21 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İslâma karşı âdil olalım

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Almanya’da göçmenler için yeni bir “hoşgeldin kültürünün” oluşturulması gerektiğini ve İslâmiyetle ilgili tartışmaların “gerçek ve âdil bir şekilde” yapılması gerektiğini söyledi. Bakan Maiziere, Almanya’nın Hıristiyan bir ülke olduğunu, ancak ülkede yaşayan yaklaşık 4 milyon Müslümandan dolayı İslâmiyetin de toplumun bir parçası haline geldiğini belirterek, “İslâmiyetle ilgili tartışmalar önyargılı ya da gözboyayıcı bir şekilde değil, gerçekçi ve âdil bir şekilde yapılmalı” ifadelerini kullandı.


Ayin, artan hoşgörünün işareti

ngiliz Financial Times gazetesi, Akdamar kilisesinde Ortodoks ayini düzenlenmesinin, “Türkiye’de artan hoşgörünün işareti olduğu” yorumunu yaptı. Van

Askerî konvoya saldırıdan sonra Orta Asya alarmda

TACİKİSTAN'DA önceki gün gerçekleşen kanlı terör saldırısı sonrasında, bu ülkeye komşu Kırgızistan ve Özbekistan alarma geçti.


  Pakistan için acele edilmeli

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, sel felaketi sebebiyle yardıma muhtaç Pakistan için uluslararası toplumdan ‘’acil yanıt’’ beklediğini açıkladı.


  Taliban’ın kalesi ABD’lilere devredildi

AFGANİSTAN'DAKİ İngiliz kuvvetleri, güneydeki Helmand vilayetinde bulunan ve Taliban militanlarının kalesi kabul edilen Sangin’in kontrolünü Amerikalılara bıraktı.


  Olmert neden başarısız oldu?

İSRAİL'İN eski Başbakanı Ehud Olmert, 2008’de kesilen Orta Doğu barış müzakereleri sırasında ABD’nin 100 bin Filistinli mülteciyi almayı kabul ettiğini açıkladı.


  Yaptırımlar İran’ı etkilemez

İRAN Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ülkesine yönelik uluslararası yaptırımların hiçbir etkisi olmadığını söyledi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.