"Gerçekten" haber verir 25 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Yabancı öğrencinin tercihi Türkiye

MİLLÎ Eğitim Bakanlığı Yurtdışı Eğitim Öğretim Genel Müdürü Hasan Kaplan, ‘Büyük Öğrenci Projesi’ çerçevesinde şu ana kadar 8 bin yabancı öğrencinin Türkiye’deki üniversitelerden mezun olarak ülkelerine döndüğünü, 7 bin öğrencinin de eğitimlerine devam ettiğini söyledi.

Adana Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programına katılmak için Adana’ya gelen Kaplan, yaptığı açıklamada, Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından bağımsızlığına kavuşan Türk cumhuriyetlerinin ihtiyaç duyduğu kadroların hazırlanması için başlatılan projenin başarıyla sürdürüldüğünü, on binlerce öğrencinin Türkiye’ye getirildiğini ifade etti.

Kaplan, mezun olan öğrencilerin bir kısmının ülkelerinde devletin çeşitli kademelerinde iş başına geçtiklerini, bir kısmının diplomat olduğunu, bazılarının da dünyanın değişik yerlerinde iş adamı olarak hayatlarına devam ettiklerini belirterek, “Proje kapsamında 22 ilde 33 seçkin üniversitemizde 7 bin öğrencinin eğitimine devam ediliyor. Bunlar lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitimlerini sürdürüyor. Bu öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Sadece kayıtlarını yaptırıp burslarını vermiyoruz. Durumu müsait olan aileleri ve isteyen öğrencileri tamamen gönüllülük esasına dayanarak dost aile projesiyle bir araya getiriyoruz. Bu şekilde öğrencilerimizin bir nebzede olsa aile özlemlerini gidermeye çalışıyoruz” diye konuştu. Projenin 3 önemli amacının bulunduğunu aktaran Kaplan, “Bunlardan birincisi bağımsızlığına kavuşan Türk cumhuriyetlerinin ihtiyaç duyduğu kadroların hazırlanması. Bunun yanında insanlarımız arasında gönül köprülerini kurmak. Ayrıca Türkçenin daha geniş bir yelpazede konuşulmasına katkıda bulunmak.” dedi. Avrupa’daki gurbetçi vatandaşlarımızın eğitiminin istenilen seviyede olmadığına değinen Kaplan, “Dünyanın 130 ülkesinde Türklere rastlamak mümkün. Vatandaşlarımızın bulunduğu her yere Millî Eğitim Bakanlığı olarak el atmaya çalışıyoruz. Bugün Avrupa’da bine yakın öğretmenimiz hizmet veriyor. Sadece Almanya’da 400’e yakın arkadaşımız çalışıyor. Gençlerimize kültürlerini, dillerini unutturmama geliştirme adına çabayı gösteriyorlar” şeklinde konuştu. Kaplan, Türkiye ile Almanya arasında ortak bir üniversite kurma girişimlerinin olduğunu da bildirdi.

25.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  TEKLİF EDİLEMEZLİK, 12 EYLÜL CUNTASININ MARİFETİ

  Kriz lobisi şantaj yapıyor

  “İlkelerin rehberimizdir”

  DP seçim startını verdi

  İsrail’le boru hattı buluşması

  BOLU DAĞI KARA TESLİM

  ALMANYA İSLÂMI BENİMSEDİ

  Ensarioğlu: Güneydoğu halkı faili meçhullerin aydınlanmasını bekliyor

  Binbaşının intikamı alındı

  KKTC’nin Katar Temsilciliği açıldı

  Karayalçın, SHP Genel Başkanlığı’nı bıraktı

  En az 30 milyar dolarlık paket lâzım

  Havanın soğuması balıkçıları sevindiriyor

  50 metre uçuruma yuvarlanan araçtan sağ kurtuldular

  Yabancı öğrencinin tercihi Türkiye

  Eğitim Hak-Sen’den sözleşmeli öğretmenlik eleştirisi

  Gönül Köprüsü anıları yaşayacaklar

  Açıköğretime ek yerleştirme başvuruları 1-3 Aralık’ta

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır