"Gerçekten" haber verir 25 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

ABD’de dev teşvik paketi hazırlığı

AMERİKA Birleşik Devletleri’nde demokratlar, seçim öncesinde vaat edilenden daha kapsamlı bir ekonomiyi canlandırma paketi için harekete geçti.

Temsilciler Meclisi’nin Demokrat başkanı Nancy Pelosi, Amerikan CBS Televizyonu’na yaptığı açıklamada, ülke ekonomisini canlandırmak için derhal büyük bir teşviğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Nancy Pelosi, “Paketi ne kadar kısa sürede açıklarsak, harcanacak para da o kadar az olur” dedi. Barack Obama, seçim kampanyası sırasında paketin büyüklüğünün 170 milyar dolar olabileceğini söylemişti. Obama hafta sonu yaptığı açıklamalarda 2011’e kadar en az 2.5 milyon kişiye istihdam sağlanması gerektiğini vurguladı. Nancy Pelosi, ABD Temsilciler Meclisi olarak 26 Eylül’de, 160 milyar dolarlık bir yardım paketini onayladıklarını, ancak Cumhuriyetçilerin Senato’da bu paketi reddettiklerini hatırlattı. Temsilciler Meclisi Başkanı, “Halbuki bu paketin o dönemde büyük yardımı olurdu” diye konuştu. Geçen sürede ekonominin kötüleştiğini belirten Pelosi, iktisatçıların şimdi milyarlarca dolarlık bir pakete ihtiyaç olduğunu söylediklerini vurguladı. Demokratların New York senatörü Charles Schumer de, paketin 500 ilâ 700 milyar dolar arasında olması gerektiğini düşündüğünü söyledi. New York senatörü, enflasyonun tersi olan deflasyonun eşiğinde olduklarını belirtti; genelde fiyatlarla birlite ulusal gelir, üretim ve istihdamın da düşmesinin büyük bir tehlike oluşturduğunu vurguladı.

25.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Kriz işsiz bırakıyor

  Kayıt dışıyla eylem planlı mücadele

  Cansuyu kredi desteği başvuruları başlıyor

  Doğalgaz hâlâ en ucuz yakıt

  700 genç işadamı Girişimcilik Kongresinde

  Parası olan için konut alma zamanı

  Eximbank’a 1 milyar dolarlık kaynak sağlanmalı

  ABD’de dev teşvik paketi hazırlığı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır