"Gerçekten" haber verir 30 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Kazazedelerin cesetlerini köylüler buldu!

Bu yazımızda güncel iki konuyu işleyeceğiz. İlki, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının helikopter kazasından 48 saat sonra enkazlarının bulunmuş olması. İkinci konu da, Yazıcıoğlu’nun 12 Eylül’den sonra tutuklanarak 7,5 yıl tutuklu kalması ve sonunda bütün ithamlardan beraat etmiş olmasıdır. O kadar ki, Yazıcıoğlu 7,5 yıl cezasının 5.5 yılını hücrede çekmiştir. Bu iki konudan hangisini önce işleyeceğimize bir türlü karar veremiyoruz. Çünkü ikisi de çok önemli ve çok vahimdir!

BBP Genel Başkanı ve arkadaşlarının cesetlerinin bulunmasından 48 saat evvel kaza olmuştu. Kazadan hemen sonra yaralı olarak kurtulan İHA Muhabiri İsmail Güneş, cep telefonuyla 112 yetkilisine haber vererek, helikopterin kazaya uğradığını, kendisiyle beraber arkadaşlarının da yaralı olduğunu, ağrı ve kanama içerisinde olduğunu, acil yardım yapılması konusundaki konuşmaları, uzun uzun yapılmıştır. Kendisine soru yönelten kişinin soru seçmedeki isabetinden başlayarak, 48 saat sonra enkaz ve cesetlerin bulunması olayında birbirini takip eden hataların, aksaklıkların, yaşanan ihmallerin neler olduğunu, nelerden ibaret olduğunu, bu işi tarafsız ele alacak sorumlu ve yetkililerce ve özellikle hükümetçe ele alınmalı, çıkarılmalı ve sorumluların yakasına yapışmalıdır.

Helikopter enkazının 50-60 metreye dağıldığı, arama çalışmalarının kazanın meydana geldiği yerin tam ters istikamette yapıldığı, yani güney yerine, kuzeyde yapıldığı ortaya çıktı. Cesetlerin, Döngel Köyünden 17 kişilik köylülerce bulunduğu açıklanmıştır. Kazanın bulunduğu tarafta daha önce hiç arama yapılmadığı belirtilmiştir.

Şimdi, verilen bu bilgiler ışığında, Türkiye’de Jandarmanın bu konularda yetiştirilmiş özel ekiplerin bulunup bulunmadığı sorusu akla gelmekte. Ülkesinin yarıdan fazlasının dağlık olduğu görülen Türkiye’de, böylesine yetişmiş Jandarma ekibinin bulunmaması mümkün değildir. Olayımıza önce yetişmiş Jandarma ekipler, bununla birlikte Genel Kurmay Özel Kurtarma Ekipleri olmak üzere, diğer yetkili ve sorumlular helikopterler ve cep telefonları konusunda uzman ekipler sür'atle, çok sür'atle toparlanıp organize olarak 3-5 saat içerisinde ulaşmayı sağlayamamışlar ve sağlanamamışsa, bilinsin ki ortada ciddî görev ihmali vardır, ciddî hizmet kusuru vardır, ciddî olarak kabul edeceğimiz sorumlulukları vardır. Kaza mahalline varan köylülerin üzerlerinde, ne kar ve tipi elbiseleri vardır, ne çizmeleri, postalları vardır, ne kar gözlükleri vardır. Mübarek köylüler köyde karda kışta nasıl yaşıyorlarsa öylece çıkmışlar ve “İşte kaza burada vuku bulmuştur. İşte kaza burada” demişlerdir.

Bu kaza dolayısıyla, ‘Ah vah’ telgrafları, mesajları, ‘değerlerimizi kaybettik’ açıklamalarının ömrü üç gün sürer. Sonra ateş kazaya uğrayan insanların ailelerini yıllarca yakar gider.

Söylev Türkiye’si Cumhuriyetimizde, kazanın vuku bulduğu yer, Toroslar, Ağrı Dağları, Güney Anadolu’nun Sarp dağlarının bulunduğu yerler değildir. Sen iki bin metre yüksekteki bir dağda, helikopterin düştüğü yerin tam aksi istikamette kaza yerini ararken gecikmeden dolayı bir kısım insanlarımızı göz göre göre ecele terk etmişsen yazıklar olsun!

AV. TURGUT İNAL

30.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  GENEL SEÇİMLER HAVASINDA GEÇTİ

  Zorlu kışta zorlu seçim

  Yazıcıoğlu yarın toprağa veriliyor

  Sivil halka çok fazla müdahale ediliyor

  Su sıkıntısı, su krizine dönüşecek

  Seçime kan bulaştı

  13 bakan değişebilir

  KİRLİ HAVA ÇOCUKLARDA ZEKÂ GERİLİĞİ YAPIYOR

  Küresel ısınmaya karşı ‘bir saat’

  Leylekler için yuva yapıyorlar

  Dilekçe yazma cahiliyiz

  Mevsim geçişlerinden en çok midemiz etkileniyor

  “Anadol” Hamburg’da

  Engelliler için camide özel bölüm

  Doğuda kar yağışı

  Bakanlıktan “Tarım Terimleri Dizini”

  Nüfus memurlarına ek ödeme yapılacak

  Oy vermeye geldiler gözaltına alındılar

  ERDOĞAN, OYUNU İSTANBUL’DA KULLANDI

  SOYLU: 29 MART DÖNÜM NOKTASI

  TOPTAN: DEMOKRASİ ÇOK GÜZEL BİR ŞEY

  Liderler oylarını nerede kullandı?

  Kazazedelerin cesetlerini köylüler buldu!

  Muhsin Yazıcıoğlu’nun sandığında BBP ilk sırada

  ‘’Ergenekon’’ dâvâsına bugün devam edilecek

  IMF yardıma muhtaç

  Benzin 3 TL’yi geçti

  Meclis, seçim sonrası yoğun gündemle çalışacak

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis