28 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Esnaflar borç batağında

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, her 100 esnaftan 70’inin Sosyal Güvenlik Kurumu’na prim borcu bulunduğunu bildirdi. Palandöken, yüzde 24’e varan gecikme faizi ve zammı ile beraber bu borçların 70 milyar TL’yi aştığının tahmin edildiğini kaydetti.



“Made in Bursa’’ damgalı tramvaylar geliyor

TRAMVAYIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ Durmazlar Makine bünyesinde üretimi devam eden tramvay, 205’i ayakta olmak üzere 277 yolcu kapasiteli, 5 kabinli çelik kasa, 4 mafsallı esnek tip, renkli cam, alev korumalı kompozit kaplamalı klimalı olarak üretiliyor.



Açlık sınırı 822 lira

Türk-İş, Temmuz ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırını 822 lira 66 kuruş, yoksulluk sınırını 2676 lira 42 kuruş olarak hesapladı. Ücret düzeyinin düşük ve çoğu hanenin tek gelir getireni olduğuna dikkat çekilen açıklamada, insan onuruna yaraşır geçim şartlarının sağlanamadığı, açlık ve yoksulluğun yaygınlık kazandığı kaydedildi.



KOSGEB’den işletmelere hibe

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı (KOSGEB) Mustafa Kaplan, ‘’Artık istiyoruz ki işletmeler kendi hedeflerine yönelik bir proje altında hareket etsinler, bizler de yüzde 50-60 oranında hibe vereceğiz’’ dedi.



Rusya ile vize resmen kaldırıldı

Rusya ile vize resmen kaldırıldı...



MB enflasyon tahminini yüzde 7.5’e çekti

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, enflasyonun yüzde 70 ihtimalle 2010 yılı sonunda yüzde 6,5 ile yüzde 8,5 aralığında olacağını tahmin ettiklerini açıkladı.



Et ithalatı düşük, psikolojik etkisi büyük

Antalya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muammer Saygılı, Türkiye’de bir yılda tüketilen et miktarı düşünüldüğünde, ithal edilen et miktarının henüz çok düşük olduğunu ancak ithalatın psikolojik etkisinin büyük olduğunu söyledi.



İSO 500’ün lideri yine Tüpraş

Tüpraş, 2005 yılından bu yana olduğu gibi İSO 500’de yine ilk sırada yer alırken, Elektrik Üretim A.Ş. ikinci, OYAK Renault üçüncü oldu.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.