"Gerçekten" haber verir 11 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

“KİMSENİN ONAYINA İHTİYACIMIZ YOK”

İsrail İçişleri Bakanı Meir Şeetrit, “İsrail’in güneyinde oturanları roketlere karşı savunmak için kimsenin onayına ihtiyacımız yok. Bu konuda Amerikalıların ve Avrupalıların ne dediği beni ilgilendirmiyor. Kimsenin bize verecek ahlâk dersi yok” dedi.

“ABD VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMADI”

BM Güvenlik Konseyinin Gazze Şeridinde âcil ateşkes isteyen 1860 sayılı kararını veto etmeyen ABD’yi eleştiren Şeetrit, “Öyle görünüyor ki, dışişleri bakanlarını New York’a gönderen Arap ülkelerinden gelen baskılar yüzünden ABD, veto etme konusunda verdiği sözleri tutmadı” ifadesini kullandı.

Ahlâksız İsrail

İSRAİL İçişleri Bakanı Meir Şeetrit, BM Güvenlik Konseyi’nin Gazze Şeridi’nde acil ateşkes isteyen 1860 sayılı kararını veto etmeyen ABD’yi eleştirdi. Aynı zamanda İsrail güvenlik kabinesi üyesi olan Şeetrit, devlet televizyonuna açıklamasında, ‘’Öyle görünüyor ki, dışişleri bakanlarını New York’a gönderen Arap ülkelerinden gelen baskılar yüzünden ABD, veto etme konusunda verdiği sözleri tutmadı’’ ifadesini kullandı. Şeetrit, ‘’İsrail’in güneyinde oturanları roketlere karşı savunmak için kimsenin onayına ihtiyacımız yok. Bu konuda Amerikalıların ve Avrupalıların ne dediği beni ilgilendirmiyor. Kimsenin bize verecek ahlâk dersi yok’’ dedi. Ülkenin güneyine roket atılmaması konusunda kendilerini garanti altına almaları gerektiğini söyleyen İsrailli Bakan, ‘’Hazırlamış olduğumuz askeri planlara göre davranmaya devam edeceğiz’’ dedi, ancak 27 aralıkta başlatılan saldırıların devamıyla ilgili ayrıntılı bilgi vermedi.

Güvenlik kabinesinin diğer 11 üyesi gibi, bu aşamada alınan kararlarla ilgili hiçbir bilgi vermeyeceğine dair bir mektup imzalamış olduğunu da kaydeden Şeetrit, ‘’Hamas’ın artık bize roket atmak istemeyeceği bir duruma gelmek lâzım. Çatışmaları durdurmanın tek yolu Hamas’ın roket atışlarına ve saldırılarına son vermesidir, bu durumda hemen Gazze’den çıkarız ve Gazze ili İsrail arasındaki geçiş noktalarını açarız’’ diye konuştu. İsrailli Bakan, bunun olmaması hâlinde ise daha da çok vuracaklarını ifade ederek, ‘’O zaman Hamas anlaşana kadar daha da çok vururuz. Hamas, seçtiği yolun onu kayba sürükleyeceğini anlamalıdır’’ dedi.

1860 sayılı karar, BM Güvenlik Konseyi’nde 14 oyla kabul edilmişti. Sadece ABD, çekimser kalmıştı.

11.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gazze’ye Türk askeri

  “KİMSENİN ONAYINA İHTİYACIMIZ YOK”

  Katliama devam

  İşgale kriz darbesi

  İran için önce diplomasi

  İsrail saldırıya devam ediyor

  Bahçede oturan aileyi vurdular: 9 ölü

  Ahmedinejad ile Chavez Gazze’yi görüştü

  Malki: İsrail ve Hamas saygısızlık ediyor

  Abbas: İsrail, ateşkesi kabul etmek zorunda

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır