasımda başlayacak

  SGK, prim borçlularını açıklayacak

  25. Türkiye-AB KİK toplantısı bugün

  2 terörist ölü ele geçirildi

  AKP heyeti, ÇKP’nin dâvetlisi olarak Pekin’de

  301’de iki dâvâ düştü

  Cezaevlerinde 10 bin hükümlü ve tutuklu sigortalı çalışıyor

  Yatalak hastalar için özel cihaz

  Uzay mekiği Endeavour, UUİ ile kenetlendi

  İngiliz kimlik bilgileri internette

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır