14 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Devlet milletle helâlleşmeli

Abant Platformunun ‘’Yeni Bir Toplumsal Mutabakat İçin Demokratikleşme’’ konulu toplantısında konuşan Dicle Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Vahap Coşkun, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kürt politikasını değiştirmesi gerektiğini ifade ederek, “Devlet, barış için Kürtlerin hakkını teslim etmeli, Kürtlerle helâlleşmeli. Barış için savaşın açtığı yaraları sarmak lâzım’’ diye konuştu.


Rötuş yetmez

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntıdan yeni, çağdaş ve katılımcı bir anayasa değişikliği ile çıkılabileceğini söyle

Prof. Koçak: Anayasa bireyi korumalı

Okan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Koçak, Malatya İnönü Üniversitesi’nde “Türkiye’nin Anayasa Arayışları” konulu bir konferans verdi.


  Yazgan: Yargı reformu kaçınılmaz

BÜRO Memur- Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, ülkede yaşanan son olaylardan sonra adli reformun kaçınılmaz olduğunu söyledi.


  CHP’li Ahmet Ersin, Şemdinli’de de sahne almış

3. ORDU Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’in 1 numaralı şüpheli konumunda olduğu Erzincan soruşturmasının tutuklu subaylarını askeri cezaevinde ziyaret ettiği, savcı İlhan Cihaner ile görüşerek yargıya baskı yaptığı ileri sürülen CHP’li Ahmet Ersin’in geçmişte de benzer roller üstlendiği ortaya çıktı.


  Yeni Galata Köprüsü 16 Mart'ta kapalı

YENİ Galata Köprüsü, bakım çalışmaları nedeniyle 16 Mart Salı günü 01.00-04.30 saatleri arasında yaya ve araç trafiğine kapatılacak.


  Yolsuzluğa 3 tutuklama

ERZİNCAN Üniversitesinde ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 10 kişiden 3’ü tutuklandı.


  Türkiye, bu anayasa ile yoluna devam edemez

DEVLETBakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye’nin mevcut Anayasa ile yoluna devam edemeyeceğini söyledi. Demokratik açılımın konuşulduğu “Türkiye Buluşuyor Konferansı”na katılmak için Bingöl’de vatandaşlarla bir araya gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, konferans sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı.


  Açılımda Bediüzzaman’dan ilham alınmalı

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Kürtçe’nin Kürt vatandaşlar tarafından serbestçe öğrenilip, konuşulmasının önemine değinerek, bu noktada Bediüzzaman Said Nursi’nin; “Arapça vacip, Türkçe lazım, Kürtçe caizdir” sözüne atıfta bulundu, açılımın bu görüşlerden ilham alınarak devam ettirilmesi gerektiğini ifade etti.


  Reformlarla herkes kazanır

İtalya’nIn Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili, Türkiye’nin AB üyeliğine destek verdiklerini belirterek, ‘’Türkiye’nin yapması gereken bazı reformlar var.


  Çağlayan İngiltere’ye gidecek

DEVLET Bakanı Zafer Çağlayan, ticaret heyeti programı ve ekonomik ve ticaret ortaklık komitesi toplantısı için İngiltere’ye gidecek.


  Gül, Afrika yolcusu

Cumhurbaşkani Abdullah Gül, bugün resmi ziyarette bulunmak üzere Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Kamerun’a gidecek.


  Okullarda Safahat okutulsun

Şaır-Yazar ve 22. Dönem Milletvekili Recep Garip, okullardı Safahat derslerinin okutulması gerektiğini söyledi.


  Müzede keşif yapılacak

Devlet Resim ve Heykel Müzesinden Ocak 2009’da üç resmi çaldığı iddiasıyla bir müze görevlisi hakkında dava açıldığı ve mahkemenin bilirkişi eşliğinde müzede keşif yapılmasını istediği bildirildi.


  Deprem Kongresi başladı

Sakarya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 10 ülkeden 36 akademisyenin katılımıyla gerçekleştirilen ve Orta Doğu bölgesinin depremselliğinin ele alındığı Uluslararası Deprem Çalıştayı başladı.


  Atama bekleyen imamlara müjde

DİYANET İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar, ‘’Önümüzdeki hafta yaklaşık 2 bin din görevlisinin alımı için ilana çıkacağız’’ dedi.


  Sağlıkçıların bayram yapacak hali yok

TÜRK Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 14 Mart Tıp Bayramını sağlık çalışanlarının sorunlarla karşıladığı ifade ederek, sağlık çalışanlarının bayram yapacak hali olmadığını söyledi.


  YHT, dünyayı 28 kez dolandı

GEÇTİĞİMİZ YIL hizmete giren Yüksek Hızlı Tren’in (YHT) bir yıl boyunca yaklaşık 4 bin 500 sefer yaptı ve dünyanın çevresini 28 kez dolanacak uzunlukta 1 milyon 100 bin kilometre yol katetti.


  Avcıların vurduğu pelikana balıkçılar 12 senedir bakıyor

AVCILARIN vurarak yaraladığı pelikan ‘Uğur’a 12 senedir balıkçılar bakıyor. Yaklaşık 40 yaşında olduğu tahmin edilen pelikanı çevre illerden bile görmeye gelenler oluyor.


  Bayrampaşa Belediyesinden "Akıllı Kent Hizmet Servisi”

BAYRAMPAŞA Belediyesince oluşturulan ‘’Akıllı Kent Hizmeti Servisi’’ kullanıma sunuldu.


  Çanakkale'den, Van'a eğitim köprüsü

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencisi bir grup, düzenledikleri kampanyayla topladıkları kitap ve giysileri, Van’daki bir ilköğretim okulunda okuyan öğrencilere gönderdi.


  Vali Yerlikaya, yaralı çocukları ziyaret etti

ŞIRNAK Valisi Ali Yerlikaya, Uludere ilçesinde mayının patlaması sonucunda yaralanan çocukları ziyaret etti.


  “Beraat” kararını yanlış anlayınca “hakaretten” tutuklandı

AYDIN'IN Çine ilçesinde mahkeme heyetinin hakkında verdiği ‘’beraat’’ kararını yanlış anlayınca davaya bakan hakim ile savcıya tehdit ve hakarette bulunan kişi tutuklandı.


  Fayda hareketlilik var

Prof. Dr. Günay Çifçi, Kuzey Anadolu fayında metan, hidrokarbon ve gaz hidrat çıkışı tesbit ettiklerini belirterek, fayın ne zaman kırılacağının söylemenin mümkün olmadığını ancak, tarihsel gelişimine bakıldığında Marmara’da bir depremin yaşanmasının zamanının geldiğini iddia etti.


  El temizleme jelleri ve maskeler elde kaldı

TÜRKİYE’DE domuz gribi salgınının zirve yaptığı 2009’un son ayları ile 2010 başlarında satışları adeta patlayan el jeli ile maskelere gösterilen talep, H1N1 virüsünün etkisini yitirdiği Şubat’tan itibaren adeta yok denecek kadar azaldı.


  ‘’DOMUZ GRİBİ BÜYÜK BİR PAZAR OLUŞTURDU’’

Yenilmez, domuz gribinin ortaya çıktığı dönemde aşı, el jeli, maske satışlarında bir sektör oluşturulduğunu belirterek, el jellerinin marketlerde bile satılmaya başlandığını gördüklerini anlattı.


  Hayatı kurslara katılmakla geçti

KONYA’NIN Seydişehir ilçesinde 14 yaşından bu yana açılan bütün meslek edindirme kurslarına katılan Ayşe Çelik (47), 33 yıla tam 30 sertifika sığdırdı.


  Otomobilin çarptığı 15 koyun telef oldu

ŞANLIURFA’NIN Ceylanpınar ilçesinde, bir otomobilin yoldan geçmekten olan koyun sürüsüne çarpması sonucu 15 koyun telef oldu.


  Gez dünyayı, gör Muğla’yı

THE Times Gazetesi’nin ‘’Gizli Türkiye: 6 gizli tatil yeri’’ başlıklı haberinde Fethiye’deki Şövalye Adası, Fethiye Ölüdeniz’deki Faralya Köyü, Marmaris’in Selimiye ve Söğüt, Ula’nın Akyaka Köyü Bodrum’daki Ortakent ve Kaş’taki Bezirgan Köyüne yer verildi.


  New York’ta tuz yasağı

NEW YORK şehir meclisi, şehirdeki restoranlarda tuz kullanılmasını yasaklamaya hazırlanıyor.


  Çanakkale Şehitlikleri havadan gezilebilecek

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü öğretim üyesi ve Havacılık Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Cafer Türkmen, Gelibolu Yarımadası Tarihi Millî Parkı’nda bulunan şehitlikleri havadan tanıtmayı planladıklarını bildirdi.


  Anne baba olmak hastalıktan koruyor

YAPILAN bir araştırma, en fazla 2 olmak üzere çocuk sahibi olmanın sağlık için iyi olduğunu ortaya koydu.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl