16 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Sami CEBECİ

Kırşehir bir başka güzeldi


A+ | A-

Muhtelif aralıklarla gittiğim Kırşehir’e, dâvet üzerine bu yaz da gittim. Oradan mezun olmuş kardeşlerin her sene yaptıkları piknik programıydı. Halil Uslu ile birlikte iştirâk ettiğimiz program ustaca hazırlanmış ve her şey düşünülmüştü. Tebrike şâyân bir hizmetti.

Üç gün önce telefonum çaldı. Arayan yine İlimdar kardeşimdi. “Meşveret heyeti olarak bu sene ilk defa dışa açık bir iftar programı tertipledik. Bürokrasiden ve şehrin ileri gelenlerinden çok kişileri dâvet ettik, gelmeye söz verdiler. Yeni Asya Gazetesini temsilen sizin ev sahipliği yapmanızı ve konuşmanızı istiyoruz” dedi. “İlimdar kardeş! Nâzik dâvetiniz için çok teşekkür ederim. Ancak, Pursaklar’daki Asya Nur Kültür Merkezinde, bayanlar dahil, dört yüzden fazla insanla terâvih kılıyor ve onun öncesinde yarım saat risâle dersi yapıyoruz. Burayı bırakıp nasıl geleyim?” dedim. “Cemaat olarak hiçbir mâzeretini kabul etmiyoruz ve muhakkak gelmenizi istiyoruz. İlk defa olacağı için bu çok önemli” dedi. “Peki arkadaşım! Bir ayarlama yapıp İnşallah geliriz” dedim.

Cumartesi günü, Aşçı Nurettin Usta ve Ramazan Dedeyi de alarak yola çıktık ve ikindi ezanından önce Kırşehir’e ulaştık. İkindi namazından sonra, öğretmen Osman Hoca bizi biraz gezdirdi. Ahi Evran Camii, Caca Bey Camii, Kırşehir’e tepeden bakan Kale Mevkii, termal kaplıca otelleri, Ahmet Yesevî Camii gibi yerler görülmeye değerdi.

İftarda kalabalık bir dâvetli grubu vardı. Çok kibar ve mütevâzi kişilikleriyle il müftüsü Nimetullah Arvasi ve Millî Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa Beyefendiler de katılmıştı. Şehrin ileri gelen eşrafından ve iş adamlarından da iştirâk edenler görülüyordu. Ramazan boyunca dağıtılan binlerce Yeni Asya Gazetesi ve hediyesi olan üç ayrı kitabın sponsorluğunda onların da katkısı olmuş. İftar vesilesiyle kucaklaşmalar ve tanışmalar arasındaki muhabbet seli görülmeye değerdi. Yemekten sonraki müftü beyin duâsı mânidardı. Sonrasında kısa bir konuşma da biz yaptık. Yeni Asya Kırşehir Temsilciliği adına “Hoş Geldiniz” makâmında bir konuşmaydı. Yeni Asya bir alemdi, bir semboldü. Kırk senedir hakkın hatırını yüce tutarak eğriye eğri, doğruya doğru diyerek gelmişti. İhtilâllere ve darbecilere boyun eğmemişti. Gelene ağam, gidene paşam anlayışı onda yoktu. “Gayemiz, vatan sathını bir mektep yapmaktır” felsefesiyle binden fazla eser üretmiş ve milletin istifadesine sunmuştu. Referans aldığı kaynak Risâle-i Nur’du. Risâle-i Nurlar ise, Kur’ân ve Hadîs’e dayanıyordu. Nur Risâleleri, fen ve felsefeden gelen dehşetli bir dinsizlik ve dalâlet cereyanı karşısında kalpleri yaralanan ve imanları zedelenen ehl-i imanın imanını taklit mertebesinden tahkik mertebesine yükseltmek için, ilham-ı İlâhî olarak Bediüzzaman Hazretleri tarafından telif edilmişti. O büyük insan, milletin iman selâmeti için hayatını vakfetmişti. Bu yüzden kendisine çeşitli zulüm ve işkenceleri yapanlara, Risâle-i Nurla imanlarını kurtarsalar hakkını hep helâl ettiğini söylemişti. O, vatanın ve milletin birliği için her türlü gayreti göstermiş bir insandı. İman ve İslâm potasında bu kaynaşmayı sağlamayı başarmıştı. Risâle-i Nurları okuyan Nur Talebelerinin Türk olanları Türkçü, Kürt olanları asla Kürtçü olmamışlardı. Çünkü, ırkçılık dinimizin yasak ettiği bir fitne kazanıydı. Hayatı boyunca tâkip ettiği ve din ilimleriyle fen ilimlerinin birlikte okutulmasını istediği ve Bitlis, Diyarbakır ve Van’da şûbeleri bulunan bir İslâm Üniversitesi projesi hep milletin birliği içindi. Bu proje hayata geçseydi, bu PKK belâsı ülkenin üzerine bir kâbus gibi çökmez, gencecik askerler şehit verilmezdi. Hangi taraf olursa olsun analar ağlamazdı. Bu proje hâlâ uygulanmayı bekliyor. Bu vesileyle, çatışmada yeni şehit düşen Kırşehirli dört askerimize Allah’tan rahmet dileyerek biten kısa ve mesaj yüklü konuşmadan sonra, acele akşam namazını kılmaya geçtik. İftardan sonra gelen misafirlerden herhangi bir maddî talepte bulunulmaması bazılarının hayretini mucip oldu. Böyle olması da Nur Talebesi olanların meslek ve meşrep anlayışına uygun bir tarzdı. Bu arada, duâ ve konuşmayı kameraya alan gençler, terâvih namazından sonra bir program talebinde bulundular, anlaştık.

Yeni Asya Kültür Merkezinde yapılan yarım saat süren sohbetten sonra gerçekleşen televizyon programı, bir saat on beş dakikada ancak bitti. Profesyonelce sorularıyla bizi konuşturan haber müdürü Ercan Beye, teknik çâreler üreterek güzel çekimler yapan Ender kardeşe ve bizzat gelerek tanışmak nezâketinde bulunan AHİ TV Genel Koordinatörü Müşerref Beye ve orada bulunamayan sahibi Hasan Beye buradan şükranlarımı sunuyor ve başarılarının devamını diliyorum.

Kırşehir bu sefer bir başka güzeldi. Cemaatımızın şahs-ı mânevisinin yanında dimdik duruyorlardı. Kendilerini tebrik ediyor ve daha nice hizmetlere ihlâs dairesinde imza atmalarını Cenâb-ı Haktan niyaz ediyoruz.

16.09.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (09.09.2009) - Öğrencinin ruh hâli

  (02.09.2009) - Sevgi ve ilginin câzibesi

  (19.08.2009) - Demokratikleşme ve Güneydoğu

  (12.08.2009) - Barla buluşmaları

  (05.08.2009) - Sabır yahut acele etmek

  (29.07.2009) - Kûnu lillah (Allah için olmak)

  (22.07.2009) - İktidar sıtması

  (15.07.2009) - Şahs-ı mânevînin gücü

  (08.07.2009) - Doğruluk üzerine

  (03.07.2009) - Ölümsüzlük ülkesinin göç kervanı

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H. İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nurullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.