06 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

MASA BAŞINDA BİTSİN

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Sakarya İl Kongresinde yaptığı konuşmayı eleştirerek, ‘’Biz her zaman toplu iş sözleşmelerinin masa başında bitirilmesini isteriz. Henüz ilgili bakanla görüşmelerimiz sürerken, Başbakan’dan gelen ‘vermiyorum, greve git’ yaklaşımı eğer bir restse biz bu resti de görürüz’’ dedi.

ÜCRETLER KUŞA DÖNDÜ

İşçilerin vergiden, enflasyondan kaynaklanan kayıpları bulunduğunu, aldıkları ücretin ‘’kuşa döndüğünü’’ ifade eden Kumlu, şunları kaydetti: “Biz kayıplarımız karşılandığı koşullarda Başbakan’ın verdiği ücret zammına imza atmaya hazırız. Bizim için grev her zaman en son kullanacağımız silâhtır. Başbakan’ın yaklaşımı talihsiz bir yaklaşımdır.”

İşçiden reste rest

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Buyursunlar greve gitsinler’’ sözleri üzerine, ‘’Biz her zaman toplu iş sözleşmelerinin masa başında bitirilmesini isteriz. Henüz ilgili bakanla görüşmelerimiz sürerken, Başbakan’dan gelen ‘vermiyorum, greve git’ yaklaşımı eğer bir restse biz bu resti de görürüz’’ dedi.

Kumlu, yaptığı açıklamada, kamuda sözleşmesi olan 270 bin işçinin, aileleriyle birlikte yaklaşık 1 milyon insanın altı aydır toplu iş sözleşmelerinin imzalanmasını beklediğini vurguladı.

İşçilerin vergiden, enflasyondan kaynaklanan kayıpları bulunduğunu, aldıkları ücretin “kuşa döndüğünü’’ ifade eden Kumlu, şunları kaydetti: ‘’Biz kayıplarımız karşılandığı koşullarda Başbakan’ın verdiği ücret zammına imza atmaya hazırız. Bizim için grev her zaman en son kullanacağımız silâhtır. Biz her zaman toplu iş sözleşmelerinin masa başında bitirilmesini isteriz. Henüz ilgili bakanla görüşmelerimiz sürerken, Başbakan’dan gelen ‘vermiyorum, greve git’ yaklaşımı eğer bir restse biz bu resti de görürüz. Ama Başbakan’ın yaklaşımı talihsiz bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım kamu işçisinde kızgınlık ve öfkeye sebep olmuştur. Başbakan bu yaklaşımıyla ‘çalışanları enflasyona ezdirmiyoruz’ söylemini kendi kendine tekzip etmiştir. Çünkü bizi sadece hakkımızı, yani enflasyondan doğan kayıplarımızın telâfisini istiyoruz.

“Sayın Başbakan Sakarya İl Kongresi’nde sendikalarla ve çalışanlarla iyi ilişkilerinden, sosyal diyalog mekanizmasını çok iyi işlettiklerinden bahsediyor. Ama bizi hiçe sayarak gece yarısı özel istihdam bürolarına işçi kiralamayı beraberinde getiren, yani kölelik yasasını çıkarıyorlar. Bizi hiçe sayarak gece yarısı sağlığa katılım payı getiren yasayı çıkarıyorlar. Bankacılık iş koluna Nisan sonunda yaptıkları teşmili, Temmuz başında geri alıyorlar. Bu mu sosyal diyalog. Bu mu çalışanların sorunlarını çözmek? Biz sadece hakkımızı istiyoruz. Almak için de eylemse eylem, grevse grev.’’

06.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Hak-İş’ten iş bırakma eylemine destek

  MASA BAŞINDA BİTSİN

  Kazançlarından fazla harcadılar

  Memur alımı bugün başlıyor

  “CE’’ işaretinde tarihî karar

  Şirket kuran yok

  KDV indirimi sevindirdi

  Seçim barajı kalkmalı

  BBP, kaza yerinden çağrıda bulunacak

  Rus Patrik Kirill, Bartholomeos ile ayin yönetti

  AB üyeliğini istiyoruz

  Yükümlülüklerin farkındayız

  Yasak sigara bıraktırıyor

  Çevreciler balık çiftliklerine karşı

  Fransa’da, ‘Türkiye Mevsimi’ yaşanıyor

  Bebeklerde katı gıdalara erken başlanmamalı

  “Eşdeğer ilâç doğru ilâçtır”

  Bahreynli bayan basketbolcular başörtüsü mücadelesini kazandı

  Avrupalı işsiz bile Türkiye’de tatil yapabiliyor

  Teknolojiyle işe gelmeden işleri hallediyoruz

  81 ilin telefon kodu değişiyor

  Gürültü kirliliği yapana ağır cezalar verilecek

  İnegöl’de enfeksiyon şüphesi

  Eltisinin emanetine 29 yıldır gözü gibi bakıyor

  Galata Köprüsü'nde korkutan yangın

  Düğün yolunda kaza: 16 yaralı

  Ayının saldırısına uğrayan kişi öldü

  Okuma zamanı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.