19 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Sağduyu Meclis'ten başlamalı

TÜRK Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Beysel, “Mecliste bugünlerde gördüğümüz kavga ortamı, içimizi karartıyor, moralimizi bozuyor doğrusu.


AŞ VE İŞ İÇİN HUZUR VE GÜVEN GEREKİYOR

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Doğu bölgesi esnafına seslenerek, ‘’Kepenginizi kapattırmayın, ışığınızı söndürmeyin. Tahriklere kapılmadan bir

DTP’liler istifadan vazgeçti

KAPATILAN DTP’nin Genel Başkanı Ahmet Türk, siyaseti Barış ve Demokrasi Partisi’nde (BDP) sürdürme kararı aldıklarını söyledi.


  ASDER: TSK, darbecilere sahip çıkmasın

ASDER Başkanı Nevzat Tarhan, Genelkurmay Başkanı Başbuğ’un basın açıklaması için Trabzon gibi milliyetçi duyarlılığın yüksek olduğu bir yer ve DzKK gemisinin seçilmesi tercihleriyle “Biz geçmiş yaptıklarımıza sahip çıkıyoruz” biçiminde darbeci damara moral kazandırmasını eleştirdi.


  Gazze konvoyu Konya’da

FİLİSTİN halkına destek vermek amacıyla İngiltere’den yola çıkan ve Fransa, İtalya, Yunanistan’ı geçerek Türkiye’ye ulaşan ‘’Filistin’e Yol Açık’’ uluslararası konvoyu, Konya’ya geldi.


  Katsayıda yeni metod

YÖK Genel Kurulu, üniversiteye giriş sınavında adaylara ‘’farklı katsayı’’ uygulanmasını kararlaştırdı.


  TRT’den Muharrem ayına özel yayın

TRT’nİn bütün kanalları ve haber bültenlerinde muharrem ayı dolayısıyla 12 gün boyunca Aleviliğin işlendiği programlara yer verilecek.


  Mustafa Asım Köksal’ı sevenleri unutmadı

HAYATINI İslâm’a adayan din alimi Mustafa Asım Köksal, ölümünün 11. yılında özel bir geceyle anıldı.


  AB’nin beklentisi sivil anayasa

AB Komisyonu 2009 İlerleme Raporunda, “Türkiye’de, 1980 askerî darbesi döneminde yazılan mevcut Anayasa’nın AB standartlarına uygun şekilde birçok alanda daha fazla demokratikleşmeye izin vermesi ve temel özgürlüklere daha güçlü güvenceler sağlaması için değiştirilmesi gerektiği konusunda farkındalığın arttığı” belirtildi. Öte yandan, Türkiye-AB ilişkilerinde birçoklarının “kaza” beklediği 2009 yılında, “Türkiye’nin üyelik treni fren yapınca” kötümser senaryolar 2010’a ertelendi.


  Kutlular, ‘Barometre’nin konuğu olacak

Gazetemİzİn İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular, VTV’nin konuğu olacak.


  33 şehitle ilgili soruşturma yok

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 250. Madde ile yetkili birimlerinde Bingöl’de 1993 yılında 33 erin şehit edilmesiyle ilgili olarak herhangi bir soruşturma dosyasının bulunmadığı bildirildi.


  Bulanık’ta, 18 kişi gözaltına alındı

Muş’un Bulanık ilçesinde 16 Aralık tarihinde izinsiz gösteri yaparak, polise mukavemette bulundukları gerekçesiyle 18 kişi gözaltına alındı.


  TEKEL işçilerine müdahaleye inceleme

Ankara Valisi Kemal Önal, Abdi İpekçi Parkı’nda eylem yapan TEKEL işçilerine müdahale sırasında güvenlik güçlerinin “amacı aşan uygulamaları olup olmadığı” konusunda inceleme başlattı.


  DOĞU’DA KAR, BATI’DA YAĞMUR

Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, hayatı olumsuz etkiliyor.


  Karadan çok denizde yaşıyorlar

MUĞLA’DA yaklaşık 10 bin kişinin geçimini balıkçılıkla sağladığı ve yılda yaklaşık 80 bin ton balık yakaladığı bildirildi.


  Ovalara su, taşkınlara tedbir

ERZURUM’DA Daphan ve Pasinler ovalarında 13 bin hektar alanda sulama ve drenaj çalışmaları devam ederken, uygulanan 225 projeyle yaklaşık 10 bin hektar alanın taşkından korunduğu bildirildi.


  Devlet, 5 yılda 39 bin afet konutu yaptı

BAYINDIRLIK ve İskan Bakanı Mustafa Demir, 2003-2008 yılları arasında 39 bin afet konutu yapıldığını, geriye dönük olarak devletin vatandaşa konut borcunun kalmadığını bildirdi.


  Havası en kirli il, Kütahya

TÜRKİYE’DE Ekim ayında en yüksek kükürtdioksit ortalaması Kütahya’da, partiküler madde ortalaması ise Çorum’da gerçekleşti.


  Denizli’de hafif şiddette deprem

DENİZLİ’DE dün sabah hafif şiddette iki deprem meydana geldi. Denizli, dün sabah güne yer sarsıntısıyla uyandı.


  Adana polisi zayıflayacak

ADANA Emniyet Müdürlüğünün kilolu personele yönelik düzenlediği ‘’Emniyet Mensupları İçin Sağlıklı Yaşam Destek Projesi’’ kapsamında ‘’kilolu polis memurlarının’’ ardından rütbeli personel de spora başladı.


  Dinlenme ve ibadet odalı tarihî köprü

SAMSUN’UN Havza ilçesindeki 700 yıllık tarihî Kurt Köprüsü zamana meydan okurken, köprü ayalarında bulunan dinlenme ve ibadet odaları ile de ayrı bir özellik taşıyor.


  Arabanızı şarj edin

Helsİnkİ ve Espoo’da açılan şarj istasyonlarını, yeni yıl sonrası başta Turku olmak üzere Tampere ve Oulu şehirlerinde açılacak istasyonlar izleyecek.


  Masaj yapmak bebeğin bağışıklığını güçlendiriyor

Özellİkle prematüre ve düşük ağırlıklıkta doğan bebeklere uygulanan masajın, bağışıklık sistemini güçlendirdiği, büyümeyi ve beslenmeyi doğrudan etkilediği bildirildi.


  Afetlere karşı koruyan kapsül

Rusya’da yaşayan Evgeny Ubiyko isimli mühendis dünyanın sonunu anlatan felaket filminden etkilenerek; sele, depreme, yangına ve terör saldırılarına karşı dayanıklı kapsül icat etti. Dört kişinin içinde korunabildiği kapsülde 40 gün boyunca yaşamak mümkün.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl