21 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yabancılar dönüş hazırlığında

Yabanci yatırımcılar, Türkiye’ye yeniden dönüş hazırlığı yapıyor. Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz, ‘’Türkiye, yeniden yatırım radarlarına girdi. Bir çok yeni proje gündemde’’ dedi.



Organik tarıma dekar başına 25 lira destek

Organik tarım yapan ve çiftçi kayıt sisteminde yer alan çiftçilere dekar başına 25 lira destek verilecek.



Avrupa ve Ortadoğu’nun salatalığı Hatay’dan

SALATALIĞIN Hatay’da ihraç ürünü haline geldiği bildirildi. Tarım İl Müdürü Bestami Zabun, çiftçilerin ektiği üründen anında para kazanmak için sebze yetiştiriciliğine büyük önem verdiğini ifade etti.



Yuan, güçlenmek yerine zayıflayabilir

ABD’li ünlü ekonomist Nouriel Roubini, Çin’in para birimi yuanı esnek hale getirmek istemesinin, ABD’nin istediği gibi güçlenmesi yerine tam tersine zayıflaması anlamına gelebileceğini söyledi.



Güvencesiz çalışanların sayısı 220 bin kişi arttı

DİSK, geçici işlerde güvencesiz şekilde çalışanların sayısının geçen yıla göre 220 bin kişi arttığını belirtti.



Tatil için az bütçe ayırıyoruz

GFK Türkiye’nin seyahat araştırması, Türklerin tatil alışkanlıklarını değerlendirirken, daha az bütçe ayırdığını ortaya koydu.



Pasaport ve harcında yüzde 50 indirim

Konsolosluklarca verilen pasaportlar dahil 6 aya kadar olan pasaport harcı 126 liradan 65 liraya, 1 yıllık pasaport harcı da 180 liradan 95 liraya indirildi.



Savunma sanayi şirketleri kriz dinlemedi

Türk savunma sanayi şirketlerinin geçen yıl yaptıkları ihracat, küresel ekonomik krize rağmen hız kesmedi ve önceki yıla göre yüzde 16 artarak 669 milyon dolara yükseldi.



Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiler

Kocaelİ’dekİ TÜBİTAK MAM yerleşkesinde Ar-Ge çalışmalarını yürüten bir firma, egzoz emisyonlarını azaltan ve yakıt tasarrufu sağlayan nanoteknolojik motor yağı katkı maddesi geliştirdi.



TKİ, kömürden doğal gaza eşdeğer gaz üretecek

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) Genel Müdürü Selahaddin Anaç, yakın zamanda Tunçbilek veya Soma kömürlerinden doğal gaza eş değer gaz üreteceklerini ve yerli kaynakla üretilen bu gazın BOTAŞ’ın doğal gaz boru hattına verileceğini bildirdi.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.