21 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Yüksek yargıda ses kaydı krizi

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Yargıtay üyelerine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili, ‘’Gerekli incelemeyi yaptıktan sonra konunun takipçisi olacağım’’ dedi.

Yüksek yargıda ses kaydı krizi

Yargitay Başkanı Hasan Gerçeker, Yargıtay üyelerine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili, ‘’Konuyu tam açıklığa kavuşturmadan bir kanaat belirtmek doğru değil. Araştırdıktan, gerekli incelemeyi yaptıktan sonra konunun takipçisi olacağım’’ dedi.

Gerçeker, Yargıtay’a gelişinde, gazetecilerin son günlerde basında yer alan ve Yargıtay üyelerine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin sorularını cevapladı. Ses kayıtlarında yargıya müdahale anlamına gelecek ifadeler bulunduğunu ve buna ilişkin soruşturma ya da inceleme başlatılıp başlatılmayacağının sorulması üzerine Gerçeker, ‘’Bunları basından öğrendik. Takip ediyoruz, araştıracağız, nedir, ne değildir, bir bakacağız’’ karşılığını verdi. Konuya ilişkin bir görüşme yapmadığını belirten Gerçeker, Yargıtay üyelerine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının da yasa dışı yollarla elde edildiğini, bu yüzden öncelikle bunların doğru ya da yanlış olduğunun tespit edilmesi için görüşmeler yapacağını söyledi. Hasan Gerçeker, ‘’Konuyu tam açıklığa kavuşturmadan bir kanaat belirtmek doğru değil. Araştırdıktan, gerekli incelemeyi yaptıktan sonra konunun takipçisi olacağım’’ diye konuştu.

ÖZBEK: TARTIŞILMASI GEREKEN

KAYITLAR NASIL ELDE EDİLDİĞİDİR

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek de, HSYK’ya gelişinde, bir gazetecinin ‘’Yargıtay üyesi Hamdi Yaver Aktan’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in davasında etkin bir şekilde çalıştığınız söyleniyor’’ değerlendirmesi üzerine Özbek, bu konuda kendisine söz hakkı doğup doğmadığını bilmediğini söyledi. Özbek, İtalyan yüksek yargı kuruluşuyla yargı bağımsızlığı konusunda işbirliği protokolü imzalamak üzere yurt dışında bulunduğu sırada iddia olunan haberlerin basında yer aldığını ve konunun ayrıntısını bilmediğini bildirdi. Özbek, bugüne kadar kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla basına açıklamalarda bulunduğunu belirterek, bu olayda da doğru bilgileri kamuoyuyla paylaşacağını ifade etti. Yargıtay üyelerine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının yasa dışı yollarla elde edildiğine işaret eden Özbek, burada tartışılması gerekenin kayıtların nasıl elde edildiği olması gerektiğini savundu. HSYK Başkanvekili Özbek, ‘’Benim bu konuda değerlendirme yapmam yasa dışı yollarla elde edilmiş bu ses kayıtlarına meşruiyet kazandırmak olur. Bu da yanlış olur. Üzerinde durulması gereken, (bu kayıtlar niye bu şekilde elde edilmeye çalışılmıştır. Niye hâlâ Türkiye Cumhuriyeti’nde kayıtların gizli şekilde yapılmakta olduğudur)’’ dedi.

21.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Allah rahmet eylesin

  İŞÇİLER CANI PAHASINA ÇALIŞTIRILMASIN

  AİLELERE 10’AR BİN LİRA YARDIM YAPILACAK

  Kılıçdaroğlu: Uzlaşma sağlandı, sorun bitti

  Aday olmam söz konusu değil

  “Kasetteki kişinin Baykal olduğu ispatlanamaz”

  Erdoğan, Latin Amerika’ya gidecek

  Yüksek yargıda ses kaydı krizi

  İstanbul’da çatışma: 1 polis şehit

  Karakol saldırısında yaralanan er şehit oldu

  Korgeneral Pulatsü, talimatla ifade verdi

  Cindoruk: ANAVATAN’ımızın hedefleri, DP’mizin hedefleridir

  EDP Başkanı Halis: Başörtüsünün yasaklanması doğru değil

  KPSS-Lisans ve DGS başvuru süresi uzatıldı

  Orman yangınları camide anlatılacak

  Et fiyatları daha da artacak

  Nijerya, temiz suya hasret

  Cezaevinde kavga: 1 yaralı

  Bin 600 oyuncak imha edildi

  Beyza Hotel’de alternatif tatil

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.