18 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Zamlar dâvâlık

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Başkanı Ali Çetin, değerli kâğıt bedelinde yapılan yüzde 50 artışa itiraz ederek zammın iptali için dâvâ açacaklarını söyledi.


Demokratik anayasa ihtiyacı ertelenemez

TÜRKİYE Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Başkanı Necati Ceylan, yeni ve demokratik anayasa ihtiyacının artık ertelenemez hale geldiğini söyledi.

DP Balıkesir’de görev dağılımı

DEMOKRAT Parti (DP) Balıkesir İl Yönetim Kurulu, toplanarak görev dağılımı yaptı. Mesut Akbıyık’ın istifasıyla boşalan, İl Başkanlığı görevine Genel İ


  Siyasallaşmış yargı adaleti tıkıyor

ÇAĞDAŞ Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’nda (HSYK) hakim ve savcı atamalarının, kilitlenmesi ile ilgili “Son derece statükoya bağımlı, siyasete yargı yoluyla müdahale etmeye meyyal, siyasallaşmış bir kurulla karşı karşıyayız” dedi.


  İslâm Almanya’nın gerçeği

Tarabya’daki Almanya Büyükelçiliği konutunda basına kapalı gerçekleştirilen konferanta konuşan Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Almanya’da şu anda 2 bin 600 cami bulunduğunu, 100 kadar cami yapımı projesinin de yürütüldüğünü belirtti. Cuntz, ‘’Bana göre İslâm bir Almanya dinidir. Fakat toplum tarafından özümsenmesi için daha çok çalışılması gerekiyor’’ dedi.


  Başbakana açık mektup

Kendilerini “Buluşan Kadınlar” olarak isimlendiren bir kısım insan hakları savunucusu hanım, Başbakan Erdoğan’a bir mektup yazarak üniversite sınavına giren 21 başörtülü öğrencinin cevaplarının geçersiz sayılmasına tepki gösterdi. “Buluşan Kadınlar” mektubunda şunu sordu: “Bu 21 kız öğrenci böylesi bir haksızlığa uğramak için hangi suçu ya da kusuru işlediler? Kopya mı çektiler? Başkalarının hakkını mı gasp ettiler?”


  DTP’li 9 milletvekili hakkında fezleke

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, DTP 9 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke hazırladı.


  Teröristler araç yaktı

Hakkârİ’nİn Çukurca ilçesi Irak sınırına yakın bölgede terör örgütü PKK üyeleri bir aracı yakarak sürücüsünü kaçırdı.


  Karadeniz’de gemi battı, mürettebat kurtarıldı

Karadenİz’İn Sinop açıklarında St. Vincent bayraklı bir yük gemisinin battığı ve 11 kişilik mürettebatının kurtarıldığı bildirildi.


  Gül’den barışın formülü

Cumhurbaşkanı Gül, “Orta Doğu’da gerçek barış için Filisin Devleti kurulmalı” dedi.


  Ergenekon’da 56 sanıklı ikinci dâvâ başlıyor

Ergenekon’da ikinci iddianamenin görüleceği dava Pazartesi başlıyor. Darbe iddialarının yer aldığı ikinci iddianamede 56 sanık var.


  Şehit Albay için tören

Afganİstan’da geçirdiği trafik kazasında şehit olan Türk Gücü Komutanı Kurmay Albay Faruk Sungur için Kocatepe Camisi’nde tören düzenlendi.


  Şiddete karşı merhamet eğitimine ihtiyaç var

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, aile bireylerine yönelik şiddet olaylarıyla ilgili toplumda bir merhamet, şefkat eğitimine ihtiyaç bulunduğunu belirterek, ‘’Din eğitimi, bu konuda yapılması gerekenlerden sadece birisidir. Toplumun bu konuda yetkili ve etkili her biriminin bu yönde bir gayretinin olması lâzım’’ dedi.


  Küçük Selin’in cesedi bulundu

ARTVİN’İN Şavşat ilçesindeki selde kaybolan 6 yaşındaki Selin Demiral’ın cesedi bulundu. İlçeden geçen Tigrat Deresi’ndeki bentlerin yıkılması sonucu meydana gelen selde kaybolan Demiral’ı bulmak için önceki günkü çalışmalarına yağış dolayısıyla ara veren ekipler, dün havanın aydınlanmasıyla yeniden bölgede arama kurtarma çalışmalarına başladı.


  Sınavlar yaz kâbusu yaşatıyor

SON yıllarda Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) maratonu sebebiyle çoğu ailenin yaz tatilini değerlendiremediğine dikkat çekilerek, sınavların Nisan ayına çekilmesi önerildi.


  ‘Yasağı’ destekliyoruz!

TÜM Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) restoran ve lokanta sektöründe uygulamaya konulacak sigara yasağı konusunda tavrını net olarak ortaya koydu.


  Öğrencilerden borç affına yoğun talep

YÜKSEK Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, yaklaşık 1 milyon öğrencinin faiziyle birlikte 1 milyar 600 milyon liraya ulaşan kredi borçlarını ödeyebilmeleri için çıkarılan gecikme zammı affının, yoğun talep gördüğü bildirdi.


  Teknoloji unutkanlaştırıyor

Yedİtepe Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı ve Başhekim Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, cep telefonu, internet, televizyon gibi uyaranlar yüzünden insanların hiçbir şeye tam olarak konsantre olamadıklarını ifade ederek, ‘’Sağlıklı beslenmek, spor yapmak, kitap okumak, müzikle uğraşmak, bulmaca çözmek hafızayı güçlendirir’’ dedi.


  3G’li telefonlar piyasayı diriltecek

Şu anda piyasada 3G’ye uyumlu 4 milyon telefonla ‘alo’ diyen abone bulunurken, 30 Temmuz 2009’dan itibaren bu sayı artacak.


  Microsoft’tan sahte mail uyarısı

Microsoft Türkiye, son günlerde internette Microsoft adına dolaşan sahte mail konusunda bilgilendirmede bulundu.


  Bunamada eğitim düzeyinin etkisi var

Gençken alınan eğitimin düzeyinin yaşlılıkta bunama ihtimalini etkileyebileceği bildirildi.


  TÜBİTAK’tan savaş teknolojisi

TÜBİTAK, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Millî Gemi (MİLGEM) projesi kapsamında üretilen Türkiye’nin ilk savaş gemisinin su altı haberleşme ve hedef tesbitini yapan ‘’sonar sistemini’’ başarıyla tamamladı.


  5 bin dolar maaşlı iş

Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde İnşaat, Maden, Çevre, Jeoloji, Petrol, Jeofizik, Kimya ve Makine Mühendisliği alanlarındaki lisans mezunlarına yönelik açılacak olan ‘’Patlayıcı Mühendisliği Yüksek Lisans Programı’’ kapsamında, Türkiye’de patlatmalı kazı faaliyetleri konusunda ihtiyaçlarını karşılayacak uzmanlar yetiştirilmesi amaçlanıyor.


  Her hücrenin DNA’sı aynı değilmiş

Kanada’da yapılan bir araştırma, vücudun her hücresinin DNA’larının aynı olduğuna ilişkin varsayıma gölge düşürdü.


  Ay yeniden önem kazanıyor

Ayak basılmasından 40 yıl sonra, dünyanın uydusu Ay yeniden önem kazanıyor. Jeolog Harrison Schmitt AFP’ye yaptığı açıklamada, “Her şeyden önce Ay, keşfedilmesi gereken bir bilimsel bilgiler madeni” dedi.


  Japonlar okullarda güneş enerjisi kullanacak

Fosİl yakıtların azalması ve beraberindeki maliyet sorunu, gelişmiş ülkeleri alternatif enerji kaynaklarına yönlendiriyor.


  ‘Evcil hayvanyolları’ uçuşa başladı

ABD’de sadece evcil hayvanlara hizmet vermek üzere kurulan havayolu şirketi uçuşlarına başladı.


  RTÜK’e yeni başkan

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) başkanlığına Prof. Dr. Davut Dursun seçildi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.