28 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Yunus Emre Kültür Merkezleri açılacak

YUNUS Emre Vakfı’na bağlı Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan, Kudüs ve Yafa’da vakfa bağlı merkez açmak üzere uygun bina aradıklarını söyledi.



Divriği Ulu Camii dünyaya tanıtılıyor

SİVAS Valisi Ali Kolat, UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası’nın dünyaya tanıtıldığını belirterek, bu eşsiz tarihi eserin fotoğraflarından oluşan ‘’Cennetin Kapıları Sergisi’’nin de Rio De Janeiro’da, Amerika ve Avrupa kıt'alarındaki ülkelerde sergilenmesinin planlandığını bildirdi.



Can Kardeş Şirinevler okuyucuları ‘Berat’larını aldı

CAN Kardeş Şirinevler okuyucuları önceki gece velileriyle birlikte Şirinevler Kültür Merkezi’nde Berat Gecesi’ni ihya ettiler. Risâle-i Nur’dan Berat Gecesi’yle ilgili bahislerin okunmasıyla başlayan program, Hafız Munip Üzümcü ve Hayreddin Saygın’ın yönetiminde, miniklerin Kur’ân’dan okuduğu sûre ve duâlarla devam etti.



Fârâbî, İbn Sînâ ve İbn Rüşd’de estetik

İLEM’DE ayda bir düzenlenen tez sunumlarında bu ay Ayşe Taşkent, 2009 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslâm Felsefesi Bölümü’nde hazırladığı “Fârâbî, İbn Sînâ ve İbn Rüşd’de Estetik” başlıklı doktora tezini dâvetlilerle paylaşacak.



Azertac haberleri Anadolu medyasında

TÜRKİYE Gazeteciler Federasyonu, Azerbaycan Haber Ajansı’yla (Azertac) işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre, Azertac, haberlerini Türkiye Gazeteciler Federasyonu üyelerine ücretsiz geçecek ve bu haberlerin kullanımında herhangi bir ücret talep etmeyecek.



‘Altın eller’ İstanbul’da buluşacak

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Beyoğlu Belediyesi işbirliğinde bu yıl 5. düzenlenecek ‘’Uluslararası Altıneller El Sanatları Festivali’’ 30 Temmuz’da başlayacak.



SERGİYİ 10 BİN KİŞİ GEZDi

DİVRİĞİ Ulu Cami ve Darüşşifası’nın dünyaya tanıtılması yönünde yürütülen faaliyetler hakkında bilgi veren Kolat, şunları kaydetti: ‘’28 Nisan-29 Mayıs 2009 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Galerisi’nde Prof. Dr. Doğan Kuban’ın danışmanlığında ve Yüksek Mimar Hasan Basri Hamulu’nun küratörlüğünde sergilenen, Mimar Cemal Emden’in Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası fotoğraflarından oluşan ‘Cennetin Kapıları’ adlı sergi, Kültür ve Turizm Bakanımız sayın Ertuğrul Günay’ın girişimleriyle dünyaya açıldı. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Sivas Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası’nı konu alan sergi, Fransa’daki Türkiye Mevsimi faaliyetleri kapsamında 15 Mart-31 Nisan 2010 tarihinde Paris’te sergilenmiştir.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.