24 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Robert MİRANDA

Amerikalı Müslümanlar bayramınızı tebrik ediyor


A+ | A-

Maşallah! Ramazan geçip giderken ve Bayramı da idrak etmişken bir kez daha İslâm’ın ışığının Amerika’da parıldadığına şahit olduk.

Bütün Müslümanların bayramı mübarek olsun! Böylesi zaman dilimlerinde Müslüman olmak muhteşem bir duygu...

Dünyada ekonomik kaos sürüyor, savaşlar devam ediyor ve kapitalizm çöküyorken, İslâm’ın dünyada hızla yayılmasının ve gelişmesinin sebepleri merak uyandırıcı değil midir?

Ramazan ayının bitmesiyle başlayan Şevval ayının ilk gün ışıklarında, namazımı Madison, Wisconsin’deki Müslüman kardeşlerimle eda ederken ruhum Allah’a hamd ile coşarak haykırdı.

Namazlarımızı mescidin dışında, Allah’ın dünyaya yolladığı ışık altında eda ettik ve ben duâlarımı özellikle Türkiye’deki bütün arkadaşlarıma ve dünyanın dört bir tarafında bulunan Yeni Asya okuyucularına gönderdim. Gerçekten de, ibadetin bu gücüdür ki bütün Müslüman ümmetini Allah’ın rızası doğrultusunda hareket etmeye sevk ediyor.

ABD’nin Milwaukee şehrinde, 1000’in üzerinde Müslüman, Da’wa Camii’ne bayram namazını eda etmek üzere geldi. Bu cami şehrin özellikle siyah insanlarının yaşadığı mahallelerinin merkezinde yer almakta. Camide yer kalmadığı için dışarıya taşan cemaat namazını eda ederken, Amerikalılar da caddede arabalarını yavaşça sürerken ve gelip geçerken bu ruhanî olayı seyre daldılar.

Milwaukee’nin bir başka semtinde ise, 5000’in üzerinde Müslüman Wisconsin Eyalet Fuar Alanı’nda bir araya gelerek namazlarını orada kıldılar. Eminim oradaki Amerikalılar da bu namazı dikkatli ve meraklı gözlerle seyretmişlerdir.

İslâm’ı seçişimin üçüncü yılına girerken, kendimi huzur içinde ve ruhum iyilikle dolmuş olarak hissediyorum. Bunu İslâm’a olan ve gün geçtikçe artan sevgime ve Allah’ın rızasını elde etmek için sürekli olarak sarfettiğim çabalarıma bağlıyorum.

Allah’ın rızası doğrultusunda hareket ederken, Müslümanlar, kıtlık, açlık, savaş ve hastalıklar içinde kıvranan bahtsız insanları her daim hatırlıyor. Nitekim Amerika’daki Müslümanlar, Ramazan süresince merhamete muhtaç ve ihtiyaç halinde olan insanlara yardım ve merhamet ellerini uzattılar. Yapılan hayır ve yardımlar fakirlere iletilmiş, hediyeler ve yiyecek, giyecek ve para bağışları dağıtılmış, böylece Allah’ın bahşettiği nimet ve zenginlik paylaşılmış oldu.

Bayramın ilk gününde, Müslümanlarla bayramlaşmak ve onlarla yoldaşlık ve arkadaşlık etmek üzere çok muhterem öğretmenim Süleyman Kurter’in evinde toplandık. Burada herkes için mükellef bir ziyafet hazırlanmıştı. Yemekler oldukça lezzetli olduğu gibi, burada Müslümanlar arasında gelişen diyalog ve muhabbet de oldukça güzel ve aydınlantıcıydı.

Bizim kutlamalarımızı çok seviyorum, çünkü oldukça manevî bir havada gelişiyor ve tüketim toplumunun özelliklerinden uzak bir şekilde yaşandığı için kutlamanın esas mânâsını yok etmiyor. Halbuki Hıristiyan toplumunun Noel kutlamalarında, tüketim kültürü, insanları enerjilerini Allah’a şükür ve ibadetlerini yerine getirmeye harcamaktan ziyade, “acaba hangi hediyeyi alsam” endişelerine garkediyor.

Ramazan Bayramı bütün dünyaya İslâm’ın şahsında, Allah’ın büyüklük ve azametini gösterdiği gibi, Müslümanların da bu kutlamalarla Allah rızasını yerine getirdiğini ifade ediyor.

Herkesin Ramazan Bayramı mübarek olsun!

Tercüme: Umut Yavuz

Eid Mabarak from the Muslims in America

Mashallah! Once again the light of Islam shines on America as Ramadan ends and Eid al-Fitr begins.

To all Muslims, Eid Mabarak! It is glorious to be a Muslim in these times…

With the world in economic turmoil, wars raging and Capitalism failing, is it any wonder why Islam is spreading and growing all over the world?

At daybreak on the first day of the month of shawwal after Ramadan, my soul screamed with praise for Allah as I performed my salat with my Muslim brothers in Madison, Wisconsin.

We performed our salat outside under Allah’s light and I sent prayers to all my friends in Turkey and readers of Yeni Asya around the world. Indeed, it is the power of prayer that moves the Muslim ummah to do Allah’s will.

In Milwaukee, USA, over 1000 Muslims arrived to do salat at the dawa Mosque, located in the heart of this city’s Black community. Outside they prayed while many Americans in their cars slowly drove by observing this spiritual event.

At another location in Milwaukee, over 5000 Muslims arrived at the Wisconsin State Fair Park and made salat. I’m certain that the Americans watching were curious.

As I begin my third year since converting to Islam, I find myself at peace and filled with a sense of well being. I attribute this from my growing love of Islam and my constant efforts to do Allah’s will.

In doing Allah’s will, Muslims remember those less fortunate including those impacted by poverty, hunger, conflict, and disease. Muslims in America stretched out a hand of mercy to those in need during Ramadan. Charity was given to the poor and gifts of food and clothing and money were distributed to ensure that all share in Allah’s abundance.

On the first day of Eid I went to share camaraderie with Muslims at my teacher’s home, Brother Suleyman Kurter. A feast was prepared for all to take part in. The food was magnificent and the dialogue among the brothers was enlightening and Islamic.

I enjoy our celebrations because they are so spiritual and shun commercialism from disrupting the real meaning of the celebration. The Christian holiday of Christmas for example, is a time when commercialism leaves many Christians more concerned about what gift to buy, rather than focusing their energy on praising God.

Ramadan and Eid al-Fitr illustrate to the world that in Islam, it is the greatness of Allah and the practice of doing Allah’s will that Muslims celebrate. Eid Mabarak.

24.09.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (12.09.2009) - Amerika’da İslâm

  (28.08.2009) - Kalpleri ve akılları fethetmek

  (14.08.2009) - Kuzuların sessizliği

  (05.08.2009) - Serbest ekonomi ve din

  (24.07.2009) - Düzenbazlara dikkat

  (18.07.2009) - Bir gayri Müslim ile sohbet

  (11.07.2009) - Latin Amerika’nın darbeleri

  (02.07.2009) - Batı, neden Mikail'in Müslüman oluşuna sessiz kalıyor?

  (24.06.2009) - Teşekkürler, fakat istemiyorum

  (12.06.2009) - Konuşmada insanlığı harekete geçirecek dinamikler eksikti

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H. İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nurullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.