"Gerçekten" haber verir 26 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Çalışanlar rahatlatılsın

Türk-İş, ekonomik krize karşı işyerlerine sağlanacak teşvik, istisna ve muafiyet önlemlerinde işçi çıkarılmamasının temel şart olması gerektiğini belirtti. Türk-İş tarafından hazırlanan “Ekonomik Krize Karşı Önlemler Raporu”nda çalışanların tüketici kredileri ve borçları için onları rahatlatacak düzenlemeler yapılması istendi.

TÜRK-İŞ, ekonomik krize karşı iş yerlerine sağlanacak teşvik, istisna ve muafiyet önlemlerinde işçi çıkarılmamasının temel şart olması gerektiğini belirtti. Alınan bilgiye göre, Türk-İş, ekonomik krize yönelik tedbirlere yer verdiği ‘’Ekonomik Krize Karşı Önlemler Raporu’’ hazırladı. Kriz döneminde istihdamın korunması ve geliştirilmesinin temel yaklaşım olması gerektiği vurgulanan raporda, ekonomik kriz gerekçe yapılarak işçi çıkarılmasının önlenmesi gerektiği kaydedildi. İş yerlerine/firmalara sağlanacak teşvik, istisna ve muafiyet önlemlerinde işçi çıkarılmamasının temel şart olması gerektiği ifade edilen raporda, halen çalışmakta olan işçilerin dışında ilâve istihdam oluşturan işletmelerin sosyal güvenlik prim ödemelerinin belli bir süre Hazine tarafından üstlenilmesi önerisinde bulunuldu. Ekonomik gerekçelerle işten çıkarılma kararının her ilde, sektörde oluşturulacak, işçi-işveren temsilcilerinin de bulunduğu bir komite tarafından karar alınması istenirken, çalışanların tüketici kredileri ve borçları için rahatlatacak bir düzenleme yapılmasının gerektiği de belirtildi. Asgarî ücretin vergi dışı bırakılmasının da teklif edildiği raporda, ayrıca “işçi-memur-emekli kesimine ‘’cumhuriyet ikramiyesi’’ olarak bir defalık ödeme yapılmalı ve piyasaların canlanması sağlanmalıdır” denildi.

26.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Krizin verdiği en büyük ders tasarruf

  Çalışanlar rahatlatılsın

  Vergilerime dokunmayın

  Hak-İş: Hem işletme, hem işçi korunmalı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır