26 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Çorum’da Bediüzzaman sevgisi

RİSALE-İ Nur Enstitüsü ve Çorum Yeni Asya temsilciliğinin organizasyonu ile 21 Mart Pazar günü Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonunda Bediüzzaman Said Nursî’nin vefatının 50. yıldönümü vesilesiyle “Demokrasi ve İnsan Hakları” konulu bir konferans düzenlendi.



Şanlıurfa’da Bediüzzaman paneli

BÜYÜK İslam Âlimi Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin vefatının 50. yıldönümü dolayısıyla Bediüzzaman Eğitim kültür ve Sanat Vakfı ile Risale-i Nur Enstitüsünün organize ettiği Bediüzzamanı Anma Haftası etkinlikleri içerisinde yer alan “Bediüzzaman ve Demokratik Açılım” konulu panel yarın akşam Şanlıurfa Mozaik Kültür Merkezinde yapılacak.



Akdamar’da ayin izni

Van Valiliğinin teklifi ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın onayı ile Akdamar Kilisesinde yılda bir gün ayin yapılabileceği bildirildi. Van Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Valiliğin Akdamar Kilisesi ile ilgili 20 Aralık 2009 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne yaptığı başvuru, Bakan Günay’ın onayından çıktı.



Urfa, Kâbe’nin revaklarına talip

SUUDİ Arabistan’ın Osmanlı’nın Kâbe’nin çevresine yaptırdığı revakları yıkacak olması Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasını (ŞUTSO) harekete geçirdi.



İHL’lerde bilgi yarışması heyecanı

Akademıstanbul Yurt Dışı Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği tarafından düzenlenen, İstanbul İmam Hatip Liseleri arasında 1. Arapça Bilgi ve Etkinlik yarışmaları İmam Hatip Liselerinde Arapça Öğretiminde yeni bir heyecana sebep oldu.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl