"Gerçekten" haber verir 23 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Mehmet KARA

İyi şeyler de oluyor



Meclis Plân ve Bütçe Komisyonunda görüşmeleri devam eden 2009 bütçesi, kavgaları ile haber oluyor. Fakat bazı bakanlıkların bütçeleri görüşülürken de iyi şeylerde oluyor.

Bunlardan birisi de, komisyon üyelerinin de artık bir dikili ağaçları oldu. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlığının bütçesi görüşülürken komisyon üyelerine bir sürpriz hazırladı. Eroğlu, Komisyonu’nun 40 üyesi için, Ankara’da AOÇ’de isimlerine sedir fidanı diktirdi. Milletvekilleri isimlerine dikilen fidanlarını görmeye gidip suladılar mı bilemeyiz ama örnek bir davranış. Keşke 550 milletvekili adına da dikilebilse...

Aynı komisyonun üyelerine bir sürpriz de Ulaştırma Bakanlığının bütçesi görüşülürken PTT Genel Müdürlüğü’nden geldi. Komisyon’un bütün üyelerine, üzerinde fotoğrafları basılı kişisel pullar dağıtıldı. Bu pulları gören milletvekillerinin mutlulukları yüzlerine yansıdı. Yoğun çalışmalardan ve tartışmalardan sıkılan komisyon üyeleri biraz olsun tebessüm ettiler.

Televizyonlarda ve bazı gazetelerin üçüncü sayfalarındaki içimizi karartan kötü haberlerden sonra böyle güzel şeylerin de duyurulması gerekir düşüncesiyle bu notu aktardık.

(Not: PTT’nin bir süre önce hizmete koyduğu kişisel pul hizmeti kapsamında gerçek ve tüzel kişiler ücretini ödeyerek adlarına pul bastırabili-yor. Bazı milletvekili adayları seçim öncesinde kendilerini daha iyi tanıtmak için bu hizmetten yararlanmıştı.)

* * *

Bir şey diyeceğim!

MAZLUMDER İstanbul Şubesi, farklı meslek gruplarının Türkiye’de birçok alanda hak ihlâlleri ile ilgili yaşadıkları sıkıntıları dile getirmek, bu kesimlerin özgürlük özlemlerini ortaya koymak amacıyla bir kitapçık hazırladı.

Ücretsiz dağıtılan kitapta, “Ben bir…” diyerek başlayan başlıklarla, öğretmeninden ev hanımına, işçisinden memuruna, emeklisinden öğrencisine, hukukçusundan iş adamına, gazetecisinden siyasetçisine, yazarından yargı mensubuna, kadar kendi alanlarında “özgürlük” taleplerini dile getirildi.

Ve kitabında sonunda “Ben bir insanım” di-yerek şunları belirtildi: “Ben Bir İnsanım. Diyorum ki! Bunun için; Düşüncelerimi yazılı ve sözlü olarak ifade ederken özgür olmak, inandığım gibi yaşamak, etnik kökenimden, di-limden veya bölgemden dolayı ayrımcılılığa tabi tutulmamak; Eğitim haklarından mahrum kalmamak, ürettiğimin ve emeğimin karşılığını almak, istikrarlı bir ortamda ekonomiye destek çıkmak istiyorum. Hepimiz özgürlüğümüze sahip çıkmalıyız.”

İnsanlar çok şey mi istiyor? En temel haklardan olan özgürlük istiyor. Bunun yolu da yeni ve sivil anayasa başta olmak üzere kanunlarımızın “özgürce” hazırlanmasından geçiyor.

* * *

Kitap okuma cezası!

“Kitap okumanın cezası olur mu” ya da “kitap okutmak için ceza mı verilir?” diye düşünmeyin, oldu.

2003 yılında Bursa’da düzenlenen mitingde Başbakan Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren kelimeler kullandığı için hakkında dâvâ açılan Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, yargılandığı mahkemece 5 yıl denetim altında tutularak rehber gözetiminde 5 kitap okuması ‘ceza’sına çarptırılmıştı.

Öfke kontrolü ve kişisel gelişim konusunda 5 adet yayın okutturulmasına karar verilen Uzan, İstanbul’daki Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine itirazda bulunmuştu. Mahkeme, ilgili itiraz dilekçesini yetkili olduğu gerekçesiyle Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştırdı. İtiraz dilekçesini değerlendiren Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Cem Uzan’ın itirazını reddetti. Böylece 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nin Uzan’la ilgili kararı kesinleşmiş oldu. Şimdi Uzan’ın, tebligatın yapılmasıyla 10 gün içinde Denetimli Serbestlik Şubesi’ne gitmesi gerekiyor. Ardından bir uzman okunacak kitapları belirleyecek. Haftanın belli günlerinde Uzan, şu-beye veya belirlenecek bir kütüphaneye giderek uzman okutman gözetiminde kitapları okuyacak. Verilen süre içerisinde kitapların okumasını tamamlayacak olan Cem Uzan, yine uzman tarafından kitapları okuyup okumadığını öğrenmek amacıyla teste tabi tutulacak. Karara uymadığı takdirde Uzan’a cezaevi yolu görünmüş olacak. “Böyle cezaya can kurban” diyenlerimiz olacağı gibi, “kitap ceza veri-lerek okutulur mu?” diyenleriniz de çıkabilir. Ama mahkeme kararı kesin artık.

23.11.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (22.11.2008) - Irak işgâlinin hesabı verilmeli

  (21.11.2008) - Keşke samimî olsalar

  (16.11.2008) - Başkasına yapılan haksızlık karşısında susarsan…

  (15.11.2008) - Vicdanları yaralamayın!

  (14.11.2008) - Artık zamanı gelmedi mi?

  (09.11.2008) - Birliğin yolu kardeşlikten geçer

  (08.11.2008) - Aman dikkat!

  (07.11.2008) - Haydi sandık başına…

  (02.11.2008) - Yasak karşısında bir şey yapılmayacak mı?

  (01.11.2008) - Gerilim sona ermeli

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır