17 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Tutuklu çocuklar için araştırma talebi

BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır ve 19 milletvekili, ‘’cezaevlerinde tutuklu bulunan çocukların işkence ve kötü muamele yaşadıkları’’na dair iddialarla ilgili olarak Meclis Araştırması açılmasını istedi.


Erdoğan: Gensoru artık yalama oldu

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, “Güvenlik gerekçesiyle savcılar Habur Sınır Kapısına gitmiştir.

BDP de Dicle’yi yalanladı

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ‘’Habur girişleriyle ilgili olarak, o dönem hiçbir parti yetkilimiz, hiçbir hükümet yetkilisiyle, hakim ve savc


  Erzincan’da Başsavcıya arama ve gözaltı

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in adliyedeki makam odasında ve evinde polis tarafından arama yapıldı. Başsavcı hakkında gözaltı kararının da bulunduğu belirtildi.


  İki komutana Ergenekon sorgusu

Ergenekon soruşturması kapsamında İzmir’de Foça Çıkarma Gemileri Komutanı Tuğamiral Mehmet Fatih İlhan ile Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Ömer Paç’ın ifadeleri alındı.


  Ertürk, Gül'e danışman oldu

Eskı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Ahmet Ertürk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ekonomi ile ilgili konulardan sorumlu başdanışmanlığına atandı.


  Erdoğan İspanya’ya gidecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 21-23 Şubat günlerinde İspanya’ya ziyaret gerçekleştirecek.


  Yakıtal, merkeze alınıyor

Dişışlerı Bakanlığı, Roma Büyükelçisi Yakıtal’ın suçlu bulunduğuna ilişkin bilgilerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, soruşturmanın selameti bakımından merkez görevine atanmasına ilişkin işlemlerin başlatıldığını bildirdi.


  Bahçeli: Katsayının çözüm yeri Meclis’tir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, üniversiteye girişti meslek lisesi öğrencilerine uygulanan katsayı sisteminin toplumsal sorun haline geldiğini belirterek, çözüm yeri olark Meclis’i adrse gösterdi.


  En çok terör riski olan 14. ülkeyiz

Irak, en çok terör riski olan ülkeler listesinin birinci sırasındaki yerini korurken, bu ülkeyi sırasıyla Afganistan, Pakistan ve Somali izliyor. Türkiye ise 162 ülke arasında 14. sırada yer alıyor.


  DP’den gazetemize ziyaret

Demokrat Parti (DP) Beylikdüzü İlçe Başkanı Muharrem Angün, gazetemizi ziyaret etti.


  DDK, Yazıcıoğlu'nun öldüğü kazayı araştıracak

Cumhurbaşkani Abdullah Gül, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazası, havacılık emniyeti ve güvenliğine ilişkin konuların Devlet Denetleme Kurulu (DDK) tarafından araştırılması ve denetlenmesi talimatı verdi.


  Dışişleri Komisyonu, ABD Büyükelçisini dinledi

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkan ve üyeleri, ABD’nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey ile biraraya geldi. Görüşmenin ardından, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ve, ABD’nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, gazetecilerin sorularını cevapladı.


  Eminağaoğlu hakkındaki karara itiraz edildi

Sıncan Cumhuriyet Başsavcılığı, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı ve eski YARSAV Başkanı Eminağaoğlu hakkında verdiği kovuşturma açılmasına yer olmadığına dair karara itiraz etti. İtiraz dilekçesi, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu.


  Türkiye-Irak arasındaki tren seferleri başladı

Türkıye ile Irak arasında ilk tren seferi dün başladı. Musul’dan kalkan yolcu treni bugün Gaziantep Garı’nda törenle karşılanacak. Gaziantep-Musul arasındaki ilk seferini yapacak yolcu treninin dün Musul’dan başlayan yolculuğu bugün Gaziantep Garı’nda sona erecek.


  Edirne’de alarm en üst seviyede

Edirne’de, Meriç ve Tunca nehirlerinin debilerinin artmasıyla yaşanan taşkınlar Kapıkule ve Pazarkule sınır kapılarının kapanmasına sebep olurken, Karaağaç semtinde bulunan okullar tatil edildi. 10 gündür taşkınlarla boğuşan Edirne’de taşkın alarmı en üst seviyeye çıkarıldı. Meriç nehrinin taşması nedeniyle Pazarkule Sınır Kapısı’na ve Karaağaç semtine giden Lozan Caddesi sular altında kalırken, ulaşım polis panzerleri ve askerî araçlarla sağlanıyor. Bölgede bulunan birçok işletme ve tesis sular altında kalmış durumda.


  İPSALA‘DA TAŞKIN ALARMI

İPSALA Kaymakamlığınca kurulan kriz merkezi, nehirlerdeki su seviyesinin artması sonucu bir dizi tedbir almaya başladı.


  ‘Katsayı’ya şiir yazıldı

YÖK’ün ikinci kez düzenlediği meslek liseli öğrencilere uygulanan katsayı farkının uygulamasının Danıştay tarafından durdurulmasının yankıları sürüyor.


  Danıştay’ın kararı 28 Şubat ideolojisi

Müstakİl Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kocaeli Şube Başkanı Zihni Yılmaz, meslek liseleriyle ilgili Danıştay kararının tamamen ideolojik olduğunu söyledi.


  Yabancılar da dizilerden rahatsız

Türk aile yapısına uygun olmayan televizyon dizilerinden Türkiye’de yaşayan yabancılar da rahatsız. Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan yerleşik yabancılar, Türk dizilerinin genelinde karakterlerin aşk, para ve cinsellik üzerine yoğunlaştırılmasından şikâyetçi.


  Marmara Denizinde balık kalmadı

Erdal-Sevİnç İnönü Vakfı tarafından yapılan ‘Marmara Denizi’nin Değişen Oşinografik Şartlarının İzlenmesi’ araştırmaları tamamlandı.


  Üniversiteli PKK’lıları ilkokul mezunları yönetiyormuş

Adana’da bölücü terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanmasında yeraldıkları iddiasıyla 7’si bayan 20 kişi gözaltına alındı.


  Fen lisesi, bürokrasiyi bekliyor

Hazine Müsteşarlığı’nın mera arazisi vasfından çıkararak fen lisesi kompleksi yapılması için Millî Eğitim Bakanlığı’na tahsisini yaptığı Sivas’ın İşhan bölgesindeki arazide 2011 yılına kadar herhangi bir çalışma başlatılmazsa müsteşarlık araziyi geri alacak. Konuyla ilgili çalışmalar 2009’da başlatıldı.


  ‘Sabıkalı pist’ uzayacak

Atatürk Havalimanı’nın ‘Sabıkalı pist’ olarak anılan 06/24 pisti 250 metre uzatılacak.


  Musul tren seferleri başlıyor

Türkİye ile Irak arasında 15 Ekim 2009’da yapılan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nde varılan mutabakat gereği planlanan Türkiye-Irak yolcu tren seferleri başlıyor.


  Dünya için, 1 iyi 1 kötü senaryo

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, 2100 yılı için yapılan öngörülerde, sıcaklıkların iyi senaryoya göre 2, kötü senaryoya göre 5 derece artmasının beklendiğini belirterek, Türkiye’de de 2050-2100 yılına kadar sıcaklıklarda 4 dereceye kadar sıcaklık artışının söz konusu olabileceğini bildirdi.


  2100 YILI TAHMİNLERİ

Dünyada 2100 yılına kadarki dönemde sıcaklıklarda küresel olarak 2-5 derecelik sıcaklık artışı öngörüldüğünü belirten Çağlar, bilim adamlarının bu değişimi göz önünde bulundurarak iklim modelleri üzerine çalıştıklarını anlattı.


  50-75 bardak çay içiyor

Antalya’nIn Korkuteli ilçesinde, günde 50 ile 75 bardak arasında çay içen tiryaki Şeref Gülcemal görenleri şaşırtıyor. Su tesisatçısı Şeref Gülcemal’in iş yeri ve evinde tüp sönmüyor.


  Bursa’da ilkler sergisi

Büyükşehİr Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Bursa’yla Gurur Duyuyorum’ projesi bünyesinde hazırlanan ‘Bursa’dan İlkler’ sergisi, tarihe mal olmuş önemli olayları gözler önüne seriyor.


  İvedik azledildi

Son 3 yıldır vizyona giren filmleriyle Türk sinemasında tartışmalı da olsa hatırı sayılır bir yer kapan Gökbakar kardeşlerin Recep İvedik serisindeki ‘karakter memleketi’ tartışmalara sebep oldu. Serinin bütün filmlerinde de vurgulanan ‘Güngörenlilik’ ilçe sakinlerinin tepkisini çekti.


  Bi fındık geldi!

“Bİ fikrim geldi!” sloganına yabancı olmayan ülkemizde Giresun Üniversitesi, fındık ile ilgili fikri gelenler için bir yarışma düzenliyor.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl