30 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Mescid-i Aksa’yı birlikte koruyalım

Kudüs’teki Ortodoks Rum Kilisesinin Başpapazı Ataallah Hanna, Mescid-i Aksa’ya karşı yapılan saldırıları önlemek için Müslüman ve Hıristiyanları elbirliği yapmaya çağırarak, “Biz Filistin’deki Hıristiyanlar, Müslümanların mukaddesatına yapılan saldırıyı, bizim mukaddesatımıza yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz” dedi.


ASR-I SAADETTEKİ DİNDAR CUMHURİYET ÖRNEĞİ

Bediüzzaman Said Nursî herşeyden önce kendisinin "dindar bir cumhuriyetçi" olduğunu söylemekte; bu görüşünün tarihî dayanağı ve örneği olarak Asr-ı Sa

BAŞÖRTÜSÜ HER YERDE HÜR OLMALI

Toplumsal Dayanışma Kültür eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD) Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Yılmaz, başörtüsüne sadece gezilerde değil her yer


  Gezilerde, başörtüsü yasağına ayar

İkİ başörtülü öğrencinin Çanakkale gezisine katılamaması üzerine MEB harekete geçti ve millî eğitim müdürlükleri ile okullara yazı gönderdi.


  Gazilere de, memur kadar zam

Gazİler ve vatani hizmet tertibi ile 65 yaş aylığı alanlara yeni yılda memurlar kadar zam verilecek.


  Hadiseler bitmeden yatırım gelmez

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Güneydoğu Anadolu bölgesinde güvenlik sağlanmadan hiçbir özel sektörün bölgeye kolay kolay gitmeyeceğini belirtti.


  Cumhuriyeti’nin 86. yıl dönümü kutlandı

Türkİye Cumhuriyeti’nin 86. kuruluş yıl dönümü, bütün yurtta, KKTC’de ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında Ankara’da ilk tören Anıtkabir’de yapıldı.


  Meslek liselerine ilgi arttı

MeslekÎ ve teknik eğitimin, ortaöğretim içindeki payı 2004-2005 yılında yüzde 38 iken, bu oran 2008-2009 yıllarında yüzde 43’e yükseldi.


  MESLEK OKULU MEZUNİYET SONRASI ÖĞRENCİLERİNİ TAKİP EDİYOR

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Honaz Meslek Yüksekokulu, üç yıldır öğrencilerinin mezuniyet sonrasındaki iş gücü piyasasına katılım durumlarını takip ediyor.


  Domuz gribi lokanta esnafını da vurdu

Domuz gribi dolayısıyla işlerinin azaldığından yakınan lokantacılar başta olmak üzere yiyecek ve içecek hizmeti veren esnaf, Sağlık Bakanlığından domuz gribi virüsünün lokantalardaki bulaşma riskiyle ilgili bilgilendirme istiyor.


  Kapadokya’da gayrimüslim mezarlığı oluşturulacak

Türkİye’nİn önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya’da gayrimüslim mezarlığı oluşturulacak. Nevşehir’in merkeze bağlı butik ve kayadan oyma otelleri ile ünlü Uçhisar beldesinin belediye başkanı Osman Süslü, Kapadokya bölgesine gönül vermiş ve hayatlarının sonunda burada defnedilmek isteyen gayrimüslimler için ayrı bir mezarlık alanı oluşturacaklarını söyledi.


  Net üzerinden müzik satışı

İnternet devi Google internette müzik parçası bulmak, dinlemek veya satın almaya yarayan yeni bir hizmet başlatarak, online müzik satışına ilk adımını atmış oldu.


  Şişme bot üzerinde umuda yolculuk denizde bitti

İzmİr’İn Aliağa ilçesi açıklarında, Yunanistan’a geçmek için şişme botla denize açılan yabancı uyruklu 37 kişi, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.


  PTT şubesinde soygun

KIrşehİr’de PTT şubesinden 8 bin 100 TL çalındı. Alınan bilgiye göre, Medrese Mahallesi Burhan Ulutacan Caddesi’ndeki PTT şubesine kimsenin olmadığı saatte gelen kimliği henüz belirlenemeyen kişiler, kasadaki 8 bin 100 TL’yi alarak kaçtı.


  Teknosa, açılışında kuyruk kilometreleri buldu

Teknosa, Forum İstanbul Alışveriş Merkezi’ndeki Exxtra konseptli mağazasını çok özel indirimlerle açtı.


  Jandarmaya keskin nişancı dürbünü

Türk Silâhlı Kuvvetlerinin (TSK) unsurlarının ihtiyaç duyduğu askerî mühimmat malzemelerini karşılayan MKEK Genel Müdürlüğü ‘’keskin nişancı tüfeği dürbünü’’ tedariği ile ilgili çalışmaları ihale aşamasına getirdi.


  THY’nin Isparta seferleri başladı

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Isparta seferi başladı. THY’nin TK 384 sefer sayılı Sarıkamış yolcu uçağı, 78 yolcusuyla Süleyman Demirel Havalimanı’na indi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.