21 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Hyundai’den yıldızlar geçidi

Hyundai, 63. Frankfurt Otomobil Fuarında 4 yeni modelin dünya tanıtımını gerçekleştirdi. Fuarda Hyundai’nin yeni arazi aracı ix35, yenilenen Santa Fe, sadece elektrikle çalışan i10 ve çevre dostu ix-Metro konsepti ilk kez ziyaretçilerle buluştu. Hyundai’nin SUV-C segmentinde yer alan Tucson modelinin yerine geçecek olan ix35, bu yıl Mart ayında gerçekleştirilen Cenevre Otomobil Fuarında sergilenen ‘’ix-onic’’ konsepti üstünde çok az değişiklik yapılarak seri üretime alındı.

Hyundai’nin doğadan esinlenilerek oluşturulan yeni tasarım dili doğrultusunda hazırlanan ix35’te yokuş kalkış desteği, iniş frenleme kontrolü, geri görüş kamerasıyla dikiz aynasındaki LCD ekrana yansıtılan arka alan görüntüsü, Genesis modelinde de kullanılan supervision teknolojili gösterge paneli, sürücünün ekonomik kullanımında düşük yakıt tüketimi sağladığı belirtilen ECO sürüş bilgilendirme ışığı, sürücünün oturma konumu ve ağırlığına göre kendini ayarlayabilen aktif koltuk başlıkları ve anahtarsız çalıştırma gibi özellikler bulunuyor. İlk etapta Euro-5 emisyon kurallarına uyumlu olan 184 PS gücündeki R Serisi 2.0 litre dizel motor ve 6 ileri Shiftronic şanzımanla satışa sunulacak olan ix35’in 2010’un ilk yarısında Avrupa ile aynı anda Türkiye’ye ithal edilmesi planlanıyor. Fuarda ayrıca yenilen Santa Fe de gösterildi. Santa Fe’nin yeni 2.2 litrelik motoru 197 HP maksimum güç ve 1800-2500 d/d arasında 422 Nm maksimum tork üretiyor. Yenilenen Santa Fe’nin de 2010’un ilk yarısında Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor. Hyundai’nin fuarda sergilediği diğer bir modeli ise önümüzdeki yılın ikinci yarısından itibaren sınırlı sayıda seri üretimine başlanması planlanan elektrikli i10 oldu.

49 kw’lık motoru ve 16 kwsaat’lik Lityum İyon Polimer bataryasıyla sıfır emisyon açığa çıkarıp çevreye hiç zarar vermeyen ve prizden şarj edilen i10 Electric, tek bir şarjla 160 kilometre yol kat edip 130 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor.

Evlerde kullanılan 220V’luk prizlerle en fazla 5 saat içinde şarj edilebilen araçta ayrıca hızlı şarj isimli özellik sayesinde 15 dakikalık şarjla yüzde 85 oranda dolum yapılıp ulaşılmak istenen yere gidebilmek için yeterli şarj sağlanmış oluyor. Hyundai, fuardaki standında B-segmentinde yer alan küçük crossover konsepti ix-Metro’yu da otomobil meraklılarının beğenisine sundu.

HYUNDAI’DEN SEL FELAKETİNDE ZARAR GÖREN ARAÇLAR İÇİN SERVİS DESTEK KAMPANYASI

KALİTELİ hizmeti ve müşteri memnuniyetini kendine öncelikli ilke edinen Hyundai, bir kez daha müşterilerinin yanında olduğunu ispatladı. Hyundai, İstanbul ve Trakya Bölgesi’nde yaşanan doğal afet nedeniyle araçları zarar gören müşterileri için “Servis Destek Kampanyası” isminde özel bir kampanyayı uygulamaya başladı. Hyundai bu kampanya dahilinde kaskosu olmayan araçlara ücretsiz onarım imkânı sunuyor. Servis Destek Kampanyası 16 – 30 Eylül 2009 tarihleri arasında, İstanbul ve Trakya Bölgesi’nde sel felaketinden mağdur olan tüm Hyundai araçları için geçerli olacak. Kaskosu olmayan veya sigorta poliçesi kapsamında sel (doğal afet) yer almayan Hyundai müşterilerinin araçları, kampanyaya katılan yetkili servislerde parça ve mekanik kaporta-boya dahil olmak üzere tüm işçilikler ücretsiz olarak sağlanacak.

[email protected]

ÜMİT KIZILTEPE

21.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Hyundai’den yıldızlar geçidi

  Ford yenilenen C-Max’la fuarda

  KİA’dan gövde gösterisi

  Dacia, Duster’la 4x4 konseptine iddialı girdi

  Daihatsu’dan son fırsatlar

  Toyota hibrid modelleriyle Frankfurt’ta

  Honda motosikletlerde yeni çift kavramalı şanzıman

  Süper MiTo’ya Süper Kampanya

  MAN üretim de bir Türk’e emanet

  Peugeot, 5008 ve RCZ’i tanıttı

  Fuarın yakışıklısı Fiorino Trekking

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.