04 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

İsrail mallarına boykot çağrısı

İsraİl’İn Gazze’ye yardım götüren gemilere saldırısının ardından Tüketiciler Birliği, İsrail mallarına boykot çağrısı yaptı.

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, şubede düzenlediği basın toplantısında, ‘’unutmadık, unutturmayacağız’’ sloganıyla İsrail ürünlerine karşı boykot başlattıklarını belirtti. Tüketiciler Birliği tarafından yapılan araştırmalarda, İsrail’de silâhlı kuvvetlere fon aktardıklarını açıklayan firmaların tesbit edildiğini ifade eden Dinç, ‘’Siyasî ve uluslar arası ilişkilerde bir şekilde yalnız kalmayan İsrail, vicdanlı insanların tüketici boykotu ile kaderini yaşayacaktır. İsrail terörüne destek olan firmalar yanlışlarından dönmedikleri sürece boykot devam edecektir’’ dedi. Daha önce de İsrail mallarına boykot kararı aldıklarını belirten Dinç, Tüketiciler Birliği’nin daha önceki boykotlarda haksız rekabet olmaması için firmaların isimlerini açıklamadığını, ilk defa marka açıklayarak boykot ettiklerini söyledi. Boykot edilen ürünlerin alternatifi olan firmalardan fiyat arttırmayarak boykota destek vermesini isteyen Dinç, ‘’Yatırımcılar tüketicinin boykot kararlığının yanında İsrail firmaları ile işbirliği yapmamak ve mevcut işbirliklerini gözden geçirerek insanlık hareketine katkı sağlamak zorundadır. Boykot kapsamındaki ürünlerin alternatifini üreten yerli firmalar, düzenlenen boykotu fırsat bilerek zam yapmaktan kaçınmalı, boykotu kırıcı tavır sergilememelidir. Piyasalardaki hareketlilik yakından incelenecek ve zam yapan firmalar deşifre edilecektir’’ diye konuştu. Kamu kurumlarının yazılımlarının İsrail kökenli şirketler tarafından yapıldığını öne süren Dinç, hükümetin de iletişim ihalelerini gözden geçirmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Hakan Tokbaş da, İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy’nin rezidansı önünde yaptığı basın açıklamasında, ‘’unutmadık, unutturmayacağız’’söylemiyle İsrail ürünlerine karşı başlattıkları boykot çağrısını, ‘’Bugün itibariyle İsrail vahşetine destek olan firmaların ürünlerine karşı sürdürdüklerini’’ söyledi.

TÜRK ÇİFTÇİSİ İSRAİL ÜRÜNLERİNİ BOYKOT EDECEK

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, Türk çiftçisi olarak İsrail ürünlerini boykot ettiklerini belirtti. TZOB Başkanı Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, tarihte hiçbir dönemde olmadığı kadar büyük saldırganlık içinde olan İsrail devletinin işlediği bu cinayetleri ve Gazze Şeridi’nde uyguladığı insanlık dışı ambargo ve müdahaleyi kınadığını bildirdi. Bayraktar, açıklamasına şöyle devam etti: ‘’TZOB, İsrail’e, hiçbir haklı gerekçeye dayanmayan Filistin halkına karşı işgal uygulamalarının durdurulması ve ambargonun kaldırılması için yaptırım uygulanması konusunda uluslar arası topluma çağrıda bulunmaktadır. İsrail’in yaptığı zulüm son bulana kadar, İsrail mallarını kullanmayacağız. Tüm Türk milletini bu eyleme dâvet ediyoruz. Tüm dünya devletleri ve uluslar arası kuruluşlar da kınama açıklamalarını bir tarafa bırakıp, İsrail’e karşı caydırıcı pratik önlemler, ekonomik ve sosyal müeyyideler uygulanmalıdır.’’ Bayraktar, bu kınama mesajının üyesi bulundukları Uluslararası Tarımsal Üreticiler Federasyonuna (IFAB) ve IFAB üyesi 79 ülkedeki 120 ulusal çiftçi organizasyonuna iletildiğini de belirtti.

04.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  İsrail mallarına boykot çağrısı

  Enflasyon tek haneye döndü

  MÜSİAD heyeti ABD’de

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.