21 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kart borçları artmaya devam ediyor

Kredi kartı borcunu ödemeyenlerin sayısı 2010 Mart ayında yüzde 12,6 artarak 70 bin 944’e çıkarken, ferdî kredi borcunu ödemeyenlerin sayısı ise yüzde 6,4 azalarak 34 bin 727’ye indi.



Esnaf: Kredi finansmanı iyileştirilsin

Gazİantep Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, ‘’Esnaf ve Sanatkârlar Değişim, Dönüşüm ve Destek (3D) Strateji Bölgesi ve Eylem Planı’’ paketi içinde yer alan kredi finansman şartlarının iyileştirilmesi maddesinin öncelikli olarak hayata geçirilmesini beklediklerini söyledi.



Merkez’den faiz ayarlaması

Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihalelerini, sabit faiz oranından, miktar ihalesi yöntemiyle gerçekleştirmeye başlayacak.



İşsiz kalan 662 bin kişi tarıma sığındı

TUİK tarafından açıklanan Hanehalkı İşgücü Araştırması 2010 Şubat Dönemi Sonuçlarını değerlendiren Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Görüldüğü gibi sanayi istihdam edemiyor. Hizmet sektörü çözülüyor.



Yunan krizi EURO’yu tehdit ediyor

İngİlİz Times gazetesi, ‘’Yunanistan’daki borç krizinin Euro bölgesinin dağılmasına neden olabileceğini’’ yazdı.



En çok endişelendiren risk kamu borcu

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, dünya ekonomisindeki toparlanmanın riskleri de barındırdığını belirterek, en çok kaygı uyandıran risk alanının ise ülkelerin kamu borç stoku ve bunun sürdürülebilirliği olduğunu söyledi.



Yunanistan benzinde bizi solladı

Yunanistan’ın, kurşunsuz benzin fiyatında AB ülkeleri içinde en pahalı ülke olduğu bildirildi.



THY’de grev kararı alındı

Türkİye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş), THY A.O ile sürdürülen 22. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde oluşan uyuşmazlı ilgili olarak grev kararı alındığını bildirdi.



KFH ve ALAFCO, THY’ye 3 uçak kiraladı

Kuwaİt Finance House (KFH) ve Alafco Havacılık Leasing ve Finans Şirketi (ALAFCO) sağladıkları uygun finansal şartlar çerçevesinde Türk Hava Yolları’na (THY) 3 adet Airbus A320-200 yolcu uçağı kiraladı KFH CEO’su ve Kuveyt Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Sulaiman Al Omar ve Alafco Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ahmad Alzabin ile THY adına Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Genel Müdür Temel Kotil’in 18 Mayıs Salı günü imzaladığı anlaşma ile 3 adet Airbus A320-200 yolcu uçağı 7 yıllığına THY filosuna katılmış oldu. 2009 model olan her üç uçak da 12 üst sınıf ve 138 ekonomi sınıfı olmak üzere toplamda 150 yolcu kapasitesine sahip.



Kayısıda yüzde 80 zarar oldu

Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, kayısıdaki zarar tespiti çalışmalarını kent merkezinde tamamlandığını ve zararın yüzde 80 oranında olduğunu bildirdi.



TİM: Avrupa pazarı daralabilir

Türkİye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ‘’Avrupa ülkelerinin sıkı bir kemer sıkma politikası gütmeleri, ekonomilerini daraltıcı bir etki yapacaktır.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.