"Gerçekten" haber verir 05 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Gazze kan gölü

Gazze’de yayın yapan Hamas’ın El Aksa radyosuna, çatışmaların sürdüğü Gazze’nin Zeytun mahallesinden dün sabah saatlerinde bağlanan bir kadın, ağlayarak, “Pencereden baktım... Cesetler sokaklarda...” dedi. Çok korktuğunu, tir tir titrediğini anlatan kadın, etraflarındaki evlerin bombardımanlarda isabet aldığını belirtti.

İsrail, sert karşılık buluyor

İsraİl’İn Gazze Şeridi’nin kuzeyinden başlattığı kara saldırısı sürerken, hava saldırıları da devam ediyor. Ancak İsrail ordusunun Gazze’de sert karşılık bulduğu belirtiliyor.

Gazze’de yayın yapan Hamas’ın El Aksa radyosuna, çatışmaların sürdüğü Gazze’nin Zeytun mahallesinden sabah saatlerinde bağlanan bir kadın, ağlayarak, “Pencereden baktım... Cesetler sokaklarda...” dedi. Çok korktuğunu, tir tir titrediğini anlatan kadın, etraflarındaki evlerin bombardımanda isabet aldığını da belirtti. Gazze şehrinin Tuffah ve Zeytun mahallelerinde sabah saatlerinde İsrail askerleri ile Filistinlilerin arasında çatışmaların olduğu belirtiliyor.

İsrailli askerî yorumcular ise harekâta katılan asker ve tank sayısı ile şimdiye kadar yürütülen operasyonlar doğrultusunda yaptıkları değerlendirmede, bunun çok geniş çaplı bir işgal harekâtı değil, sadece birkaç noktada yürütülen bir kara operasyonu olduğu görüşünü ifade ediyorlar. İsrail basınına göre halen Gazze Şeridi’nin içlerinde on binlerce asker bulunuyor. Haaretz gazetesi, bu sayıyı 10 bin dolayında olarak verdi. Bu arada Gazze Şeridi’ne son bir haftadır Kerem Şalom geçişinden sağlanan insanî yardımların nakli de durduruldu. Bu kararın, İsrail’in kara saldırısı başlatması sebebiyle Filistinlilerin geçiş noktalarına saldırı düzenleyebileceği ihtimaline karşı alındığı belirtildi. Bu arada İsrail ordusunun ağır bombardımanda yaralıları almaya çalışan Gazzeli 5 doktorun vefat ettiği belirtildi.

Hamas’ın El Aksa radyosu, “İsrail ordusunun sert karşılık bulduğu” yönünde haber vererek, İsrail tanklarının döşenen mayınlar sebebiyle çok yavaş hareket edebildiğini belirtti. Televizyon, İsrail askerlerinden 5’inin öldürüldüğünü, 25’inin de yaralandığını duyurdu. İsrail ordu sözcülüğü ise 30 civarında Hamaslının öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne kara saldırısı sürerken, Filistinlilerin İsrail tarafına attığı roketlerden biri, sınırın hemen yakınındaki Sderot şehrinde bir eve isabet etti. İsabet alan evde, bir kadının hafif yaralandığı bildirildi. Gece boyunca 3 Kassam roketi de Eşkol Bölge Konseyi sınırları içine düştü, ancak bu roketler de açık alanlara isabet etti.

İsrail tanklarının bölgeyi yoğun bombardıman altında tuttuğu Gazze Şeridi’nde ordunun esas amacının, Gazze ile güney ve kuzey bölgeleri arasında bağlantıları keserek, bölgeyi iki kesime ayırmak olduğu ifade ediliyor.

05.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gazze kan gölü

  Saldırılarda 5 doktor şehit

  FİLİSTİNLİ KAYNAKLAR: 23 KİŞİ ÖLDÜ

  pazaryerİnİ vurdular

  Kızılhaç: İsrail, sağlık ekiplerine izin vermiyor

  Abbas: Saldırılar durdurulsun

  Acil ateşkes isteği

  AB Ortadoğu’ya heyet gönderiyor

  ÇARESİZ BM

  Irak’ta intihar saldırısı

  Avrupa’da büyük protestolar

  İsrail kara saldırılarında başarısız

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır