"Gerçekten" haber verir 18 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

KAÇAN SİVİLLERE DE ATEŞ AÇTILAR

Gazze'nin kuzeyinde İsrail'in tank ateşine hedef olan BM okulu, içindeki insanlar kaçarken bir daha tank mermisiyle vuruldu ve saldırıda 6 Filistinli öldü. BM Yardım ve Çalışma Ajansının (UNRWA) okuluna ilk tank mermisinin isabet etmesi sonucu bir çocuk ve bir kadının ölmesinin ardından, insanlar çatışmalar nedeniyle sığındıkları okuldan kaçarken yeni tank ateşi altında kaldılar ve 4 kişi daha öldü.

45 BİN SİVİL BM OKULLARINA SIĞINDI

BM'nin Gazze'deki merkezi de Perşembe günkü İsrail saldırılarının hedefi olmuştu. Gazze'deki saldırılarda bir başka BM okulunun hedef olması sonucu ise 30 kişi ölmüştü. İsrail'in 22 gündür saldırılarını sürdürdüğü kuşatma altındaki Gazze'de yaklaşık 45 bin kişinin BM okullarına sığındığı bildiriliyor. Saldırılar sürerken BM Genel Kurulu, Güvenlik Konseyinin geçen hafta aldığı kararı kabul etti.

İsrail, BM’yi de vuruyor

Gazze Şeridi’ne saldırılarını sürdüren İsrail’in Gazze şehrindeki bir BM okulu yakınına açtığı tank ateşinde, biri çocuk, biri kadın 2 kişi öldü. Filistinli bir sağlık yetkilisi, tank mermisinin BM okulu yakınına düşmesi sonucu 25 kişinin de yaralandığını bildirdi. BM’nin Gazze’deki merkezi de Perşembe günkü İsrail saldırılarının hedefi olmuştu. Gazze’deki saldırılarda bir başka BM okulunun hedef olması sonucu da 30 kişi ölmüştü. Öte yandan Gazze Şeridi’nin kuzeyinde İsrail tank ateşine hedef olan BM okulunun, içindeki insanlar kaçarken bir daha tank mermisiyle vurulduğu, saldırılarda 4 Filistinlinin daha öldüğü bildirildi. Filistinli sağlık yetkilileri ve görgü tanıklarının açıklamalarına göre, BM Yardım ve Çalışma Ajansı’nın (UNRWA) okuluna ilk tank mermisinin isabet etmesi sonucu bir çocuk ve bir kadının ölmesinin ardından, insanlar çatışmalar sebebiyle sığındıkları okuldan kaçarken yeni tank ateşi altında kaldılar. Görgü tanıkları, insanlar kaçarken açılan tank ateşinde de 4 kişinin öldüğünü kaydetti. Öte yandan, İsrail ordusundan bir sözcü, BM okuluna tank ateşi açılmasıyla ilgili haberleri araştırdıklarını söyledi. İsrail’in 22 gündür saldırılarını sürdürdüğü kuşatma altındaki Gazze’de yaklaşık 49 bin kişinin BM okullarına sığındığı bildiriliyor.

BM’nin Gazze’deki en üst düzey yetkilisi John Ging, iki gün önce İsrail birlikleri tarafından insanî yardımın saklandığı BM merkez binasındaki deponun bombalanması yüzünden yüzlerce tonluk yiyecek ve ilacın yok olduğunu söyledi. Ging, zarar gören altyapının pahalı da olsa bir gün tamir edilebileceğini, ancak ölen insanların hiçbir zaman geri gelmeyeceğini belirtti.

18.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tonlarca gıda ve ilâç havaya uçtu

  KAÇAN SİVİLLERE DE ATEŞ AÇTILAR

  İSRAİL'E ÖFKE BÜYÜYOR

  İsrail’den ‘dost’ olmayacağı anlaşıldı

  Çılgın Haham, Hamas’ı Calut’a benzetti

  Gazeteciler ‘terörist Livni’yi terletti

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır