21 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

İŞÇİLER CANI PAHASINA ÇALIŞTIRILMASIN

HAK-İŞ Genel Başkanı Salim Uslu, "İş kazalarını azaltmak ve önlemek için yeni bir felsefeye, kamu kurumları arasında koordinasyona ve denetim zaaflarının sür'atle giderilmesine ihtiyaç var. İşçilerin canı pahasına çalışmasının önüne geçilmeli ve meslek eğitimlerinin yetersizliği de giderilmeli" dedi.

İŞÇİ-İŞVEREN-DEVLET İŞBİRLİĞİ

İşveren Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik de “Başka canların yitirilmemesi, çalışanlara sağlıklı ve güvenli bir iş ortamının sağlanması için işçi, işveren ve devlet üçlü işbirliği ile çok daha fazla gayret göstermeli” çağrısı yaptı.

Uslu: İş kazalarının sebebi meslekî eğitimin

yetersizliği

HAK-İŞ Başkanı Salim Uslu, İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi (İKMEP) değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Zonguldak’taki maden kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Uslu, iş kazaları sadece alınmayan tedbirlerden değil, meslek eğitiminin yetersizliğinden kaynaklanan olaylar olduğunu belirterek, yapılan toplantının önemine işaret etti. Mesleki eğitimin kişiye özgüven sağladığını belirten Uslu, “Aynı zamanda insanlara iş güvencesi de sağlıyor.” dedi. Uslu, yaptığı yazılı açıklamada da “İş kazalarını azaltmak ve önlemek için İş Sağlığı Güvenliği Yasası ile yeni teknik düzenlemeler yapmak elbette gerekli olmakla beraber yeni bir felsefeye, kamu kurumları arasında koordinasyona ve denetim zaaflarının süratle giderilmesine ihtiyaç bulunmaktadır” dedi.

Ölümler, maden emekçisinin kaderi değil,

olmamalıdır

TÜRKİYE Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü’ndeki patlamada hayatını kaybeden işçilerin ailelerine, yakınlarına ve maden camiasına sabır diledi. ‘’Grizu patlamaları, göçükler, ölümler maden emekçisinin kaderi değildir, asla da olmamalıdır’’ denilen açıklamada, etkili ve sürekli denetimlerle, yeraltı kömür ocaklarında öngörülen önlemlerin kayıtsız-şartsız yerine getirilmesininin, iş kazalarının önüne geçilmesini sağlayacağı belirtildi. Karadon Müessese Müdürlüğü’ndeki kazanın önlenebileceği belirtilen açıklamada,’’Yetkili ve sorumlu olanlara diyoruz ki, ‘Bu toplu ölümlü kaza da geçmiştekiler gibi kader değildi. Ama yeraltı maden ocaklarında iş kazalarını, toplu ölümlü iş kazalarını adeta kader gibi kaçınılmaz haline getiren nedenleri bir kez daha, son kez daha size hatırlatmak istiyor, gereğini zaman geçirmeden yapmanızı istiyoruz’’ denildi.

Özel sektörün ‘önce üretim, önce kar’ anlayışının, en küçük bir ihmalin bile toplu ölümlere yol açtığı yeraltı maden ocaklarında iş kazalarına davetiye çıkarttığı öne sürülen açıklamada, devletin iş sağlığı ve güvenliği denetimi ve yaptırımlarında yetersiz olduğu ve fenni nezaretçinin işverene bağımlı yapısının, yerinde ve sürekli denetimi etkili kılmadığı savunuldu.

21.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Allah rahmet eylesin

  İŞÇİLER CANI PAHASINA ÇALIŞTIRILMASIN

  AİLELERE 10’AR BİN LİRA YARDIM YAPILACAK

  Kılıçdaroğlu: Uzlaşma sağlandı, sorun bitti

  Aday olmam söz konusu değil

  “Kasetteki kişinin Baykal olduğu ispatlanamaz”

  Erdoğan, Latin Amerika’ya gidecek

  Yüksek yargıda ses kaydı krizi

  İstanbul’da çatışma: 1 polis şehit

  Karakol saldırısında yaralanan er şehit oldu

  Korgeneral Pulatsü, talimatla ifade verdi

  Cindoruk: ANAVATAN’ımızın hedefleri, DP’mizin hedefleridir

  EDP Başkanı Halis: Başörtüsünün yasaklanması doğru değil

  KPSS-Lisans ve DGS başvuru süresi uzatıldı

  Orman yangınları camide anlatılacak

  Et fiyatları daha da artacak

  Nijerya, temiz suya hasret

  Cezaevinde kavga: 1 yaralı

  Bin 600 oyuncak imha edildi

  Beyza Hotel’de alternatif tatil

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.