26 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

BEKO 2010'A SPONSOR OLDU

TÜRKİYE'NİN ev sahipliği yapacağı ve 28 Ağustos-12 Eylül 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek FIBA 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'na Beko sponsor oldu.

FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Aka Gündüz Özdemir ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu'nun katılımıyla sponsorluk anlaşması imzalandı. Toplantıda konuşan Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, 2010 yılında Türkiye'de düzenlenecek Dünya Basketbol Şampiyonası'nın ülke spor tarihinin bu zamana kadar yapılacak en önemli organizasyonu olduğunu söyledi. Demirel, şampiyonada birçok yıldız oyuncunun ve 24 başarılı ülkenin Dünya şampiyonu olmak için yarışacağını belirtti. Başkan Demirel, 2001 Avrupa Şampiyonası'nın Türkiye'de yapıldığı ve şimdi de bir Dünya Şampiyonası'nın organize edildiği, bu organizasyondaki başarı hedefinin ne olduğu yönündeki soruyu ise şu şekilde cevapladı:

''2001 Avrupa Şampiyonası coşkunun yaşandığı bir süreç oldu. Biz finalde Sırbistan-Karadağ'a yenilerek ikinci olmuştuk. En büyük başarımız o oldu. Dünya Şampiyonalarında ise en büyük başarımız 6.'lık oldu. Türkiye'de organize edilecek organizasyonda bunun üstündeki her derece başarıdır. Ama hedefimiz 5. olmak değil. Daha üst sıralarda yer almak. ABD gibi güçlü bir basketbol ülkesinin yanı sıra İspanya da çok güçlü gelecek. Ev sahipliği yapacağımız Dünya Basketbol Şampiyonası'nda eksik oyuncularımızın katılımıyla en iyi dereceyi yapmak istiyoruz. Arkamıza alacağımız büyük destekle en iyi dereceyi yapmaya çalışacağız.'' Dünya Basketbol Şampiyonası'nın 16.'sını düzenlediklerini kaydeden Turgay Demirel, ''Önümüzdeki 16-20 organizasyon ülkemizde gerçekleştirilmeyecek. 60 yılda ilk defa böyle büyük bir şampiyonaya ev sahipliği yapacağız. Amacımız bunu en iyi şekilde organize etmek. Bu bir sene için basından pozitif destek bekliyoruz'' diye konuştu.

26.09.2009


 

Antalya'nın olmaması bizi üzdü

FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann geçmişte Türkiye'nin çok önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, ''Dünya Basketbol Şampiyonası bizim en büyük organizasyonumuz.

Bizim elmasımız. En değerli turnuvamız bu turnuva'' dedi. Patrick Baumann, ''Antalya'nın takvimde yer almaması sizi üzdü mü?'' şeklindeki soruyu ise, ''Antalya'nın şampiyona takviminde yer almaması bizi biraz üzdü" diye cevap verdi.

26.09.2009


 

F.Bahçe 7'de 7 yapabilecek mi?

TÜRKCELL Süper Lig'de bugün deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak Fenerbahçe, kendisine ait 7 maçlık sezon başlangıç galibiyet rekorunu egale etmek istiyor.

Ligde ilk 6 maçını kayıpsız geride bırakan sarı-lacivertli ekip, 1964-1965 sezonunda ortaya koyduğu başarılı performansı tekrarlamayı hedefliyor. Sarı-lacivertliler, 7'de 7 yaparak sezona en iyi başlama rekorunu elde ettiği 1964-1965 sezonunu İngiliz teknik direktör Oscar Hold yönetiminde şampiyon tamamlamıştı. Söz konusu sezonda 7 maçta aldığı galibiyetlerde rakip filelere 20 gol atan Fenerbahçe, kalesinde sadece 1 gole izin vermişti. Sarı-lacivertliler bu sezon ise ilk 6 hafta galibiyetlerinde toplam 12 gol atıp, kalesinde 2 gol gördü.

MUHTEMEL KADRO

Yabancı kontenjanı nedeniyle son iki haftadır yabancı oyuncularda sırasıyla değişime giden teknik direktör Christoph Daum'un, bugünkü mücadelede de savunma kurgusunda değişim yapması bekleniyor. Bilica'nın yerine savunmada Önder'e şans vermesi beklenen Daum'un, Antalyaspor mücadelesinde sahaya sürmeyi planladığı muhtemel 11 şöyle: Volkan Demirel, Gökhan, Önder, Lugano, Roberto Carlos, Kazım, Cristian, Mehmet Topuz, Dos Santos, Alex, Güiza. Fenerbahçe'de, kırmızı kart cezalısı Emre, Antalyaspor karşısında da forma giyemeyecek. Sezon başından bu yana 3'er sarı kart gören Kazım ile Güiza ise, sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Antalya Atatürk Stadında saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Yunus Yıldırım yönetecek.

BAKLAVALI ZİYARET

Zorlu Fenerbahçe maçı öncesi Antalyaspor'a farklı kurum ve kuruluşlardan manevi destek yağıyor. Antalya'da yeni hizmete giren Özdilekpark Alışveriş Merkezi yetkilileri, dün yapılan Antalyaspor antrenmanı sonrası teknik heyet ve futbolculara moral ziyaretinde bulundu. Özdilekpark AVM İşletme Müdürü Atilla Akay ile Basın ve Kurumsal İlişkiler Sorumlusu Bülent Uçma, Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, futbolcular ve teknik heyeti ziyaret ederek, tatlı ikram etti. Bir süre antrenmanı izleyen Akay, çalışmaların sona ermesinin ardından antrenman sahasında Mehmet Özdilek ile bir süre de sohbet etti.

F.BAHÇE 19-3 ÜSTÜN:

Fenerbahçe, Antalyaspor ile bugün yapacağı karşılaşmayla birlikte ligde rakibiyle 29. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne dek ligde yapılan 28 maçın 19'unu Fenerbahçe, 3'ünü Antalyaspor kazanırken, 6 karşılaşma da berabere sona erdi. ''Sarı Kanaryalar''ın toplam 54 golüne, Akdeniz temsilcisi 22 golle karşılık verdi. İki takım arasında geçen sezon yapılan maçlarda Fenerbahçe kendi sahasında 2-0 galip gelirken, Antalya'daki maç 1-1 tamamlandı.

26.09.2009


 

"Çarşı" dan örnek davranış

BEŞİKTAŞLI taraftar grubu ''Çarşı'', Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) hastası 20 yaşındaki taraftar Akif Akgün'ün tedavisi için yardım kampanyası başlattı.

Taraftar grubunun internetteki ''www.forzabesiktas.com'' adresli web sitesinde başlattığı kampanyaya, Galatasaraylı taraftar grubu ''Ultraslan'' da internet sitesinden destek verdi. ''Çarşı''nın web sitesinde taraftarın resminin de yer aldığı bilgilendirmede, tedavi için yaklaşık 50 bin liraya ihtiyaç olduğu, Akgün ailesinin ve yakın çevresinin bu ücreti karşılamaya imkanı olmadığı vurgulandı. Ayrıca, Akgün'e yardım yapmak isteyenler için banka hesap numarası da yer alıyor. Akgün'e yardım etmek isteyenlerin, Türkiye İş Bankası'nın Bursa Koğukçınar Şubesi'ndeki ''2209 0553011'' numaralı Erkan Akgün hesabına para yatırabileceği bildirildi. Öte yandan Galatasaraylı taraftarlar, ezeli rakipleri Beşiktaş'ın yardıma muhtaç sempatizanı için kendi internet sitelerinden destek verdi. Akif Akgün için başlatılan kampanyayı ''www.ultraslan.com'' adresli web sitelerine taşıyan sarı-kırmızılı taraftar grubu, ''Yanındayız Akif'' şeklinde başlıkla yayınladığı yardım kampanyası için hesap numarasını taraftarlarına duyurdu.

26.09.2009


 

Belçika maçına İtalyan hakem

(A) Milli Futbol Takımı'nın 10 Ekim Cumartesi günü Brüksel'de Belçika ile yapacağı 2010 Dünya Kupası Avrupa elemeleri grup maçını İtalyan hakem Matteo Trefoloni yönetecek.

26.09.2009


 

BEŞİKTAŞ'IN İTALYAN YILDIZI MATTEO FERRARİ:

Türkiye'yi tanıtacak bir kampanya yapacağım.

Beşiktaş Yavru Kartal Fun Club Üyeleri İtalyan yıldız Matteo Ferrari’yi bir idman gününde Nevzat Demir Tesisleri’nde ziyaret etti ve güzel bir sohbet gerçekleştirdi. İşte Ferrariye'ye sorulan sorular ve onun verdiği cevaplar:

Futbola nerede ve nasıl başladınız?

6 yaşında futbola başladım. Futbol oynayan bir abim vardı. Onu örnek alarak bir mahalle takımında başladım ve ondan sonra futbol benim için bir tutku oldu.

Unutamadığınız bir maç var mı?

İtalya Milli Takımı’yla çıktığım ilk maçta Türkiye ile oynamıştık. Bu maçı asla unutamıyorum.

Taraftarlarla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Buraya geldiğim zaman ne kadar tutkulu olduklarını gördüm taraftarlarımızın. Önlerine çıkmak için büyük sabırsızlık hissettim. İlk maçta da çok heyecanlandığımı söyleyebilirim.

Maçlara çıkarken bir uğur var mı?

Maçtan önce hiçbir şey yapmıyorum. Tabii ki heyecan hissediyorum ama başladıktan sonra tamamen sahaya konsantre oluyorum.

Futbolcu olmasaydınız ne olurdunuz?

Muhtemelen babamın yaptığı işi yapardım. Babam petrol işindeydi. Çeşitli ülkelerdeki petrolü çekiyorlardı. Bu işi yapmak istememin sebebi de babamın işi nedeniyle çok gezen bir insan olması. Ben de çeşitli ülkeler görmeyi sevdiğim için bunu tercih ederdim.

En beğendiğiniz oyuncular kimler?

Kısa zamandır burada olduğum için bu soruya cevap veremeyeceğim. Çok iyi tanımıyorum Türk oyuncuları.

En iyi anlaştığın oyuncular kimler?

Genel olarak herkesle iyi anlaşıyorum ama dil anlamında kim İngilizce biliyorsa onlarla daha çok konuşma fırsatı buluyorum.

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olacak mı?

Bu zor bir lig olduğu için öncelikle gruptan çıkmak istiyoruz. Bu büyük bir başarı olacaktır. Sonrasında da devam ettirmek için çalışacağız.

Örnek aldığınız futbolcular var mıydı?

Çok vardı. Ama özellikle 1990 yılında İtalya’da yapılan Dünya Kupası’nda İtalya Milli Takımı’nın en iyi futbolcularından Cannini’yi söyleyebilirim. O zamanlar Roma’da oynuyordu. Ben kariyerime başladığım zaman bu idolümle bir sezon beraber oynadım. Onun son benim ilk sezonumdu ama yine de çok güzeldi.

Beşiktaş’tan teklif geldiğinde neler hissettiniz?

Buraya gelmeyi düşünmüyordum. Teklif gelince önce çok şaşırdım. Ama aynı zamanda çok olumlu şeyler hissettim. Bir de hayatımda yeni bir tecrübe yaşamak istiyordum. Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak olmam da çok önemliydi.

Vazgeçemeyeceğiniz üç şey nedir?

İlk sırada tabii ki çocuğum var. İş de çok önemli benim için. Çünkü futbol benim tutkum, öyle büyüdüm. İki tane yeterli mi? (Gülüyor)

Profesyonel futbolcu olmak için neler yapılmalı?

Fedakarlık yapmak, çok istemek ve biraz da şans olması gerekiyor. Bunlar bir araya gelirse yeterli olur.

Türkiye’ye gelmeden önce ülkemizle ilgili düşündüklerinizle şimdikiler arasında nasıl farklar var?

Çok büyük farklar var. Maalesef bana Türkiye hakkında hep olumsuz şeyler anlattılar. Maddi olarak çok geri olduğunu, Arap memleketlere benzediğini söylediler. Ama kim Türkiye için olumsuz konuşuyorsa hiç buraya gelmemiş demektir. Türkiye hakkında bir reklam kampanyası düzenlemek istiyorum. Herkesi buraya gelmeye çağıracağım ve güzelliklerini anlatacağım. Çünkü burayı çok sevdim ve olumlu anlamda çok şaşırdım.

Çocuğunuzun futbolcu olmasını ister misiniz?

İsterim ama zorlamam. Eğer o isterse mutlu olurum ama istemezse bu onun seçimi olur.

Buraya gelmesini istediğiniz yabancı bir futbolcu var mı?

Yurtdışında çok iyi futbolcular var. Benim de arkadaşım olan bizim için faydalı olabilecek isimler var. İtalyan arkadaşlarımla Türkiye’yi konuşuyorum ve bir sürü arkadaşım buraya gelmek istiyor ama isim veremem. Çünkü transfer piyasası çok hassas dengeler üzerine kurulu.

Türkiye’den başka oynamak istediğiniz başka bir lig var mı?

Bu konuda farklı bir arzum yok. Zaten İngiltere Premier Ligi’nde oynadım. İtalya Seria A’da senelerce yer aldım. Ki birkaç sene önceye kadar dünyanın en önemli ligiydi. Bunlar benim için yeterli.

Küçüklüğünüzde hem dersleri hem de futbolu bir arada götürmek zor muydu?

Çok zordu. Ama bunu yapmak zorundaydım. Çünkü ailem “Eğer futbol oynamak istiyorsan okula da gideceksin” diyorlardı.

Beşiktaş’ta ilerleyen senelerde kaptan olmak ister misiniz?

Bu çok önemli bir konu. Kaptan olmak büyük bir sorumluluk. Davranış olarak arkadaşların için çok önemli bir örnek oluyorsun. Ben henüz 23 yaşındayken Parma’da kaptan oldum. Ki takımda benden yaşça büyük futbolcular da vardı. Beşiktaş’ta kaptan olmak benim için onur olur. Çünkü gerçekleşirse bu takıma çok şey verdiğimi gösterir.

26.09.2009


 

TÜRK GÜREŞİNİN GURUR GECESİ

DÜNYA Güreş Şampiyonası'nın düzenlendiği Danimarka'nın Herning kentinde, dünya güreşine yön veren eski sporcu, idareci ve hakemler için, FILA tarafından ''Hall of Fame'' adıyla bir gece düzenlendi.

Gecede Türkiye'nin büyük şampiyonlarından Hamza Yerlikaya ile Mustafa Dağıstanlı da ödüllendirildi. Dünya Şampiyonası'nın yapıldığı spor kompleksinde düzenlenen gecede, FILA Başkanı Raphael Martinetti, 2 olimpiyat, 3 dünya ve 8 Avrupa şampiyonluğu bulunan Hamza Yerlikaya ile katıldığı hiçbir uluslararası müsabakada mağlubiyet almadan 2 olimpiyat ve 3 dünya şampiyonluğuna ulaşan Mustafa Dağıstanlı'ya birer plaket takdim etti.

26.09.2009


 

SHERİFF MAÇI FENERBAHÇE TARAFTARLARINA 10 AVRO

FENERBAHÇE'NİN UEFA Avrupa Ligi'nde 1 Ekim Perşembe günü deplasmanda Moldova'nın Sheriff takımıyla yapacağı maçın sarı-lacivertli taraftarlar için ayrılan biletlerinin satışı başladı.

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Kombine Kart Merkezi'nde satışına başlanan biletlerin fiyatının 10 Avro olduğu bildirildi. Ev sahibi ekip, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden maçı izlemeye gidecek Fenerbahçeli taraftarlar için iki ayrı noktada bilet satışı yapacak. Odessa'dan maçın yapılacağı Tiraspol kentine gidecek taraftarların stat gişelerinden 28-30 Eylül tarihleri arasında biletlerini alabileceği ifade edildi. Başkent Kişinev'e gidecek taraftarların ise Botanica Bölgesi'ndeki Golden İstanbul Restorant'tan bilet temin edebileceği kaydedildi.

26.09.2009


 

MASA TENİSİNDE SÜPER LİG HEYECANI YARIN BAŞLIYOR

MASA tenisinde 2009-2010 sezonu Süper Lig heyecanı hafta sonu İstanbul'da yapılacak 1. etap müsabakalarıyla başlayacak.

Erkekler ve bayanlarda Süper Lig ilk etap müsabakaları yarın ve 27 Eylül Pazar günleri Tozkoparan Spor Salonu'nda yapılacak. Süper Lig müsabakaları 4 etap halinde yapılacak. Her etapta takımlar 4'er maç yapacak. 4 etap sonunda yapılacak genel sıralamada, 8 takım Play-off'a kalacak. Diğer takımlar ise klasman sıralaması için oynayacak. Klasman sonunda son 3 sırayı alan takımlar Birinci Lig'e düşecek. Masa Tenisi Süper Ligi'nde 2. etap maçları 17-18 Ekim'de Bursa'da yapılacak.

26.09.2009


 

G.ANTEPSPOR'UN DERDİ BOŞ TRİBÜNLER

GAZİANTEPSPOR Teknik Direktörü Jose Couceiro, futbolda taraftarın olmazsa olmazların içinde bulunduğunu belirterek, ''Takım olarak biz gruplandık taraftarın da bu gruba katılmasını ve bizi ligin sonuna kadar desteklemesini bekliyoruz'' dedi.

Taraftarın Gaziantepspor'un maçlarına gelmemesine bir anlam veremediğini kaydeden Couceiro, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Ben geldiğimden beri anladığım bir durum değil. Ama her zaman taraftarımızın gelmesini istiyorum sahaya. Bizim için tabii ki futbolcular için taraftarımızın orada olması ve onlara destek vermesi çok önemli. Onları her maçımızda görmek isteriz. ''

26.09.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİG'DE BUGÜN

20.00 Antalyaspor-Fenerbahçe: Yunus Yıldırım 20.00 Bursaspor-Diyarbakırspor: Özgüç Türkalp 20.00 Gaziantep-Ankaragücü: Kuddusi Müftüoğlu 20.00 İstanbul B. Belediye-Sivasspor: Selçuk Dereli 27 Eylül Pazar: 20.00 Kayserispor-Kasımpaşa: Özgür Yankaya 20.00 Galatasaray-Eskişehirspor: Cüneyt Çakır 20.00 Denizlispor-Manisaspor: Halis Özkahya

26.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.