"Gerçekten" haber verir 23 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

ERHAN GÖKSEL DE GÖZALTINA ALINDI

Soruşturmayı yürüten savcıların talebi ve mahkeme kararı doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ile Başkan Yardımcıları Mecit Hazır ve Pevrul Kavlak, Genel Sekreter Muharrem Aslıyüce ve Süleyman Erdinç'i gözaltına aldılar.

Verso araştırma şirketi sahibi Erhan Göksel ile gazeteci Ünal İnanç da gözaltına alınan isimler arasında.

“TÜRKÜZ, GÜÇLÜYÜZ, ATATÜRKÇÜYÜZ”

11. dalgada, Türkiye'nin değişik yerlerinde, özel harekâtçıların ağırlıkta olduğu polislerle bazı subayların da alınmasıyla gözaltı sayısı 40'a çıktı. Özbek'in ve diğer sendika yöneticilerinin gözaltına alınmasından sonra Türk Metal Sendikasi üyelerinden bir grup Ankara Emniyet Müdürlüğü önüne gelerek, 'Özbek nerede, biz oradayız,'' ''Susma sustukça sıra sana gelecek,'' ''Türküz, güçlüyüz, Atatürkçüyüz'' sloganları ve ıslıklarla gözaltıları protesto etti. Ergenekon soruşturmasında 7 Ocak 2009 tarihinde gerçekleşen 10. dalga operasyonundan 15 gün sonra 11. dalga dün sabah 13 ayrı ilde başlatıldı. Operasyon Ankara, İstanbul, Antalya, Elazığ, Iğdır, Şırnak, Kahramanmaraş, Hakkâri, Tokat , Hatay, Siirt, Isparta ve Bursa’da gerçekleştirildi. Ankara’da, Türk Metal İş Sendikası Başkanı Mustafa Özbek, Sendika görevlisi Süleyman Erdinç, Araştırmacı Erhan Göksel, Türk Metal İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mecit Hazır, Türk Metal İş Sendikası Genel Sekreteri Muharrem Aslıyüce ve sendika görevlisi Pevrul Kavrat gözaltına alındı. Türk Metal Sendikası binası ile Avrasya Televizyonu’na sabah erken saatlerde gelen polis arama yaparak, bilgisayarlara el koydu. Çalışanlar binaya kontrollü alındı. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek gözaltına alınırken, Özbek’in evinde de arama yapıldı. Türkmeneli Derneği Başkanı Savaş Avcı da gözaltına alınanlar arasında bulunuyor. Gazeteci Ünal İnanç ise İstanbul’da gözaltına alındı. ŞAHİN’LE BAĞLANTILI POLİS VE ASKERLER Operasyonda gözaltına alınan 20 polis ve subayın 10. dalgada tutuklanan eski Özel Harekât Daire Başkanvekili İbrahim Şahin’le irtibat halinde olduğu bildirildi. Polis ve askerler arasında İbrahim Şahin’e bağlı iki tane suikast timi bulunduğu öne sürülüyor. Gözaltına alınan polislerin arasında özel harekâtçılar da bulunuyor. Gözaltına alınan askerlerden 8’inin halen görev yapmakta olan muvazzaf subaylar olduğu bildirildi. Gözaltına alınanlar ve şehirler şöyle: 1 üsteğmen ve 4 Özel Harekât’çı polis - Şırnak Özel Harekât Şube Müdürü - Elazığ 1 emniyet amiri ile 1 polis memuru - Antalya Özel Harekât’çı polis memuru Murat Çavdar - Tokat Rütbeli bir asker - Isparta Özel Harekât’çı 3 polis - Kahramanmaraş 1’i komiser 2 polis - Hatay 1 Özel Harekât’çı polis - Iğdır Bursa’nın İznik ilçesindeki bir evde polis ekiplerince arama yapıldı, evin Şırnak’ta gözaltına alınan bir askerin annesine ait olduğu açıklandı. Aramada 15 CD’ye el konuldu. ÇÖLAŞAN VE BALBAY’IN KANALI Avrasya TV’de dikkat çeken bir olay vardı... Televizyon, Ergenekon Terör Örgütü yerine ‘malûm örgüt’ diye bahsederken, Ergenekon’un çok önemli bir Türk destanı diye lanse ediyordu... Avrasya TV’de ayrıca gazeteci Emin Çölaşan ve daha önce Ergenekon operasyonlarında gözaltına alınarak sorgulanan Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilisi Mustafa Balbay program yapıyordu.

23.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ERHAN GÖKSEL DE GÖZALTINA ALINDI

  TÜSİAD Başkanı Yalçındağ: AB süreci 3 yıldır yürümüyor

  Doğru yoldasınız

  CHP niye telâşlı?

  AKP’li Arslan: TRT-Şeş resmî ideolojinin sesi olmasın

  Gölcük’te kaza: 6 asker şehit

  Doğu Perinçek: İktidarı deviremedik, yazıklar olsun

  Benzine indirim 3 ayda, zam anında

  Devlet, 70 bin memur alacak

  Erdoğan’dan valilere 29 Mart talimatı

  Babacan: İsrail’le ilişkilerimiz etkilenmez

  TRT’ye ‘Tuncay Güney’ soruşturması

  15 milyon öğrenci için tatil başlıyor

  Tatilde trafiğe dikkat

  Ardahan’da Sibirya soğukları

  Gazze’ye iki asprin, bir toka

  Artık “İsrail” diye çağrılmak istemiyor

  Dozer operatörü, yol açarken öldü

  Guantanamo cehennemi

  Obama’nın konuşmaları ders kitabı oldu

  Temiz hava ömrü uzatıyoR

  Çocuktan al haberi

  Japonlar nikotinsiz tütün üretecek

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır