21 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Halk, hiç anayasa yapmadı

Anayasa Mahkemesi Raportörü Doç. Dr. Osman Can, Türk halkının şimdiye kadar kendi anayasasını yapmadığını belirterek ‘’Türk siyasal ve toplumsal hayatının en önemli yasalarına baktığımız zaman, yüzde 80’i demokratik platformun ürünü değildir, darbelerin ürünüdür’’ dedi.


ÇAĞDAŞ DEMOKRASİLERDE KORUNAN MADDE YOK

Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergun Özbudun, yeni anayasalar yapılırken, değiştirilemez hükümlerin her zaman tartışma konusu olduğunu i

Örgüt, TSK ile irtibat halinde

‘’Kafes Eylem Planı’’ soruşturması kapsamında 33 şüpheli hakkında hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede, ‘’Ergenekon terör örgütünün, TSK i


  Katsayıda, azınlığın zulmü artık bitsin

KOCAELİ Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu, eylemlerinin 257. haftasında basın açıklaması yaptı. Kocaeli İmam Hatip Mezunları Derneği üyesi Amine Önder’in açıklamada, “YÖK üniversite girişte uygulanan yeni katsayı oranlarını belirlemiştir.


  “Vatan haini” dersen darbeyle değiştirirler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, demokrasilerde iktidarların seçimle değiştirildiğini vurgulayarak, ‘’seçim isteyenlere ‘Vatan haini’ dersen o zaman seni ancak darbe ile değiştirirler’’ dedi.


  AB taahhütlerini yerine getirmeli

Dişışleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Engin Soysal, AB’nin taahhütlerini yerine getirmesi, Kıbrıslı Türklere yönelik izolasyonların kaldırılması gerektiğini söyledi.


  Gül: Nevruz’da herkes hassas olmalı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, “Toplumumuz için bir neşe, umut ve coşku kaynağı olan Nevruz Bayramı’nın özünde var olan değerler ışığında kutlanması konusunda, herkesin hassasiyet göstereceğine inanıyorum” dedi.


  Kılıçdaroğlu: AKP, gündemi meşgul ediyor

CPQ Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin gerçekleri halkın gündeminden kaçırmak için Anayasa değişikliğini parlamentoya getirip parlamentoyu, halkı, gündemi meşgul ettiğini savunarak, ‘’Telaşla Anayasa değişmez, ön yargılarla Anayasa değişmez, Anayasa bir toplumsal uzlaşma sonucu değişir’’ dedi.


  Arslan: Yapılan istismar

SAADET Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kazım Arslan, ‘’Roman açılımı’’ konusunda ‘’Yoksulluğu, çaresizliği, eğitimsizliği istismar et, devlet parasıyla nutuk at...


  Memur-Sen “toplu sözleşme ve grev”de ısrarlı

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Toplu sözleşme ve grev hakkı içermeyen anayasa paketinin toplumu kucaklamayacağını” söyledi. Gündoğdu, Hatay’da “Genişletilmiş İl Divan Kurulu” toplantısında yaptığı konuşmada, bugüne kadar görev yapan tüm hükümetlere, memura grev ve toplu sözleşme ile siyaset yasağı koydukları için kırgın olduklarını belirtti.


  AKP’nin paket turu yarın

ADALET Bakanı Sadullah Ergin, CHP ve MHP temsilcilerinin bugün il dışında bulunmaları nedeniyle Anayasa Değişikliği Çalışmalarına ilişkin görüşmenin yarın yapılacağını bildirdi.


  5. Risale-i Nur Kongresi başladı

Risale-i Nur Enstitüsü tarafından düzenlenen Ulusal Risale-i Nur Kongresi’nin 5.si dün yapılan masa çalışmalarıyla başladı. Bir çok akademisyen, yazar ve aydının katıldığı kongre, bugün açıklanacak sonuç bildirisiyle sona erecek.


  UMREDE Türk izdihamı

SUUDİ Arabistan’da geçen ay sonunda umre mevsiminin başlamasıyla birlikte Türkler, umre için Mekke ve Medine’ye akın etti.


  Öğrenciler öldü, tedbir alındı


  Bursa’da Bediüzzaman Mevlidi bugün

BURSA Ulu Camiinde Bediüzzaman Said Nursî’nin adına mevlid bugün öğlen namazını mütakiben okutuluyor.


  Namaz Gönüllüleri’nden gazetemize ziyaret



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl