"Gerçekten" haber verir 27 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Askerî istihbarattansan davul zurnayla yollayalım

Ergenekon sanıklarından Ergun Poyraz, önceki günkü duruşmada yapılan çapraz sorgulamasında, rütbeli olduğunu tahmin ettiği bir şahsın kendisine, ‘’Genelkurmay’dan mı yoksa Jandarma istihbaratından mı olduğunu açıklar mısın?

Eğer öyleysen, buradan davul zurnayla yollayalım’’ dediğini öne sürdü.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki duruşma salonunda görülen davanın önceki gün 19’uncusu yapılan duruşmasında, tutuklu sanık yazar Ergun Poyraz’ın çapraz sorgusu yapıldı. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel’in sorularının ardından, diğer Cumhuriyet Savcısı Nihat Taşkın, Poyraz’a ‘’istihbarat elemanı olmanın bir suç olmadığını’’ hatırlatarak, ‘’Jandarma İstihbaratı’ndan para aldığınıza dair tutanaklar imzasız. Bu tutanaklar imzalı olsaydı içeriklerini kabul eder miydiniz?’’ sorusunu yöneltti. Bu sırada Poyraz’ın avukatı Hüseyin Buzoğlu’nun bu soruya itiraz etmesi sebebiyle Mahkeme Başkanı Şengün, savcıya ‘’Soru olarak sorun’’ dedi.

Savcı Taşkın’nun, sorusunun bu olduğunu belirtmesi üzerine Başkan Şengün de bunun yorum olduğunu dile getirdi. Bunun ardından Nihat Taşkın, Ergün Poyraz’a, Levent Ersöz’ü tanıyıp tanımadığını sordu. Poyraz’ın, bu konuda defalarca ifade verdiğini ve bunları tekrar ettiğini belirtmesi üzerine savcı Taşkın, ‘’Bir subay olarak tanıdığınızı, ilişkilerinizin bu çerçevede olduğunu söylediniz’’ dedi.

Poyraz da Ersöz’le korumayla ilgili görüştüğünü belirterek, ‘’Bunların hepsinin TSK’nın şerefli, onurlu subayları olduğunu söyledim’’ dedi.

Taşkın’ın, ‘’Görüştüğünüz bu kişilerden gizli askeri belge aldınız mı?’’ sorusuna Poyraz, ‘’Hiç kimseden gizli askeri belge almadığı’’ cevabını verdi.

Poyraz, savcı Taşkın’ın, ‘’Oktay Yıldırım ve Hikmet Çiçek, kitap yazmak için sizinle görüşmüşler. Kitap yazmayı gerektirecek bir arşiviniz mi bulunmaktadır?’’ şeklindeki sorusunu, ‘’Ben AK Parti veya nane-limon konusunda da kitap yazacak olsam, bu konuda herkesle görüşürüm. Bilgi ve belgelerinden yararlanırım. Bunda garip olan ne var, anlayamadım. Siz hukuk fakültesi mezunusunuz. Lütfen sorularınıza dikkat edin. Terör örgütüyle ilgili soru istiyorum’’ diyerek cevaplandırdı.

Taşkın’ın, Muammer Karabulut ile nerede tanıştığını sorduğu ve Ayasofya Derneği ile ilgili çalışmalarını anlatmasını istediği Poyraz, Ayasofya Derneğine, buranın cami olmasını istediği için girdiğini, hayatında ilk defa da bir derneğe üye olduğunu dile getirdi.

POYRAZ: ATATÜRK’ÜN ASKERİYİM

Savcıların ardından Poyraz’a, avukatlarından Hasan Gündüz, ‘’Gözaltındayken ‘sen şuranın adamı mısın?’ şeklinde soru yönelttiler mi?’’ dedi.

Poyraz da rütbeli olduğunu tahmin ettiği bir şahsın kendisine, ‘’Genelkurmay’dan mı yoksa Jandarma istihbaratından mı olduğunu açıklar mısın? Eğer öyleysen, buradan davul zurnayla yollayalım’’ dediğini öne sürdü. Poyraz, ‘’Ben de ‘İkisi de değilim. Atatürk’ün askeriyim’ dedim’’ diye konuştu. Poyraz, tutuklu sanık avukat Kemal Kerinçsiz’in soruları üzerine de avukatlığını yapan Kerinçsiz’e bu nedenle bin YTL ödediğini ve yeni çıkacak kitabının tanıtımı amacıyla da cezaevindeyken ziyaretine gelen Kerinçsiz ile görüştüklerini anlattı. İstanbul / aa

27.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  SEÇİM, REFORMLARI ENGELLEMESİN

  Erdoğan: Halk AB’yi istiyor

  Pilottan başka sorumlular da var

  ÇİLELİ DÖNÜŞ YOLCULUĞU

  Doğalgaza yine mi zam?

  Askerî istihbarattansan davul zurnayla yollayalım

  ÖSS 2009’da da yasaklı; değişiklik “belki” 2010’da

  KÜRESEL ISINMA ARI NESLİNİ DE TÜKETECEK

  Türkmen hacıların masrafını devlet karşılıyor

  Apollo, göktaşına karşı uyardı

  Çocuklara 2 yaşından itibaren kitap okuyun

  İşsizlik dünyanın sonu değil

  İnternette ‘doktorculuk’ sakıncalı

  Madencinin pnömokonyozun korkusu

  İyi olacak hastanın ayağına gitti

  Terörden zarar görenlere yardım eli

  Yaşlı ve özürlüler bayrama parasız girmeyecek

  DP Başkanlık Divanı üyeleri belli oldu

  Ekren: Özel sektörün borcu 5 kat arttı

  Doğan’ın Vakit’e açtığı dâvâya tepki

  Babacan Azerbaycan’ı ziyaret edecek

  Ardahan Belediyesi’nde polis araması

  Danıştay saldırısı davası Yargıtay'da

  Ücretsiz kömür dağıtımında kan aktı

  Akaryakıt ürünlerinde indirim

  Akreditasyon uygulaması çarpıtıldı

  Türkiye ABD’nin ortağı olmaya devam edecek

  Tayland’da başbakan, genelkurmay başkanına sert çıktı

  Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı

  Kuzu: 9 paket çıkardık

  MASAK’tan mal varlığı incelemesi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır