19 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

RAMAZAN HALLERİ - OSMAN ZENGİN

Bir Ramazan’a daha veda...

Ve geldik sona. Her visalin (kavuşmanın) bir zevâli, her başın bir sonu vardır ya, işte bu seneki mübarek Ramazan’ın da son gününe geldik Elhamdülillah. İlk başta da öyle söylemiştik, “Bu seneki Ramazan’a da kavuştuk Elhamdülillah” deyip Rabbimize şükretmiştik. Sonuna gelince de aynı duâyı yapıyoruz işte.

Ne güzeldi, ne güzel alışmıştık. Tam, “İyice alıştık” derken gidiyor mübarek Ramazan. Dünyanın her fani şeyi gibi, bu da elbette gidecekti. Cenâb-ı Hak, İnşaallah onun feyzinden, sevabından istifade edip, nurlananlardan eylesin bizi! Büründüğümüz bu melekî hâlimizi Ramazan’dan sonra da devam ettiririz İnşaallah. Bu iradeyi ve gelecek seneki Ramazana kavuşmayı da bizlere nasib eylesin Rabbimiz.

Bir Ramazan boyunca sizlerle halleştik. Şimdi de helâlleşelim. Hakkınızı helâl ediniz. Eğer hata, yanlış ve kusur ettikse, bunlar bizim şahsımızdandır. Ama; iyi, güzel şeyler görüp hissettiyseniz, bunlar da Nurlardan istifade ettiğimiz feyizlerdendir. İşin o cihetinde bizim bir özelliğimiz yok. Gelecek Ramazan’a kim kavuşur, kim kavuşmaz Allah bilir. Tıpkı geçen seneki Ramazanda aramızda olan (benim tanıdığım ve taziye yazılarını yazdığımız) Ahmed Abiş, Ali Bakgör, Rasih Bayhan, Hasan Aktunç, Mehmed Güvenç Ağabeylerimiz ve Nermin Tarhan kardeşimiz ile, bazı arkadaşlarımızın akrabaları gibi. Allah hakkımızda hayırlar nasip eylesin, hepinize dünyevî ve uhrevî saadetler dilerim!

Eğer yazabilirsem, bayram günü de bir bayram hallerimizi yazmayı düşünüyorum. Yazamayacak olursam, şimdiden burada sizlerin bayramınızı tebrik eder, duâlarınızı beklerim. Allah’a emanet olunuz!

19.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  BİR ÂYET, BİR YORUM - Yrd. Doç. Dr. Atİlla YARGICI

  PEYGAMBER KISSALARI - AHMET ÖZDEMİR

  BEDİÜZZAMAN’IN VASIFLARI VE SOSYAL İLİŞKİLERİ - MUSTAFA ÖZTÜRKÇÜ

  İLMİHAL - SÜLEYMAN KÖSMENE

  RAMAZAN HALLERİ - OSMAN ZENGİN

  DÜŞÜNCE UFKU - HALİL ELİTOK

  RİSÂLE-İ NUR’DAN SORULAR VE CEVAPLAR - İBRAHİM ERSOYLU

  İNCİR ÇEKİRDEĞİ - SUAT ÜNSAL

  DOSTLARA DUÂLAR - NEJDET PEHLİVAN

  DÜŞÜNCE KIRINTILARI - SELİM GÜNDÜZALP

  BEHLÜL DÂNÂ VE HARUN REŞİD - hayreddİn ekmen

  RAMAZANİYE - ABDİL YILDIRIM

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.