18 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Görüş

Kürt Böreği

Bugünlerin popüler konusu Kürt sorunu ve bu sorunu çözme yöntemleri. Şöyle kuş bakışı görünüşüyle baktığımızda bizim matematikçi sıfırcı Melahat’in bile çözemeyeceği zorlukta bir denklem. Nice babayiğit siyasetçiler bu yolda benzin, akü bitirdi. 12 Eylül, 27 Mayıs, 28 Şubat bu sorunu iyice çıkmaza soktu. Bahçeli, Baykal koltuk kaybına uğramamak için var güçleriyle sorunu çıkmaza sokuyorlar. En hararetli ve güçlü kozlarını şimdi oynuyorlar. Halkın samimî istekleri, bu iki oyunbozan kardeşin oyununu boşa çıkartacağı benziyor. Her ikisi ‘Kürt Böreği yemeyiz’ diye tutturmuşlar. Erdoğan’da onlara; -Aman beyler! Siz adamı fıtık edersiz ha. Maşallah mideniz her şeyden etkileniyor. Bizim zurnacı Bush bile bu kadar hassas değildi. Ben şahsen kendim iki porsiyonu mideye indirdim bişeycik olmadı. Baykal tırsma be her gün bir çilli horozu lüp lüp mideye indire Gandi yapan sanki benim. Rahmetli Ecevit olsaydı lâf etmezdim. Çünkü yüksek kondisyonu kaldırmazdı. Baykal sen ve Bahçeli ikinizin de vücut yapısı bana sevgili dostum Rocky’ı andırıyor. Fidel Castro için bu kadar dil dökseydim, adam puroyu bırakıp gelirdi.

Baykal fiyakasını bozmadan; -Baba bizim ne zaman bir sofraya gittiğimizi gördün? Bizim yemek yiyeceğiz yegâne yer Anayasa Mahkemesi salonudur. Her yasaya muhalif olmak için bin dereden su getiriyoruz. Olmasa 1001.'sine gidiyoruz. Seçimlerde aldığın oylarla anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getirtiyorsun. Bunları sana gıcıklık olsun diye yapıyorum. Seçim meydanlarında attığın lâflar sayesinde bana gına geldi. Senin yüzünden buz suda yüzerek Rodos sahillerine ulaştım. Ondan sonra kaç gün gribal enfeksiyon geçirdiğimi bi ben bilirim.

Bahçeli Baykal’a göz kırpıp söze girdi: -Ahhh Tayip sen benimle Baykal’ın kanka olduğumuzu unuttun her halde. Ben bu aralar rejim yapıyorum. Kürt Böreği falan almam. Hem bünyem de müsait değil bu aralar. Sadece lahmacun yiyip, kebapçılarda sabahlıyorum. Geçen gün ‘’Baykal bize gelmese biz onlara gideceğiz’’ demişsin. Herkese balı kaymak bize sarımsak, soğan hee. Aslında benim derdim şu aralar farklı Tayipciğim biliyorsun seçim yaklaşıyor. Şahin görünmesek nasıl bu koltuğu sağlama alacağız? Eğer bi kıyak yaparsan o başka hani. Meselâ ‘’Devletin başına devlet gelecek’’ dersen. O zaman belki iştahım açılır.

İşte siyaset böyle bişey sürekli saklambaç, körebe, oynuyor insanlar. Bir börek için vaziyet böyleyse, varın siz düşünün gerisini. Ucuzuna kaçıp, velev ki yemiş olun yani.

ÇETİN KASKA / [email protected]

18.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.