09 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Deprem küçük, kayıp büyük

Doğal Afet Sigortaları Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar, ’Topraklarının yüzde 98’i aktif deprem kuşakları üzerinde yer alan ülkemizde 6 şiddetindeki bir depremin bu kadar can ve mal kaybına neden olması çok acı verici bir durum. Oysa bu depremleri hayatlarımızı kaybetmeden, evlerimizden olmadan atlatmamız, bunun için gerekli altyapıyı kurmuş olmamız gerekir’’ dedi.


GİRESUN, ERZURUM, ERZİNCAN VE BATMAN'DA DA HİSSEDİLDİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, depremin Giresun, Erzurum, Erzincan, Batman v

Bir asırda 82 bin 372 kişi öldü

Dünyanın en faal deprem kuşaklarından birinde yer alan Türkiye’de son yüzyılda, resmî rakamlara göre 82 bin 372 kişi öldü.


  SEYYAR MUTFAK, SOĞUK İKLİM ÇADIRI KURULACAK

Kovancılar Kaymakamı Selçuk Aslan da Kayalık, Yukarı Demirci ve Okçular köyüne toplamda 5 köye hitap edecek şekilde, Kızılay ve 8. Kolordu Komutanlığı tarafından seyyar mutfak kurulma çalışmalarının başladığını bildirdi.


  İHH’DAN BATTANİYE, MONT, KABAN VE GIDA YARDIMI

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ekiplerinin, depremzede vatandaşlara battaniye, mont, kaban ve gıda yardımına başladığı belirtildi.


  Eğitime 2 gün ara verildi

ElazIğ Millî Eğitim İl Müdür Yardımcısı İbrahim Bozkurt, şehirde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime iki gün ara verildiğini bildirdi.


  ENKAZ ALTINDA KİMSE KALMADI

ElazIğ Valisi Muammer Erol, merkez üssü Karakoçan ilçesinin Başyurt beldesi olan 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından enkaz altında kimsenin kalmadığını söyledi.


  Tankerlerle temiz su

ELAZIĞ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, ‘’Kovancılar’daki depremin ardından bölgeye temiz su, kurtarma araçları ve 11 kişilik bir kurtarma ekibinin gittiğini’’ söyledi.


  Kızılay’dan kriz masası

TÜRK Kızılayı’nın Ankara’daki Afet Operasyon Merkezi’nde kriz masası oluşturuldu. Bölgeye 20 kişilik afet müdahale ekibi ve yardım malzemesi gönderildi.


  Son 20 günde 25 deprem sayıldı

İNÖNÜ Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Genel Jeoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal, ‘’Elazığ’da son 20 gündür saydığımız 25 öncü deprem, ana depremin habercisiydi’’ dedi. Prof. Dr. Önal, yaptığı açıklamada, son 20 gündür Elazığ’da sıklıkla deprem aktiviteleri gördüklerini, bunu daha önce dile getirdiklerini ifade etti.


  Erzincan’da camlar çatladı

DEPREM, Erzincan kent merkezinde de hissedildi. Deprem nedeniyle bazı binaların camlarında çatlaklar oluştu.


  Kütahya ve Dörtyol’da da deprem

HATAY’IN Dörtyol ilçesinde, saat 01.28’de 3,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


  Kerpiçin faturası ağır oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,meydana gelen depremde kerpiç yapılanmanın faturasının ağır olduğunu, çok daha farklı bir şeklide imar için TOKİ’ye talimat verildiğini bildirdi.


  Bakanlar bölgeye gitti

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve bölge milletvekilleri deprem bölgesine gitti.


  DERİN ÜZÜNTÜ DUYDUK

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Elazığ’daki depreme ilişkin olarak, devletin tüm imkanlarıyla seferber olduğunu, çalışmaların üstün bir gayretle sürdürüldüğünü bildirdi.


  ŞAHİN: YARALAR, EN KISA ZAMANDA SARILACAK

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, deprem felaketi sebebiyle yayımladığı mesajda, depremde çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesi ve yaralanmasından büyük üzüntü duyduğunu belirtti.


  Konut dayanıklığını sağlamamız gerekiyor

DEVLET Bakanı Faruk Çelik, Elazığ’da meydana gelen depremle ilgili olarak, ‘’Ne yapıp edip, bu konut dayanıklığını sağlamamız gerekiyor. Aksi takdirde, biz deprem kuşağındayız, sabah akşam başımıza ne geleceği belli değil’’ dedi.


  AB: Yardıma hazırız

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve Belçika Başbakanı Yves Leterme, başsağlığı mesajı yayınladı. Barroso, AB Komisyonunun acıları paylaştığını, Türk hükümeti ve halkıyla dayanışma içinde olduğunu bildirdi.


  Aliyev: Derdinizi paylaşıyoruz

AZERBAYCAN Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderdiği başsağlığı mesajında, depremde yaşanan can kaybında duyulan üzüntüsünü dile getirdi.


  Baykal'dan başsağlığı mesajı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Elazığ’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yaralılara acil şifa ve yaşamını yitirenlerin ailelerine sabır ile başsağlığı diledi.


  Masum Türker: Faturası bu kadar ağır olmamalı

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye’de orta şiddetteki bir depremin hala büyük kayıplara neden olduğunu belirterek, ‘’6 şiddetindeki depremin faturası bu kadar ağır olmamalıdır’’ dedi.


  Yasak insan haklarına aykırı

MAZLUM-DER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Türkiye’de kamusal alan çıkmazına takılan başörtüsü yasağının; sadece kadınların eğitim haklarını değil dinî inanç ve ifade özgürlüklerini, çalışma hürriyetlerini, seçme ve seçilme haklarını da gasp ederek tümüyle insan haklarına aykırı bir uygulama teşkil ettiğini vurguladı.


  Van Belediye Başkanı Kaya ifade verdi

Diyarbakir Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın talimatla ifadesi alındı.


  DP’li Tekeli: Pembe tablolar gerçek değil

Demokrat Parti (DP) Adana İl Başkanı Yavuz Tekeli, AKP’nin iktidara gelmesiyle, işsizlik ve yoksulluğun Türk halkının kaderi haline geldiğini söyledi.


  Mükerrer oya 3 yıl hapis cezası

Kocaelı’de, yerel seçimlerde mükerrer oy kullandığı belirlenen 2 sandık müşahidi 3’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.


  Diyarbakırlılar: Oyuna gelmeyeceğiz

Turkcell Süper Lig'de hafta sonu oynanan Diyarbakırspor-Bursaspor maçının çıkan olaylar sebebiyle tatil edilmesi Bursa'da yaşayan Diyarbakırlıları üzdü.


  Filistinli basın mensupları misafirimiz oldu

Başbakanlik Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün (BYEGM) davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Filistinli basın mensupları, Ankara ve İstanbul’da mesleki çalışmalarda bulundu.


  Bu camiin mimarî projesi bize ait

Pakİstan’In başkenti İslamabad’da Margala dağlarının eteklerine inşa edilen Kral Faysal Camisi, dünyanın en büyük 3 camisi arasında bulunuyor. Modern İslâm mimarisinin baş yapıtlarından gösterilen cami, yerli ve yabancı binlerce turistin akınına uğruyor.


  Gençleşmek isterken ölüyorlar!

Rusya’da son yıllarda 50-60 yaşlarındaki bazı ünlü san'atçıların arka arkaya ölmesi sevenlerini üzerken sağlık uzmanları ölüm sebeplerini 'gençleştirme' adı altında yaptırılan bazı estetik tedavilere bağladı.


  Ebru san’atı stresi alıyor

AdIyaman Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından açılan ve geleneksel hale getirilen ebru san'atı kursuna katılımcılar yoğun ilgi gösteriyor.


  İsviçre, hayvanlara avukatı reddetti

İsvİçre’de halk, mahkemelerde kötü muamele gören hayvanları savunmakla görevli avukatlar atanmasını yapılan referandumda reddetti.


  5 yaşında umre yolcusu

Korkutelİ ilçesinde, umreye gidecek olan 30 kişi arasında bulunan 5 yaşındaki Furkan Yıldız, ilgi odağı oldu.


  Kanada da plastik banknota geçiyor

Kanada Merkez Bankası, 2011’den itibaren banknotların kağıt yerine plastik olacağını açıkladı. Kanada Merkez Bankası Basın Sözcüsü Julie Girard, Yeni Zelanda, Vietnam, Romanya ve Avustralya gibi ülkelerin halen bu sistemi kullandığını hatırlatarak, “Avustralya’da, 1990 yılından bu yana plastik banknot uygulaması yürürlükte.


  Dananın gübresi de değer kazandı

Et fiyatlarındaki artışla kendini gösteren besi hayvanı arzındaki azalma, besiciliğin ve tarımın merkezi durumundaki Konya’da, tarımsal faaliyetlerde kullanılan hayvan gübresi fiyatını da artırdı.


  Çin, kuraklığın etkisinde



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl