31 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

Barış fırsatı değerlendirilmeli

ABD'NİN Güney Kıbrıs Büyükelçisi Frank Urbancic, Kıbrıs sorununda mevcut sıkıntılara karşın birçok ilerleme sağlandığını ve çözüm için bir fırsat penceresi bulunduğunu, ancak bu fırsat penceresinin sonsuza kadar açık kalmayacağını ve şimdi çözüm yönünde önemli çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.


BM: Görüşmeleri destekliyoruz

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Kıbrıs’ta müzakerelere devam eden liderlerin çabalarını desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Talat ve Hristofyas, 39. kez bir araya geldi

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde 39. kez bir araya geldi. İki l


  Ordu camiye saldırdı: 200 ölü

NİJERYA'DA ordunun, Taliban hareketi yanlısı radikal dinci militanların gittiği bir camiyi bombalaması sonucu ölenlerin sayısının 200 olduğu açıklandı.


  NATO Genel Sekreteri veda etti

NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, Brüksel’de düzenlenen törenle görevine veda etti. NATO, Danimarka’nın eski başbakanı Anders Fogh Rasmussen’in, 1 Ağustos’tan itibaren NATO Genel Sekreteri olarak 5 yıllık göreve başlayacağını açıkladı.


  Güney Osetya sınırında gerilim

GÜRCİSTAN'DAN tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya’nın sınırında ateş açıldığı bildirildi.


  Göz boyama soruşturması

İSRAİL ordusu, geçtiğimiz yıl sonunda Filistin’in Gazze bölgesine gerçekleştirdiği Dökme Kurşun operasyonuyla ilgili bir dizi soruşturma başlattı.


  Ban Ki-mun’dan geç kınama

BM Genel Sekreteri Ban Ki_mun, Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesinde bu ayın başında meydana gelen şiddet olaylarını kınadığını belirtti.


  El Fetih ve Hamas’a arabuluculuk

TÜRKİYE'NİN Filistinli El Fetih ve Hamas geupları arasında arabulucu olmak için Mısır’dan izin istediği iddia edildi.


  Şalit bırakılmadan geçişler açılmayacak

İSRAİL Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ile Gazze Şeridi arasındaki geçiş noktalarının, 3 yılı aşkın süredir Gazze’de tutulan İsrailli asker Gilad Şalit serbest kalmadan düzenli olarak açık tutulmayacağını söyledi.


  İsrail askerleri Filistinlilere ateş açtı

İSRAİL askerlerinin, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kasabasında Filistinlilere ait evlere ateş açtığı bildirildi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.