20 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Şimdi de dosya krizi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in de tutuklandığı soruşturmaya ilişkin dosyanın incelenmesinin henüz tamamlanmadığını, konuyla ilgili hafta başında bir açıklama yapılabileceğini bildirdi. Başsavcı Engin, dosyanın kısa sürede incelenerek bir karar verileceğini, karar verildikten sonra da ayrıca bir açıklama yapılacağını ifade etti


ATANMIŞLAR KEMALİZM ÜZERİNDEN İKTİDAR ÜRETİYOR

Yargı krizini geniş bir açıdan değerlendiren akademisyen-yazar İhsan Dağı “Yargı-ordu-bürokrasi oligarşisinden sadece ‘iç dinamikler’le demokrasi ve h

Evrensel Hukukçular: HSYK anayasa suçu işledi

EVRENSEL Hukukçular Platformu Başkanı Hasan Hüseyin Tanrıverdi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) Erzurum’da görev yapan özel yetkili savc


  ‘Poyrazköy’ iddianamesi Zirve dâvâsında

MALATYA'DA Zirve Yayınevi’nde, biri Alman, 3 kişinin öldürülmesi ile ilgili davanın 24. duruşmasının görüldüğü Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Başkanı Eray Gürtekin, kendilerine İstanbul’dan gönderilen ‘’Poyrazköy’’ iddianamesini dava dosyasına eklediklerini açıkladı.


  Taş atan çocuklar tahliye edildi

ŞIRNAK'IN Beytüşşebap ilçesinde, geçen yıl polise taş attıkları gerekçesiyle tutuklu yargılanan 2 çocuk, 6’şar yıl 11’er ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, tutuklu kaldıkları süreyi göz önünde bulundurarak, sanıkların tahliyelerine karar verdi.


  ORG. BERK’İN İFADEYE ÇAĞRILMASI ERTELENDİ


  “DOSYA ADETA KAÇIRILDI”

CİHANER'İN avukatlarından Turgut Kazan ise dosyanın Erzurum’dan İstanbul’a gönderilmesine tepki göstererek, ‘’Dosya, İstanbul’a gönderilmemiştir.


  AKP de adalet reformu istedi

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, yargıda acilen reform yapılması gerektiğini belirtti.


  ‘’YARGI REFORMU GEREKLİDİR’’

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ise yargıda reforma gitmenin gereğine inandığını vurgulayarak, ‘’Çünkü zaten yargının çok salim hak ve adalet çerçevesinde karar vermesi için hükümet olarak yargıya çok önem verdik. Yargı mensuplarını seviyoruz.


  TBMM artık polise emanet

TBMM Güvenlik Koordinasyon Kurulu, Meclis’in üç giriş kapısının askerler yerine polisler tarafından korunması kararını bugün akşam uygulamaya koyacak.


  Askerden brifing alan bağımsızlıktan bahsedemez

YargIda Reform Grubu Başkanı Serhat Şendilmen, yüksek yargı mensuplarının, görevini yapan hakim ve savcılara baskı ve yönlendirme niyetli açıklamalarını hukukçular olarak kabul etmelerinin mümkün olayamayacağını belirterek, “Daha dün askeri disiplinle karargâhlarda brifing alan bu zihniyetin şimdi bağımsız yargıdan bahsetmesi ciddiyetsizliktir” dedi.


  Kurtulmuş: Müsteşar görevden alınmalı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, yargıda yaşanan krizi darbe ürünü anayasaya bağlayarak, sivil anayasa yapılması için iktidar partisine bir rapor sunacaklarını söyledi.


  Ergin: “Youtube”a erişim engelinde takdir adlî mercilerin

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, adlî mercilerin, internet sitesi ‘’youtube’’a erişimi engelleme kararını kaldırması halinde, sitenin tekrar açılabileceğini, bu konuda takdirin adlî mercilerde olduğunu bildirdi.


  Arıza yapan THY uçağı acil iniş yaptı

Türk Hava Yollarının (THY) Johannesburg-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı, kalkıştan bir süre sonra teknik bir arıza sebebiyle Johannesburg’a geri dönerek acil iniş yaptı.


  Bir dahaki sefere ikna olurlar

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Danıştay’ın YÖK’ün itirazını reddetmesinin ardından yeni düzenleme konusunda 4 Mart’ta gerçekleştirilecek YÖK Genel Kurulu Toplantısı’nda oluşturulacak komisyonun çalışma yapacağını ve 18 Mart’ta bu konuda açıklamada bulunacaklarını bildirdi.


  Çubukçu: Yetki YÖK’ün

Mİllî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’nun anayasal bir kuruluş olduğunu belirterek, yüksek öğrenim giriş sınav sisteminde katsayı dahil, her türlü konuda belirleyici olma yetkisine sahip olduğunu ifade etti.


  Bilinç arttıkça içki tüketimi azalıyor

Yeşİlay Genel Başkanı Mustafa Necati Özfatura, insanların bilinç düzeyinin arttığını, spor, sanat ve kültürel etkinliklere ilginin yoğunlaştığını belirterek, sağlıklı içeceklerin tüketim oranında artış, içki satışlarında ise düşüş yaşandığını bildirdi.


  Yeryüzü doktorları, Afrika'dan yurda döndü

TÜRK İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA)’nın desteğiyle Batı Afrika ülkelerinden Gine-Bissau’da sağlık taramaları yapan Yeryüzü Doktorları Derneği üyesi bir grup hekim, Türkiye’ye döndü.


  Kimsesiz çocuklar ödül aldı

YOZGAT Valisi Amir Çiçek, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) yurt ve yuvasında barınan kimsesiz çocuklardan, okullarında başarılı olanları ödüllendirdi.


  Ankara hafif depremle sallandı

ANKARA'DA 4.1 büyüklüğünde hafif şiddette deprem meydana geldi.


  Geleceği su belirleyecek

Birçok ülke ve şehirde su problemi hâlâ çözülemedi. Suyun bütün insanlara eşit dağıtılması hedefleniyor. Sınır aşan sularda ülkeler arası yapılan anlaşmalara göre; ülkelerin yıllık aldıkları yağış miktarı, su kaynağının debisi, suyun kalitesi ve dağıtımı etkili olan unsurlar olarak ön plana çıkıyor. Tarihte ve yakın geçmişte ülkeler arasında yaşanan su sorunlarının, gelecekte daha da artacağı tahmin ediliyor.


  Kışın hantallığını spor yaparak atın

Soğuklar dolayısıyla kısıtlanan bireysel sportif aktivitelere yeniden dönme zamanının geldiği bildirildi. Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Sporda Psikososyal Alanlar Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yalçın Kaya, sağlıklı hayat için sporun büyük önem taşıdığını belirtti.


  İşitme engelli öğrencilere fotokopiyle Cuma hutbesi

Zonguldak’ta Merkez İnağzı Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği, caminin yakınında bulunan Özel Eğitim Meslek Lisesi’nin işitme ve konuşma engelli öğrencileri için Cuma günleri güzel bir uygulama başlattı.


  Google’a saldırı okuldan gelmiş

New York Times gazetesi, bilişim devi Google ile insan hakları eylemcilerini hedefleyen başka şirketlere yönelik siber saldırıların, Çin’deki iki okuldan düzenlendiğini, okullardan birinin Çin ordusu ile bağlantılı olduğunu bildirdi.


  Trabzon hurması vitamin deposu

YapIlan araştırmalarda kalp-damar, sindirim sistemi gibi birçok hastalığa faydalı olduğu tesbit edilen Trabzon hurması adeta vitamin deposu.


  Tek kartla 15 hizmet

İzmİrlİ iki girişimcinin ‘’Yaşam Projesi’’ olarak gerçekleştirdiği ‘’Benim Dünyam Yaşam Kartı’’, kullanıcılarına, acil sağlıktan hukuk danışmanlığına, sinemadan bovlinge kadar 15 hizmet sunacak.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl