"Gerçekten" haber verir 07 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

SALDIRILARDA ÖLEN ÇOCUKLARIN SAYISI HIZLA ARTIYOR

Birleşmiş Milletler ve Filistinli yetkililerin verdiği bilgilere göre, dünkü ölümlerle birlikte 11 günlük İsrail saldırılarında toplam can kaybı sayısı 600'e yaklaştı. Bu can kayıplarının yarıdan çoğunu sivillerin oluşturduğu, siviller içinde çocukların önemli bir yer tuttuğu, yalnızca önceki günkü saldırılarda can veren çocuk sayısının 20'nin üzerinde olduğu ve toplam yaralı sayısının da 2 bin 500'ü aştığı belirtiliyor.

ANNELER VE ÇOCUKLARI İSRAİL VAHŞETİNİN

KURBANI

Gazze'de, aynı aileden 13 kişi İsrail'in açtığı tank ateşinde hayatını kaybetti. Sağlık görevlileri, Gazze'nin doğusunda İsrail tank ateşiyle yerle bir olan evin enkazından Samuni ailesine mensup 13 kişinin cesedinin çıkarıldığını açıkladı. Ölenler arasında anne ile 3 çocuğunun da bulunduğu belirtildi. Hastane yetkilileri, Gazze'nin doğusunda açılan bir başka tank ateşinde de bir anne ile 3 çocuğunun öldüğünü bildirdi.

İSRAİL’İN KARA HAREKÂTI BAŞLATTIĞI GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 550’Yİ BULDU, EN AZ 2 BİN 500 YARALI VAR. SADECE ÖNCEKİ GÜN 20

ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ.

İsraİl’İn Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 27 Aralık’tan bu yana en az 550 kişi öldü, 2 bin 500 kişi ise yaralandı. İsrail’in kara harekâtı başlattığı Gazze’de, yalnızca önceki gün en az 20 Filistinli çocuğun vefat ettiği bildirilirken, çatışmaların yeniden şiddetlendiği açıklandı. F-16’ların ilk kez çok alçaktan uçup her yere füze attıklarını anlatan Filistinli bir vatandaş, “Kimse evinden ayrılamıyor. Sığınaklarımız yok, İsrail bunu biliyor. Heryeri bombaladılar, bombaların çoğu evlere isabet ediyor” dedi.

ÖLENLERİN YARISI SİVİL

Birleşmiş Milletler ve Filistinli yetkililerin verdiği bilgilere göre, 10 günlük İsrail saldırılarında toplam can kaybı sayısı 550’yi aştı. Bu can kayıplarının yaklaşık 200’ünü sivillerin oluşturduğu, yaralı sayısının da 2 bin 500 civarında olduğu belirtiliyor. Filistinli bir sağlık görevlisi, İsrail’in kara harekâtının başladığı 3 Ocak’tan bu yana da 70’i sivil 80 kişinin öldüğünü söyledi. Saldırıların başından bu yana da 1’i asker olmak üzere toplam 5 İsrailli’nin öldüğü kaydediliyor.

HAMAS ŞEHİR SAVAŞINA HAZIR

Öte yandan İsrail’in devasa bir askerî güce sahip olmasına rağmen, Hamas’ın aylar öncesinden şehir savaşına hazırlanmak için zaman bulduğu ve bunun Filistinli militanlara İsrail ordusuna zayiat verdirme şansı sağlayacağı ifade ediliyor. Uzmanlar, İsrail’in yok etmeyi hedeflediği Hamas’ın 2007 yazında Gazze’nin kontrolünü ele geçirmesinden sonra askerî kapasitesini önemli ölçüde arttırdığını tahmin ediyorlar.

HASTANELER SİVİL DOLU

AP Ajansı, İsrail saldırılarından 10 gün sonra Gazze’nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi’nde izdiham olduğunu, odaların dolu olması sebebiyle yaralıların çoğunun koridorlarda tedavi gördüklerini aktardı. Muhabirin, Şifa Hastanesi’nde “Hamaslı savaşçılara” ait cesetler görmediği, tersine hastanenin sivillerle dolu olduğunu söylediği kaydedildi.

AYNI AİLEDEN 13 ÖLÜ

Gazze’de, aynı aileden 13 kişi İsrail’in açtığı tank ateşinde vefat etti. Ölenler arasında anne ile 3 çocuğunun da bulunduğu belirtildi. Öte yandan Gazze Şeridi’nin orta kesimlerinde İsrail ateşi sonucu 3 yaşındaki Filistinli bir kız çocuğu öldü, çocuğun anne ve babası ile diğer akrabaları yaralandı.

KENDİ ASKERLERİNİ DE VURDULAR

İsraİl ordusu, önceki gece yarısı düzenlenen saldırılarda dost ateş sonucu 3 İsrail askerinin öldüğünü, 24 askerin de yaralandığını bildirdi.

Sadece bir günde 20 Filistinli çocuk öldü

İsraİl’İn kara harekâtı başlattığı Gazze’de, yalnızca bugün en az 20 Filistinli çocuğun öldüğü bildirildi. Doktor Muaiye Hassaneyn, gün boyunca en az 20 çocuğun öldüğünü açıklarken, ölenlerden 3 bebeğin, evleri enkaza dönen ve 13 cesedin çıkarıldığı Samuni ailesinden olduğu kaydedildi. Samuni ailesinin dramı bütün gazetelerin birinci sayfalarından da dünyaya duyuruldu.

07.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  SALDIRILARDA ÖLEN ÇOCUKLARIN SAYISI HIZLA ARTIYOR

  Hastaneler sivillerle dolu

  BM’nin acelesi yok

  Zimbabve’de kolera salgını

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır