21 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Dünya barışını ancak Risâle-i Nur’lar sağlar

GAZETEMİZ yazarlarından Halil Uslu, Romanya Bükreş Üniversitesi profesörlerinden George Grigore’nin, “Medeniyetler çatışmasını önleyecek ve dünya barışını sağlayacak ancak Risâle-i Nur eserleridir” dediğini nakletti.



Dünyanın ortası Akşehir’dir

BU yıl 51. Düzenlen Uluslar arası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği’nde temsili Nasreddin Hoca’yı canlandıracak olan tiyatro san'atçısı ve “Kurtlar Vadisi” dizisinin “Ömer Baba”sı Emin Olcay, şenlikte yapılacak etkinlikler hakkında bilgi almak ve faaliyet alanlarını incelemek amacıyla Akşehir’e geldi.



“Çocuk Gözüyle Hititler’’ projesi sona erdi

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘’Çocuk Gözüyle Hititler’’ projesi, düzenlenen törenle sona erdi.



Emet’te Sakal-ı Şerif ziyareti

KÜTAHYA’NIN Emet ilçesinde Müftülükte muhafaza edilen Sakal-ı Şerif, Çarşı Camii’nde ziyarete açıldı. Sakal-ı Şerif, üç ayların başlaması dolayısıyla Cuma namazı sonrası Çarşı Camii imam hatibi Abdullah Terzioğlu tarafından minberin merdiveninde, ilahiler okunarak teşhir edildi.



8 asırlık Kılıçarslan Köşkü için arkeolojik kazı başladı

KONYA’DA Selçuklu döneminde kalma 8 asırlık Kılıçarslan Köşkü’nün restorasyonu için arkeolojik kazı çalışması başladı.



Denizli’den nurlu esintiler

DENİZLİ Yeni Asya Vakfı tarafından düzenlenen Regaib Kandili programı vesilesiyle dâvet edilen İlahiyatçı-Yazar İsmail Aksoy, gecenin anlam ve önemi üzerinde durdu.



Metruk evleri yaşanır hale dönüştürdüler

SKİŞEHİR’DE uzun yıllar kaderine terk edilen ve pek çoğu metruk hale gelen tarihî evlerin bulunduğu merkez Odunpazarı ilçesi, son yıllarda yapılan çalışmalarla yeniden hayat buldu, turistlerin ilk uğrak yerlerinden biri oldu.



Cumalıkızık restorasyonu başlatıldı

BURSA’DA 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık’da 13. Ahududu Şenliği yüzlerce vatandaşın katılımıyla yapıldı. Şenlikte, en iyi ahududu yetiştiren üreticilere çeşitli hediyeler verildi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.